Arkadaşıma ait ve aldıgında HDD tek parça oldugundan bölmeye çalışmış harddiskin dosya tablosunu bozmuş bende hiren boot cd ile testdisk uygulamasını çalıştırdım.
yeniden başlattığımda siyah ekranda sol üstte sadece bu yazı beliriyor
ve hangi tuşa basarsam basayım bir alt satıra aynısını yazıyor. sorunu bir türlü çözemedim. CD veya DVD den boot edemiyorum kapatıp açtıgımda ekranda direk bu hata beliriyor. Lütfen yardımcı olun ingilizce sayfalarda bununla ilgili şeyler var ama ingilizcem kötü oldugu için birşey anlamadım.
biosa girebiliyor musunuz ?
İngilizce bir kaynakta "1" tuşuna basıp normal devam edeceği yazıyor. Bi dener misiniz.
Eğer silmedi ise Harddiskte Recovery bölümü olması lazım, laptopu F/8'e basarak başlatıp oradan yüklemeyi dene.
biosa pili çıkarıp takınca girebiliyorum. çıkınca yine aynı hata.
1 tuşuna bastım hem numerik tuşa hem normal tuşa. yine altına 1234F: yazıyor. recoverye erişim sağlayamadım.
Pressing the 1, 2, 3 or 4 keys on your keyboard.
Bir böyle birşey çıktı. 1-2-3 ve 4 e sırasıyla basmayı dener misiniz. Gene olmazsa HDD yi başka bilgisayara takıp ordan biçimlendirin.
quote:
Orijinalden alıntı: Reklamı Geç »
Bir böyle birşey çıktı. 1-2-3 ve 4 e sırasıyla basmayı dener misiniz. Gene olmazsa HDD yi başka bilgisayara takıp ordan biçimlendirin.
harddiski söküp başka bilgisayara taktım. formatlama da biraz sancılı oldu ama hallettim. teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: stryker44
quote:
Orijinalden alıntı: Reklamı Geç »
harddiski söküp başka bilgisayara taktım. formatlama da biraz sancılı oldu ama hallettim. teşekkür ederim.
Rica ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme