Şimdi Ara

126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça# (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
18
Favori
175.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cem hocam size soracagım var ayıbı yoksa toplam maliyeti ve aracın eski halinini anlatabilirseniz bende 1000tl devlete borcu olan bis , 9000 mil yapmış bis var öyle döküntüki kaza yapsa daha iyi durumda olurdu muayne vergi dışında ben bisi komple kaporta lazım yeni bir kasa alsam yeridir ne kadar tutar acaba ?
  • Tesekkur ederim power begendigine sevindim ... Jantlar degisecek o yuzden henuz dokunmadim .., araba daha bitmedi daha yapilacak cokseyvar zamanla paylasicam :))))

Rsnbrg ..

Araca masraf yapmiyorum bakim harici yani cogu isi kendim yapiyorum garajimda hem keyifli hemde az masrafla

Araciniz kazasiz ise ugrasmaya deger derim ama dogru ve vicdanli bir usta bulmaniz lazim .. Tabikide arac toplamak masrafli olacaktir .. 1000 tl lik boya fiyatini sen bu isi 300 e yaparsin teknigi ile is yapiyosaniz o arabadan bi hayir gelmez ..,

Aracin bi resmini koyarsaniz detayli bi bilgi olur degermi degmezmi diye hem aracida gormus oluruz ..,

Cok masrafli araclari toplamaya degmiyor biraz eliyuzu toplu araclari restore etmek bazi extra masraflari yariya indirmek demektir tavsiye ederim

Ben elimden geldigince yardimci olmayacalisirim saygilar ,,.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jessecem -- 9 Mart 2012; 20:53:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jessecem

Tesekkur ederim power begendigine sevindim ... Jantlar degisecek o yuzden henuz dokunmadim .., araba daha bitmedi daha yapilacak cokseyvar zamanla paylasicam :))))

Rsnbrg ..

Araca masraf yapmiyorum bakim harici yani cogu isi kendim yapiyorum garajimda hem keyifli hemde az masrafla

Araciniz kazasiz ise ugrasmaya deger derim ama dogru ve vicdanli bir usta bulmaniz lazim .. Tabikide arac toplamak masrafli olacaktir .. 1000 tl lik boya fiyatini sen bu isi 300 e yaparsin teknigi ile is yapiyosaniz o arabadan bi hayir gelmez ..,

Aracin bi resmini koyarsaniz detayli bi bilgi olur degermi degmezmi diye hem aracida gormus oluruz ..,

Cok masrafli araclari toplamaya degmiyor biraz eliyuzu toplu araclari restore etmek bazi extra masraflari yariya indirmek demektir tavsiye ederim

Ben elimden geldigince yardimci olmayacalisirim saygilar ,,.

Aracın ön kısmı yani akü konan yer dökülmekten akü çalışmıyor topraklama olmuyor yani öyle diyim ben size araç denize düşmüş 5-6 yıl kalıp çıkmış gibi.
    aracın içi deseniz döşemeler altı yok aracı döşemeler tutuyor , fren , debriyaj , gaz hiçbirşey çalışmıyor bastınızmı kalıyor öyle

• Sizin arac cürümüs sanirim yapacak cokfazla bisey yok .. Fakat ben bu araci illa yapicam diyorsaniz o baska .. Karar sizin ..??? Bide resim varsa cekseydiniz
  • bislerin içince 650 cc olanı da 1000 cc olanı da var, en tutulan ve az yakan motor hangisidir? tüm hangisine uyar?

yaylar ve daha geniş lastikle altı yerden yükseltilebilir mi? (alırsam trafiğe çıkmicam sadece doğda dolaşmak için)

şanzımanı serçe ya da tosbağa şanzımanı ile değiştirilemez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: savas1.6

bislerin içince 650 cc olanı da 1000 cc olanı da var, en tutulan ve az yakan motor hangisidir? tüm hangisine uyar?

yaylar ve daha geniş lastikle altı yerden yükseltilebilir mi? (alırsam trafiğe çıkmicam sadece doğda dolaşmak için)

şanzımanı serçe ya da tosbağa şanzımanı ile değiştirilemez mi?

Valla 1000 cc'lik motoru olan varsa da Türkiye sınırları içerisinde değildir, o yüzden pek yardımcı olamayacağım size

Ama yükseltme konusu imkansız değil, kaliteli arazi lastikleri de uydurabilirseniz tadından yenmez.

Şanzıman da olmaz

• antepli bir kebapçı vardı bizim burda bisi vardı bu herifin. sağa sola kebap götürüyordu. ara sokaklara girmece falan.evlere servis. valla "taksi" gibi yakıyor bu meret diyordu. kasa motora büyük geliyor 1000 motor olanı az yakar demişti.
    ben de onun yalancısıyım.

şimdi hocam bunların tamamı 650 cc mi? yükseltme olayı için rulman , rot, aks özel mi yapılması lazım serçeninki falan uydurulabilir mi sizce?
  • hayır uyduramazsınız. bu araba mini bir arabadır. motoruda parçalarıda teknolojiside bu araç için uyarlanmıştır .. arabanın 600 cc motoru vardır.. fakat normal bir arabanın 70 80 hp gücüne eşittir .. kilo bakımından avantajı hp ye çevirir ..

arabanın gücünü arttırmak istiyorsanız hava yakıt ayarları ile oynamanız yeterli olacaktır . fakat bu seferde fazla yakacaktır . ayarları kısarsanız yakıtı koklayacak fakat çekişten kaybedecektir.

önemli olan orjinalliktir .. aracın degeri yaptıgınız modifikasyonla degil .. orjinalligini ne kadar korudugunuzla orantılıdır ...

illada ben bu aracı alıp modifikasyon yapıcam diyorsanız .. dogana serçeye gerek yok .. 1000 cc yada üstü motosiklet motoru alıp monte etmektir .. fakat bu seferde arabanın yay ve süspansiyonlarını modifiye etmek gerekir.. ve fren sistemini modifiye etmek gerekir,, vs ,,, vs, yani pahallı bir işlemdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jessecem -- 15 Mart 2012; 9:52:51 >
  • Bende Daha yeni bis aldım hava soğutmalı gayet güzel çok iyi araba
  • Sa arkadaşlar Benim yeni aldığım 650 fms var :) bunda kalorifer yatakları falan var ama kalorifer yok şütfen yardımcı olun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 09yildiz09

Bende Daha yeni bis aldım hava soğutmalı gayet güzel çok iyi araba

Hayırlı olsun

İnşallah güle güle binersiniz.

Sorunuz varsa cevaplayabildiğimiz kadarıyla uğraşırız

Tekrardan hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 09yildiz09

Sa arkadaşlar Benim yeni aldığım 650 fms var :) bunda kalorifer yatakları falan var ama kalorifer yok şütfen yardımcı olun :)

Tesisat Kurulmamıştır yada İptal Edilmiştir Fazlada Masraflı Değil Yaptırabilirsiniz.
  • beyler bis konusunda kararsızım. edirne keşanda öğrenciyim motosiklet aldı bir arkadaşım benim de hevesim var gibi ancak bis e de aşırı bir ilgim var, burada da 2-3 bis görmüşlüğüm var ama ustası yokmuş bir arıza çıkarttığında ne yapacağım çok tereddütteyim ne yapsam ne etsem
  • Yeni bisine kavusanlar a hayirli olsun diyelim ,, alacaklar da toplayamayacaklarsa dokuntu almasinlar tek tavsiyem budur ;))
  • merhaba arkadaşlar bende bir bis sahibiyim yaklaşık 5 aydır. aracı kendim topluyorum. kompile boyatıcam aracı, başarırsam biraz değişik bir bis olcak (fiberle aracın görünüşünü bozmadan) daha öncedende okumuştum konuyu ama son zamanlarda bi hareketlenme gördüm bis sahipleri arttı gibi fotoğrafları araç boyandıktan sonra yüklemeyi düşünüyorum. he bu arada araç sulu
  • afedersiniz kendimi tanıtmayı unuttum: ismim soner lise son sınıf öğrencisiyim istanbulda yaşıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BİS-ci

afedersiniz kendimi tanıtmayı unuttum: ismim soner lise son sınıf öğrencisiyim istanbulda yaşıyorum

Vaay benimle yaşıt bir araba sahibi Kutluyorum böyle güzel bir arabaya sahip olmayı seçtiğin için. Son 1 ayda bir şey oldu biscilere inan ben de anlamadım

Sen de Cem abi gibi hafif modifiye yapacaksan onunla beraber de girebilirsiniz. Kendisi sanırım yardımcı olur. Fotoğraflarını da en kısa zamanda bekliyorum.

Hayırlı olsun bu arada

• inşallah sende yakın zamanda bi bis sahibi olursun. Cem abiylede buluşmak isterim motor konusunda biraz fikir danışırım hem onun bilgisi varmış daha önceki yazılarında söylemişti. benimde macun zımpara falan biraz bilgim var sayılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: BİS-ci

inşallah sende yakın zamanda bi bis sahibi olursun. Cem abiylede buluşmak isterim motor konusunda biraz fikir danışırım hem onun bilgisi varmış daha önceki yazılarında söylemişti. benimde macun zımpara falan biraz bilgim var sayılır

Valla bu bilgiyle getir götür işleri olur

Sağolasın iyi dileğin için, inşallah, hatta kesin olacak bir(fazla da olabilir) tane 126

• Tekrar merhaba,

Dreksiyon kutusu sorunumu aşamadım hala :)

Nereden ve nasıl bulunur illa 2. el olarak mı temin edilir (kutucu onarımını yapamadı)

Ayrıca jant olarak hangi aracın jantına bakmalı? hangi jant-lastik kombinasyonu aracı yormadan sağlıklı olarak uygulanır ?

Yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.