Şimdi Ara

126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça# (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
18
Favori
175.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

motoruna bakmadılar bizim muayene esnasında.
    alt takımlara baktılar, şanzıman ve motorda yağ kaçakları varmış biraz onlar hafif kusur sayıldı.
    ön tekerleklerin bağlantı yerlerinde (adını bilmiyorum) boşluklar varmış, ağır kusurlu sayıldı. (ön takım burçlarını değiştirmiştik, düzgün ayarlanmamış o yüzden boşluk varmış)
    sinyaller, farlar falan yanıyor mu, korna çalıyor mu diye baktılar.
    yangın tüpü sürücü yakınında mı diye bakıldı, uzaktaysa hafif kusur.
    farların ölçümleri yapıldı.
    uzun ve kısa farlarımın yönü yanlışmış (hafif kusur)

cam filmleri vardı bir şey demediler.
    ilk defada geçemedi bizim araba.
    2 defa tekerlekler ayarlanınca geçti.

bir de egzoz emisyon ölçümü yaptılar.
  • kısa farların bağlı olduğu bir parça bozulmuş (far rolesi mi ne)
    onu değiştirttim 15 tl
    sinyallerin de sigortası bozulmuş, onu da taktılar.
    rölantiyi de yükselttirdim.
    şimdi sorun yok
  • :) teşekkürler ... Benim bi sıkıntı yok sayılır sadece farları bi kontrol ettire bi de direksiyon takımının boşluğu varmı bakarız... aksamlar çalışıyo .... Diyor eski sahibi abartı egzos olurmu acaba'd olurdou ki :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oemisyon benim var da 4 ay daha süresi var ama biraz sesi hür biliydm egzos dan dolayı onu aletle 'dölçüm yapıyorlar mi sorun olacak sa s onu yaptıram

• istanbulda oturan arkadaşlar kaporta boya konusunda bislerle seve seve ilgilenirim... nasıl yapıcaksınız ne ediceksiniz diye merak edenler pm..
  • Merhabalar,
    çok zamandır bis almak için araştırmalar yapıyordum sizlerede yazmıştım bunu daha önce yakın zamanda bir bis buldum trabzonda bu akşamda aracın yanından geldim yazıyorum şuan. Aracın ilanı aşağıda vereceğim linkte

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ayaginizi-yerden-kesecek-temiz-1991-model-126-bis-satilik-155301957/detay/

Aracın ilanındada yazılmış araçta şuan sadece 1. vites sorunu var. ben kendi tecrübelerime göre sağına soluna baktm çürük çarı yok temiz motorun tamir gördüğü belli ateşlemesinde şöyle birşey var tık diyor kalıyor kapat aç yapıp tekrar marş basıyoruz arada sırada takılıyor tık edip geliyor almıyor marşı. dediğim gibi 1. vites dişlisi sıyırmış o zaten sıkıntılı şuan onun dışında tüm ağır bakımı yapılmış binmek için benzin deposu dahi değişmiş.

Şimdi önemli olan fiyata gelince 2500 den 2350 ye kadar indi sadece bende almak gibi bir zorunluluğum yok fakat bis çok seviyorum sesi vs fazla olsa bile seviyorum. Aklıma tam yatmadı fiyat olarak ve bu 1. vites dişlisinden sonra trabzon rampaların fazla olduğu bir yer acaba sağlıklı olur mu burada sonradan sıkıntı yaşamak istemiyorum tamirat yönünden değilde ya keşke almasaydım buda burada gitmiyor vs gibi. Sizin fiyat konusunda fikriniz nedir ? ayrıca bu 1. vites dişlisinin masrafı ne olur masrafı düşerse almayı kabul etsem sizce mantılı olur mu. Araçla çok oynanmamış birkaç tamirciye sorduğumda öyle söylediler ruhsata boya numarası kartı vardı kablolara falanda boya gelmişti boyalı olduğu belli zaten ama çürük vs yok. ayrıca şunuda belirteyim su soğutmalı bis. kendim araç tamirinden profesyonel olmasada anlarım yani daha önceleri 86 model opel ascona nın marş motorunu söküp kömürlerini değiştiriyordum soğuk lehimle vs sök tak işlerini yapabiliyorumda. Düşünceleriniz önemli benim için çok teşekkür ediyorum şimdiden saygılar...

NOT: aracın MTV sıkıntısı yok egzos emisyon tarihi geçmiş ve sigortasıda yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstik -- 16 Mart 2014; 20:51:38 >

• Herkese Selamunaleyküm :) bi kaç senedir benimde ilgi alanımda olan bi araba yalnız masrafından korkuyorum. Bi kere baştan toplasak masraf çok olurmu olsa bile öğrenci bütçesiyle halledilir mi tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum teşekkürler :)

• benden uzun zamandır bise sarmış durumdayım almayı düşünüyorum bu aralar
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-cok-acil-satilik-157906003/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-aslan-parcasi-mubaarek-sulu-biss-155325078/detay
    bu ikisi benim ilgimi bayağı çekti önden çekişya da arkadan itiş olarak hangisini önerirsiniz bide arabayı alırken nelerine dikkat etmeliyim

• Fiat126bis kullanıcısına yanıt
    senin ki alışkanlık yapmış herhalde dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: umulii

senin ki alışkanlık yapmış herhalde dostum

sanayide sıktırdım, sorun kalmadı
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-aslan-parcasi-mubaarek-sulu-biss-155325078/detay
    aga bu araç nasıl ya önden çekiş olması sıkıntı yartır mı
  • 126 bisler ve 126pler arkadan itişlidir yanlış olmasın..
  • hastasıyım bu arabanın, 2004 yılında bir süre kullanmıştık ama illallah dedirtmişti satmak zorunda kalmıştık
  • Slmlar herkese burda beni yada aracımı tanıyan var mıdır bilmiyorum. Adım Volkan Eroğlu İstanbulda yaşıyorum. Nerdeyse 1 senedir 126 bis sahibiyim fakat yedek parça tamir usta konusunda fazlasıyla tecrübeliyim. Ayrıca facede kurduğum bir grup var ve türkiyenin en aktif 126 bis grubuyuz. Sadece sanal platformlarda değil sosyal hayattada gayet aktifiz. Zaman zaman toplantılar organize edip çeşitli aktiviteler yapıyoruz. 27 Nisan Pazar günüde ortalama 15 araç toplanıp pikniğe gideceğiz. Şimdilik bi kaç resim yükleyeceğim ve grup linkini paylaşacağım. ( Not: Bu araca sahip olma şartı var gruba katılmak için.)

126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça#

http://www.youtube.com/watch?v=aLP5NoOM8P4

https://www.facebook.com/groups/126Garaj

• Selamlar arkadaşlar. Ben de Edirne ve çevresinde sulu bis bakmaktayım . Malum sitede ilanlara baktım pek içime sinen olmadı.1 ila 1 buçuk hafta arası bakıcağım denk getirirsem kafama uygun bir araç almak istiyorum. Eğer size de denk gelen güzel gördüğünüz tavsiye edebileceğiniz bisler varsa bana ulaşırsanız memnun olurum. Keyifli forumlar herkese.
  • Selamlar arabamızı sattık :(
    2 gün oldu özledim keratayı.
  • bende bakiniyorum beyler pc başına geçince daha ayrıntılı okuycam teşekkürler

• ilk arabam fiat bisti, bir sürü uğraştım muayene yaptırdım, eksiklerini giderdim, ama ilk arabam ve araba tecrübesi olmadığından onun bunun lafıyla korkup sattığım arabam. yeniden bulsam alacam temizini. 2bin tlye muayeneli ve sıkıntısız bir bis arıyorum.
  • Bu Yaza kesin bir tane alıcam. güzel temizini bulursam çevremden araştırmaya basladım. bis ailesi büyüyor ya herşey güzel'de bazı kişiler o kadar motoru olmasına ragmen cok yakıyor dedi. kus serisi kadar yakar diyenleri bile duydum . bana pek inandırıcı gelmedi.Benim sorum şu gerçekden'de dogrumudur . ÇüNKÜ lpg takanlar var. Bu Arada üyelerin arabalarıda çok güzel ve bakımlı oldugu anlaşılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkaptanxx41

Bu Yaza kesin bir tane alıcam. güzel temizini bulursam çevremden araştırmaya basladım. bis ailesi büyüyor ya herşey güzel'de bazı kişiler o kadar motoru olmasına ragmen cok yakıyor dedi. kus serisi kadar yakar diyenleri bile duydum . bana pek inandırıcı gelmedi.Benim sorum şu gerçekden'de dogrumudur . ÇüNKÜ lpg takanlar var. Bu Arada üyelerin arabalarıda çok güzel ve bakımlı oldugu anlaşılıyor

5-6 civarında yakar, ama bu benzin fiyatına koklasa bile fazla 25 lira gibi bir para verip o 5 lt'lik su bidonunu bile dolduramadığımızı düşünürsek bu ülkede her şey pahalı. ama lpg daha pahalıya gelir çünkü bu arabadaki her fazla yük yakıt sarfiyatı olarak geri dönüyor

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.