Şimdi Ara

126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça# (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
18
Favori
175.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fiat126bis

Selamlar arabamızı sattık :(
    2 gün oldu özledim keratayı.

e ne diyelim hayırlısı olsun yeni araç alacak mısınız
  • .:Power:. kullanıcısına yanıt
    çok dogru diyorsun bizim ülkemizde nedense fosil yakıtlar cok pahalı :D Lpg taktıranlar öndeki stepnenin oldugu yere koyduruyo sanırsam . diyelimki en küçük olan lpg tankından taktırdık,ayarlarını falan da yapınca kac kuruşa denk gelir. Komsumuzda 1300cc vosvos var. oda lpg taktı markası tartarini . 23-24 kurus u yakaladıgını söylüyo. lpg takınca fiat 126 bis daha az yakar sanırsam .
    [
    r
     126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça#

• quote:

Orijinalden alıntı: xxkaptanxx41

çok dogru diyorsun bizim ülkemizde nedense fosil yakıtlar cok pahalı :D Lpg taktıranlar öndeki stepnenin oldugu yere koyduruyo sanırsam . diyelimki en küçük olan lpg tankından taktırdık,ayarlarını falan da yapınca kac kuruşa denk gelir. Komsumuzda 1300cc vosvos var. oda lpg taktı markası tartarini . 23-24 kurus u yakaladıgını söylüyo. lpg takınca fiat 126 bis daha az yakar sanırsam .
    [
    r

tabiki daha az yakar, randıman da verir basit bir motor ama dezavantajlarını da lütfen düşünün. benzinde bile kendini zor kaldıran bir araca hem artı yük yükleyip hem de daha verimsiz bir yakıtla kullanacaksınız. e zengin arabası da değil ama ülkenin şartları bu

• Selam herkese bende izmirden serkan 23 yaşındayım çocukluğumdan beri Bislere hastayım ozmanlardan alcam bitane alcam diyodum daha nasip olmadı. eşinizde dostunuzda çevrenizde 1.000-1.500Tl arası satan olursa söğlerseniz sevinirim. Biliyom bu fiyata bulamazsın diceniz ama şimdilik bu fiyata mecburum hergün resimlere bakıyom içim nasıl gidiyo bi bilseniz. LYS için işede başlıyamıyom işe bailasam 3binlik araba sorun olmaz.
    0553 425 09 02 :)
  • Selamun Aleyküm,

Öncelikle kendimi tanıtayım.Adım Yunus 20 yaşındayım.İstanbul Kartalda oturuyorum.İnş Bis Kulübüne vizemizi alacaz :) Tabi elimizden tutarsaniz :P
    Bis sevdasını sizlerle paylaşacağım konuya hikayelerimi anlataracak gircem.Benim için eğlenceli sizin içinde eğlenceli olur umarım.
    Ablamların ehliyet alma ve araç kullanma isteği ile hep aklımdaki bir hayali gerçekleştirme fırsatını kaçırmayayım dedim.Büyük ablama 2012 full paket focus var.onda öğrenmeye kalksalar verebilcekleri en küçük zarar bisten pahalı olacak :P
    Bu konu açılır açılmaz yaşadığım güzel hikaye geldi aklıma.Benim Starletle 2-3 küçük 1'i hariç maddi hasarla sonuçlanmayan kaza geçirdim.Maddi hasarla sonuçlanmadı çünkü hasar tutacak karşı taraf yoktu :P Bir Yokuş aşşağı geri geri gelirken gece ve geri geri gelmede problem var tabi.Sokağın başındaki siyah şahine hafif dokundum.Yanımda da arkadaş var.Kim koydu bu arabayı buraya dedim bayağı makara gerti.Başka bir gün gene aynı arkadaş sürerken taxi bizim sol sinyal lambasını götürdü.Sinyal lambasını ara ara yok.Starlettin parça sorunu var.Bizimde semtte Bis görüyoruz sürekli hoşumuza gidiyor.Arkadaş biz en iyisi beraber alalım Bi BİS bi sen vurursun bi ben vura vura pert ederiz arabayı dedi :D Yani mevzu açılınca hep tebessüm ettiğim bir konu Bis konusu.
    Bis'i 1 hafta kadardır araştırıyorum.Bu konunun tüm sayfalarını Okumam 5 saate yakın bir süremi aldı.Ama sıkılmadan sabırsızlıkla son konuya kadar okudum.Özelliklede başka bir konuda ilk baktığım konudaki arkadaşın yorumu sonrası bayağıda hevesim arttı:D

Alıntı yapacaktım ama konuyu bulamadım gerçi hikaye hep aynı .
    Bis ten önce arabanın yağını suyunu koymayı bilmiyordum.Şimdi tamirci oldum sayılır.5 kez motor indirdim.Söksem kendim bile toplarım :) İlk okuduğumda ablamlarla bayağı gülmüştük :)
    Benim durumda aynı bu durum suan.5 ay araba kullandım ama aracın teknik kısımlarıyla hep arkadaşlar ilgilendi.Hazır ablamlarla bu durumda varken fırsatı kaçırmayayım diyorum. 3 kişi alacağımız için maddi anlamada zorluğuda fazla olmayacak.Onlarıda ikna ettim.

Şimdilik bu kadar söyleceklerim soracaklarım önerilerim var ama hepsini bir konuya yığmayayım dedim. Okurken sizler içinde sıkıntı olmasın.Konu canlı kalsın hem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sorinho47

Selamun Aleyküm,

Öncelikle kendimi tanıtayım.Adım Yunus 20 yaşındayım.İstanbul Kartalda oturuyorum.İnş Bis Kulübüne vizemizi alacaz :) Tabi elimizden tutarsaniz :P
    Bis sevdasını sizlerle paylaşacağım konuya hikayelerimi anlataracak gircem.Benim için eğlenceli sizin içinde eğlenceli olur umarım.
    Ablamların ehliyet alma ve araç kullanma isteği ile hep aklımdaki bir hayali gerçekleştirme fırsatını kaçırmayayım dedim.Büyük ablama 2012 full paket focus var.onda öğrenmeye kalksalar verebilcekleri en küçük zarar bisten pahalı olacak :P
    Bu konu açılır açılmaz yaşadığım güzel hikaye geldi aklıma.Benim Starletle 2-3 küçük 1'i hariç maddi hasarla sonuçlanmayan kaza geçirdim.Maddi hasarla sonuçlanmadı çünkü hasar tutacak karşı taraf yoktu :P Bir Yokuş aşşağı geri geri gelirken gece ve geri geri gelmede problem var tabi.Sokağın başındaki siyah şahine hafif dokundum.Yanımda da arkadaş var.Kim koydu bu arabayı buraya dedim bayağı makara gerti.Başka bir gün gene aynı arkadaş sürerken taxi bizim sol sinyal lambasını götürdü.Sinyal lambasını ara ara yok.Starlettin parça sorunu var.Bizimde semtte Bis görüyoruz sürekli hoşumuza gidiyor.Arkadaş biz en iyisi beraber alalım Bi BİS bi sen vurursun bi ben vura vura pert ederiz arabayı dedi :D Yani mevzu açılınca hep tebessüm ettiğim bir konu Bis konusu.
    Bis'i 1 hafta kadardır araştırıyorum.Bu konunun tüm sayfalarını Okumam 5 saate yakın bir süremi aldı.Ama sıkılmadan sabırsızlıkla son konuya kadar okudum.Özelliklede başka bir konuda ilk baktığım konudaki arkadaşın yorumu sonrası bayağıda hevesim arttı:D

Alıntı yapacaktım ama konuyu bulamadım gerçi hikaye hep aynı .
    Bis ten önce arabanın yağını suyunu koymayı bilmiyordum.Şimdi tamirci oldum sayılır.5 kez motor indirdim.Söksem kendim bile toplarım :) İlk okuduğumda ablamlarla bayağı gülmüştük :)
    Benim durumda aynı bu durum suan.5 ay araba kullandım ama aracın teknik kısımlarıyla hep arkadaşlar ilgilendi.Hazır ablamlarla bu durumda varken fırsatı kaçırmayayım diyorum. 3 kişi alacağımız için maddi anlamada zorluğuda fazla olmayacak.Onlarıda ikna ettim.

Şimdilik bu kadar söyleceklerim soracaklarım önerilerim var ama hepsini bir konuya yığmayayım dedim. Okurken sizler içinde sıkıntı olmasın.Konu canlı kalsın hem :)

Öncelikle merhabalar, yazdığınız için de teşekkürler. Benim de itiraf etmem gereken şeyler var ki eskisi gibi foruma zaman ayıramıyorum. Konudaki arkadaşlardan beklemiştim biraz özveri ama sanırım ben olmadıkça burayı toparlayacak biri yok

Araç kullanma konusunda ben her zaman güçlü bir motorla başlama taraftarı olmuşumdur. Hafif bir yokuşta bile panik yapan bir milletin evlatları olarak, arkadan kornalar ve dibimize giren ticari araç sürücüleri yüzünden hep sıkıntı çeker yeni başlayanlar. o yüzden öğrenmede arabanın aktif olduğu bir arabada öğrenseniz iyi olur derim. ama 3 erkekseniz ve sorunların her türlü (:D) üstesinden geliriz derseniz, tabii ki yapabiliriz bir şeyler

• Araç kullanma konusunda sıkıntım yok.Ehliyeti dizel araçla alıp ilk gazlı denediğim araç 107 idi 7 seferde kaldıramadım.Gazlı araba kullanamam dedim.Starleti beğendik arkadaş sürdü canavar gibi falan filan aldık.yani arabayı aldığımzda direksiyonum sıfırdı. 1-2 saatlik eğitim sonunda alıştım bayağı.Hatta ilk trafiğe kısa mahalle içi tabi çıktığımda geri gitmeyi bile bilmiyodum :D İlk 1 hafta sıkıntı yaşadım ama sonra baktım olmayacak pazar pazar e-5e tek çıktı 10 kez stop ettik.Bir ton korna ama sonra sorun yaşamadım .

Şuanda da 2012 focusu rahat rahat sürebiliyorum sıkıntı yok.Çok gelişmiş sistem olduğu için garip gelebiliyor arada düz yolda stop ediyorum ama sürüş açısından sıkıntı yok yani.Bisde çok problem yaşayacağımı sanmıyorum çok farklı bir sistemi yoksa tabi.Gerçi olsada
    nax 1-2 güne çözer 1 haftayada tamamen sökerım orası ayrı.

Valla suan ilanlara bakıyorum.Bİs ilk düşündğümüzde yanı bu konuyu tartıştığımızda 1.5 milyar dedim konuya girdim.İnternetten baktım.min temiz gibi görünenleri 3 lira.Konuyu okuduktan sonra uğraşmamak ve estetik bir araba için vermeyi planladığımız para 5 Lira
    Bu çizelgeye göre alcağımız araba da 6 lira olcak gibi :D

Bu arada 3 erkek değil.tek erkek benım ablamlara Ehliyet alacak kadar şoförlük öğretecem. Maddi duruma göre 1 ay sonra kadar Bİs almayı planlıyoruz.Alma zamanı yaklaştıkça rahatsız edecem sizi :) Hadi bakalım hemen cevap vermişssin umarım diğer bilgili ve yardım sever abiler arkadaşlarda diğer sorularım için yardımcı olurlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sorinho47

Araç kullanma konusunda sıkıntım yok.Ehliyeti dizel araçla alıp ilk gazlı denediğim araç 107 idi 7 seferde kaldıramadım.Gazlı araba kullanamam dedim.Starleti beğendik arkadaş sürdü canavar gibi falan filan aldık.yani arabayı aldığımzda direksiyonum sıfırdı. 1-2 saatlik eğitim sonunda alıştım bayağı.Hatta ilk trafiğe kısa mahalle içi tabi çıktığımda geri gitmeyi bile bilmiyodum :D İlk 1 hafta sıkıntı yaşadım ama sonra baktım olmayacak pazar pazar e-5e tek çıktı 10 kez stop ettik.Bir ton korna ama sonra sorun yaşamadım .

Şuanda da 2012 focusu rahat rahat sürebiliyorum sıkıntı yok.Çok gelişmiş sistem olduğu için garip gelebiliyor arada düz yolda stop ediyorum ama sürüş açısından sıkıntı yok yani.Bisde çok problem yaşayacağımı sanmıyorum çok farklı bir sistemi yoksa tabi.Gerçi olsada
    nax 1-2 güne çözer 1 haftayada tamamen sökerım orası ayrı.

Valla suan ilanlara bakıyorum.Bİs ilk düşündğümüzde yanı bu konuyu tartıştığımızda 1.5 milyar dedim konuya girdim.İnternetten baktım.min temiz gibi görünenleri 3 lira.Konuyu okuduktan sonra uğraşmamak ve estetik bir araba için vermeyi planladığımız para 5 Lira
    Bu çizelgeye göre alcağımız araba da 6 lira olcak gibi :D

Bu arada 3 erkek değil.tek erkek benım ablamlara Ehliyet alacak kadar şoförlük öğretecem. Maddi duruma göre 1 ay sonra kadar Bİs almayı planlıyoruz.Alma zamanı yaklaştıkça rahatsız edecem sizi :) Hadi bakalım hemen cevap vermişssin umarım diğer bilgili ve yardım sever abiler arkadaşlarda diğer sorularım için yardımcı olurlar :)

araçlar azaldıkça fiyatlar da arttı, haklısınız. ama 5 vermeye asla değmez. siz ilanları burdaki arkadaşlara gösterirsiniz, onlar da değerlendirir ben olmasam bile. bakın güveniyorum size yüzümü kara çıkartmayın

• power k kardeş , nerdesin uzun zamandır yoksun nasıl gidiyor çalışmalar'd a ben 3 ay oldu bis alalı öyle böyle değil çok seviyorum keratayı denizli de isen bi iki haftaya geleceğin seninle görüşmek istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat126bis kullanıcısına yanıt
    Sinyal otomatiğini değiştir "5tl bişey şu şıkıdık şıkıdık yapan sey :)". Sanırım birde sigortaların rutubetten oksitlenmiş onları bir kontrol et soylediğin bütün sorunlar düzelir. (hepsi birbirine bağlı sorunlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .veycell.

power k kardeş , nerdesin uzun zamandır yoksun nasıl gidiyor çalışmalar'd a ben 3 ay oldu bis alalı öyle böyle değil çok seviyorum keratayı denizli de isen bi iki haftaya geleceğin seninle görüşmek istiyorum

Nasıl olsun, bu pazar sınavım var ondan sonra tamamen boşum, yaz için planları uygulamaya koyacağım onu bekliyorum

garaja vs. gidip gelirken hep sizin balıkçıya bakıyordum ama hiç yolumun geçtiği bir yer değil, zaten malum bayramyeri pek de gidilecek yer değil iş düşmedikçe

ama geldiğin zaman buluşalım, arabaya bir bakalım, burdakilere nispet yapalım

• Arkadaşlar selam

Donanımhaberde yok yok. Bu konuyu bulacağımı sanmazdım :)

Ben de arkadaşlarla geyik yaparken, dalga geçerken iş ciddiye bindi, arkadaşın birisi bi yakınını aradı ve hemen arabayı getirttirdi.

Araba garajda yatıyormuş, doğru düzgün kullanmamışlar dediklerine göre. Adamın başka arabası ve motosikleti varmış.

4 kişi ankaradan niğdeye gittiklerini, dönüşte 4 çuval da patates attıklarını söyledi :))

Sonuç olarak araba kasa olarak 10 üzerinden 9 alır. Çok diri duruyor.

Motordan pek anlamam ama içine bindik gezdik sıkıntı yoktu. 96,000km de ve orjinalmiş. Sulu versiyon. 1991 model

Sadece vites geçişlerinde araba boğuluyor sonra bi anda jetliyor pati çekiyordu. Benzin otomatiği bozukmuş ve başka arabanınkini takmış. Ondan yaptığını söyledi.

Arabaya 2.000 lira istiyor. Benzin otomatiğini yaptıracak ya da beklemezsem fiyattan düşecekmiş.

Sizce bahsettiğim sorun otomatikten midir yoksa debriyaj baskı balata sorunu mudur?

2bin liraya bu işe girmeli miyim. Yakınımdakiler sen almazsan biz alacağız diye gaza getirdiler.

Sizden tarafsız yorum almak isterim.

• Power kardesim aldinmi bis . enson almayi dusunuyordun . Bende telefonu kaptirdim komutana . ondan giremiyordum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exorcist3 kullanıcısına yanıt
    Sakın kaçırma dostum :) bu fırsat adamın eline bir kere geçer :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cfrcfkr

Sakın kaçırma dostum :) bu fırsat adamın eline bir kere geçer :)

Teşekkür ederim dostum :) Bindik bi alamete bakalım. Pazartesi devir teslim yapacağız galiba.

Bu arada bu benim kendi üstüme ilk araç olacak. Sigortası ne kadar tutar bilen var mı?
  • S.A abilerim.. abi diyorum çünkü sizden küçüğüm.. ben sivasta yaşıyorum daha 16 yaşındayım motorlubisikletim var yani bisiklete motor taktım ve canavar gibi gidiyo 2,5 lt benzin ile 150 km yol gidiyo 66 cc skyhawk. ben yaklaşık 5 aydır bisleri araştırıyorum. artık motorumdan yeterli randımanı alamayınca bis almaya karar verdim. motorumu satıp üstüne para koyup bunun gibi bis almayı düşünüyorumhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-temiz-muayeneli-fiat-bis-168271304/detay ama buda çok pahalı lütfen yardımcı olurmusunz 2000 2500 tl lik bis varsa haber edin.. cidden almayı düşünüyorum bide kurumu sulumu tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminyücekaya -- 14 Haziran 2014; 16:24:55 >

• exorcist3 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun öncelikle şunu söyleyeyim araç mutluluk kutusu gibi içine girince istemeden gülümsüyorsunuz beni yolda bıraksa dahi hiçbir zaman pişman olmadım sizde olmazsınız umarım :) bende devir işlemlerini halledeceğim tabi artık yeni sisteme göre muayenede önemli devir yapılamıyor onuda belirteyim şubatta değişti sistem. sigorta konusunda yaşım 22 benimde ilk aracım olacak araç 90 model bendeki sigortalar ortalama fiyat olarak 500-600 arası fiyat veriyorlar. Daha önceki sigorta poliçesi duruyorsa fiyat daha aşağı inebilir bende araştırıyorum henüz olurda benden önce yaparsanız işlemi nekadar tuttuğunu banada iletirseniz sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstik

Öncelikle hayırlı olsun öncelikle şunu söyleyeyim araç mutluluk kutusu gibi içine girince istemeden gülümsüyorsunuz beni yolda bıraksa dahi hiçbir zaman pişman olmadım sizde olmazsınız umarım :) bende devir işlemlerini halledeceğim tabi artık yeni sisteme göre muayenede önemli devir yapılamıyor onuda belirteyim şubatta değişti sistem. sigorta konusunda yaşım 22 benimde ilk aracım olacak araç 90 model bendeki sigortalar ortalama fiyat olarak 500-600 arası fiyat veriyorlar. Daha önceki sigorta poliçesi duruyorsa fiyat daha aşağı inebilir bende araştırıyorum henüz olurda benden önce yaparsanız işlemi nekadar tuttuğunu banada iletirseniz sevinirim :)

Muayenesi var ama temmuzda bitiyor :( Yani iki hafta içinde bu araba bana sanayi yollarını öğretecek :)

Sigortasını yeni yaptırdığını söyledi. Onu aktartmayı deneyeceğiz. Yarın olacak devir teslim işleri. Yazarım sonucu

• quote:

Orijinalden alıntı: exorcist3

Arkadaşlar selam

Donanımhaberde yok yok. Bu konuyu bulacağımı sanmazdım :)

Ben de arkadaşlarla geyik yaparken, dalga geçerken iş ciddiye bindi, arkadaşın birisi bi yakınını aradı ve hemen arabayı getirttirdi.

Araba garajda yatıyormuş, doğru düzgün kullanmamışlar dediklerine göre. Adamın başka arabası ve motosikleti varmış.

4 kişi ankaradan niğdeye gittiklerini, dönüşte 4 çuval da patates attıklarını söyledi :))

Sonuç olarak araba kasa olarak 10 üzerinden 9 alır. Çok diri duruyor.

Motordan pek anlamam ama içine bindik gezdik sıkıntı yoktu. 96,000km de ve orjinalmiş. Sulu versiyon. 1991 model

Sadece vites geçişlerinde araba boğuluyor sonra bi anda jetliyor pati çekiyordu. Benzin otomatiği bozukmuş ve başka arabanınkini takmış. Ondan yaptığını söyledi.

Arabaya 2.000 lira istiyor. Benzin otomatiğini yaptıracak ya da beklemezsem fiyattan düşecekmiş.

Sizce bahsettiğim sorun otomatikten midir yoksa debriyaj baskı balata sorunu mudur?

2bin liraya bu işe girmeli miyim. Yakınımdakiler sen almazsan biz alacağız diye gaza getirdiler.

Sizden tarafsız yorum almak isterim.

Hoşgeldiniz, her şey var bu forumda ben de şaşırmıştım çok

Direk söylüyorum, kaçırmayın. İsterse komple şanzıman istesin, sıksanız 500 lira masraf yapar size, o da en fazla. alttaki ilanda gördüğünüz gibi bislere bile 4 bin tl istiyorlarsa siz beğendiyseniz 2000 lira çok iyi. ki bence yakıtta bir püskürtme sorunu var, başka bir şey değil

Umarım kötü bir şey olmaz da siz de bir bis sahibi olursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: AIPRN

Power kardesim aldinmi bis . enson almayi dusunuyordun . Bende telefonu kaptirdim komutana . ondan giremiyordum .

Hocam çok geçmiş olsun, neyse alırsınız artık küçük bir samsung

Ben arabayı alamadım, 2 saat önce sınavdan çıktım. Daha üniversite masrafı, ev masrafı falan olacak istanbulda da alamam uzun bir süre, öyle bir arabayla giremem daha doğrusu

Ama 3-4 seneye ellerinizden öper

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.