Şimdi Ara

12019 TL Asus TUF Gaming F15 FX506HC-HN044 Intel Core i7 11800H 16GB 512GB SSD RTX3050 15.6' 2.3kg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.184
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Liseli olsam ne olur. Yaşım 30 olsa ne olur 60 olsa ne olur. Önce olması gereken şekilde bir iletişim kur ve karşındaki insana saygılı ol. Ne oldu cehaletin, niyetini ortaya çıkardın. Doğru düzgün argüman üretemeyince, işine gelmeyince saçma sapan hakaretvari şeyler yazmışsın. Şaşırmadım. Üniversiteyi bitirdim ve okuduğum bölümde bir çok ekonomi dersi aldım. Kişisel bilgilerimi yazmak istemiyorum. Daha da uzatma seni rezil ederim. Diploma, transkript, kitaplar hepsi elimin altında. Sen yazdığın için yazdım. Tahminimce senden daha çok bilirim. Okuyan, sorgulayan adamı cehaletinle, kaba bir üslupla yenemezsin. Gündemi hem yerli hem yabancı yayınlardan takip ediyorum ve mesleğim dolayısıyla etmek zorundayım. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Forumu az kullanmam yazdıklarımın geçersiz olduğu anlamına gelmez.

• Hepsi de fırsat

Fiyat takip grafiklerde dip gözüküyor

dolar 8.5 olarak gümrükten geçen cihazlar bu fiyat olmaz

bu ilk PC’ler fırsat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10k bandında bilgisayar arıyorum ama rtx 3050nin yorumları pek iyi durmuyor

• HerGiyotineBurnunuSokma kullanıcısına yanıt

4 Gb olması haricinde eleştiri yok.

rtx3050ti gayet alınabilir.

Dolar 8,6 TL oldu, fiyatlara yansımadan alın derim.

• Fırsat olduğu belli oldu

son sıradaki Asus zam yemiş

13.200 olmuş, 12.800 TL idi

hepsi 500-1.000 tl zam yiyecek

• Asuslarda mux switch/advanced optimus yok.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

MSI ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

MSI'da var hocam. Eski 10uncu nesil versiyonda biraz problem çıkmıştı ama şimdi çalışıyordur sanırım. İncelemelerde harici ekran kartı kullanıyoruz falan diyorlardı. GP66 76 için. Daha alt modelleri bilmiyorum.

https://www.reddit.com/r/MSILaptops/comments/lcfmxp/anyone_with_gp66_successfully_used_their_discrete/

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

MSI bu işte 1 numara diyebilir miyiz ?

Sizin profesyonel görüşünüze göre PC Sıralaması nasıl olur ?

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

Tamamen oyun odaklı bir laptop düşünülüyorsa İntel versiyon öneririm. Mutlaka Dual ram olmalı, indirim denk getirilirse 32gb tercih sebebidir bence. Ram upgrade 'de masraflı olacak ileride çünkü.

Hibrit kullanım önemliyse eğer. Multicore performansı açısından AMD sistemler öneririm.

İntelin oyundaki avantajı PCI-E arabiriminde 16hat kullanması. AMD 8 hat kullanıyor. İntel 11 nesilde bunlar 20 oldu. Veri yolu hızı olarak günümüz kartlarında laptoplar açısından çok fark etmese de, FPS'de biraz daha faydalı oluyor. İntellerin Amd'lerden daha fazla fps alması biraz buna bağlı.

MSI bu işin bir numarası mı sorusuna gelecek olursak, her markanın F/P ürünü vardır. Elinde harici monitör varsa ve güçlü bir asus denk gelirse donaımı çok iyi ve kelepir, o zaman mux switch'den feragat edip alırsın. Ama benzer fiyat skalasında başka markalar da varsa, MSI LENOVO düşünebilirsin. HP OMEN'de de yok mesela sadece harici GPU kullanmak.

Lenovo stoklarda yok, MSI'da çok pahalı şu an üst modelleri. GP ve GE serisi seni üzmez ama daha alt segmentleri nasıldır bilmiyorum. Çünkü ekranları iyi olmuyordu geçen nesilde. Ve yine çoklu çekirdek performansı önemli değilse 11800H altına bakabilirsin. Ama ben ileriye dönük olsun zırt pırt değiştirmem günümüzün en iyisini alayım dersen. intelde 11800H ya da AMD'de 5800H altını alma. Ama tabi ileriye dönük düşünüyorsan ekran kartını da 3060 seçmekte fayda var. ya da 3050ti

Monster 11'inci nesil fiyatlarını uçuk fiyattan getirmeseydi o bile önerilebilirdi. Ama 24 bine 3070 satarken benzer özelliklerde msi 'da aynı para ve tek bölge RGB ise o daha güçlü seçenek oluyor. Ama tabi msi da da ekran FHD. Dediğim gibi sıralama yapmak kolay değil. Her markanın iyi modeli olduğu gibi kötü modeli de var. Marka bazında değil model bazında seçim yapmak lazım. Bir markaya gözüm kapalı güvenirim demek yanlış.

• Bu cihazların ABD doları cinsinden fiyatlarına bakınız. Daha sonra;

Yaklaşık fiyat tahmini= (xxx$)×(1.20)
    1.20=%20 vergi eklenmiş hali

Daha sonrada bunu hesap yatığınız günün dolar kuru ile çarpıp hesaplayınız.

Yeni çıkan laptopların veya ürünlerin fiyatı TR'de olması gerekenden yüksek olabiliyor. Bu durum stoklardan, eldeki eski ürünleri eritmek, pazarlama politikası vb. nedenlerden kaynaklanır. Zamanla fiyatlar olması gereken yere gelir. Kampanya vs olur.

Fiyatı şişirilmiş ürünlerin fıyatı dolar olarak düşecek. Ama, dolar yükselirse ₺ fiyatı aynı kalabilir veya yükselebilir.

Fiyatlar artacak diyenler neye göre artacağını söylüyor anlamadım. Rtx 3050&ti duyurusu yapılalı 3-4hafta oldu. Bu cihazlar zaten bugünkü kura yakın bir değerden ithal edildi. Kurda ciddi bir yükseliş olmazsa fiyatta ciddi bir artış olmaz

• sd3694 kullanıcısına yanıt

3-4 hafta önce dolar 8.3 TL idi.

Şu anda 8.8 TL

Nasıl artmayacak ?

Yeni tip 11. Nesil LapTop’lar DİP FİYATTAN girdi.

Zamanla fiyatı artacaktır.

İlk mesajda 12.600 TL denilen Zephyrus linkine bak.

Şu anda kaç ? 15.000 TL.

Ucuzlayacak diye bekle sen.

Haftaya Dolar 9 TL.

Çip krizi derinleşiyor.

Bitcoin yükselişte

RTX yokluğu derinleşiyor.

Mining artıyor

dolar bazında ucuzlama İMKANSIZ

dolar almayın, RTX al bi kenara koy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 19 Haziran 2021; 14:58:31 >
  • Lan bırak ucuzlamazmış. 8000-9000 ₺bandında olması gereken cihaz 11000-12000 ₺ satılıyor. Buraya gelip insanları yanlış yönlendirme. Sen ne istiyorsan onu yap,satın al. Başkasına tavsiye vermek senin ne haddine. Dolar bazında düşmeyecekmiş. Neden?

Her konuya alın, kaçırmayın vs yazmışsın. Doğru bulmuyorum.

Firmanın hangi kurdan ülkeye mal soktuğunu nerden biliyorsun. Asusta MSI da veya zincir mağazalar vs. mı çalışıyorsunuz? Çalışmıyorsan bunları siz bilemezsiniz.

• sd3694 kullanıcısına yanıt

Anladığım kadarıyla lise talebesisin

44 mesajın ile burada kösemle üyelere saygısızlık yapamazsın

arz nedir talep nedir bilir misin ? Anlamazsın. Bilmezsin. Ama yorum yaparsın.

RTX ekran kartlarının talebi artıyor .

Neden; Bitcoin yükseliyor.

Altcoinler yükseliyor.

Mining artıyor.

Ekran kartı ihtiyacı artıyor.

Çip krizi ve CoVID nedeniyle ekran kartı üretimi yavaşladı.

Arz azaldı.

Arzı azalıp talebi yükselen malın fiyatı tavan yapar.

Lise düzeyinde anlattım.

Anlamadıysan ilk linke tıkla. Konu başlığındaki gibi hala aynı fiyat mı ?

Biraz düşünce varsa linke tıkla.

Sen haddini aşan cümleler kurma.

• Liseli olsam ne olur. Yaşım 30 olsa ne olur 60 olsa ne olur. Önce olması gereken şekilde bir iletişim kur ve karşındaki insana saygılı ol. Ne oldu cehaletin, niyetini ortaya çıkardın. Doğru düzgün argüman üretemeyince, işine gelmeyince saçma sapan hakaretvari şeyler yazmışsın. Şaşırmadım. Üniversiteyi bitirdim ve okuduğum bölümde bir çok ekonomi dersi aldım. Kişisel bilgilerimi yazmak istemiyorum. Daha da uzatma seni rezil ederim. Diploma, transkript, kitaplar hepsi elimin altında. Sen yazdığın için yazdım. Tahminimce senden daha çok bilirim. Okuyan, sorgulayan adamı cehaletinle, kaba bir üslupla yenemezsin. Gündemi hem yerli hem yabancı yayınlardan takip ediyorum ve mesleğim dolayısıyla etmek zorundayım. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Forumu az kullanmam yazdıklarımın geçersiz olduğu anlamına gelmez.

• Bu son fırsat halen devam ediyor

• Bu 3050 li çöpe gidip 12.500 verip paranıza yazık etmeyin. Ederi 8-9; maksimum da 10 verilir. 12 verebiliyorsanız 1 falan koyup 2060 lı legion falan alın en azından.

• Alıntı

metni:
    Çip krizi ve CoVID nedeniyle ekran kartı üretimi yavaşladı. Arz azaldı.

@CaptainSkyWalker

Ayrıca kaç mesajda saygısızlık yapmak serbest?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 20 Haziran 2021; 17:54:56 >
  • bu fiyata 3060'lı seçenekler daha mantıklı

• Nirvana_ N kullanıcısına yanıt

11800h ve 3060 nerede bu fiyata ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.