Şimdi Ara

Fury 6000mhz ddr5 ler msi B660 da oyunları çakıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Selamlar!Sorunun yazilim kaynakli olabileceginden bahsetmistim ki gercekten öyleymis. Gerek windows, bios, gerek oyun sebebiyle yazilimsal sorunlar olabiliyor. Video_* kaynakli bir kod vermis, bu daha önce de yasanan bir sorun, bir bug. Zamanla kapatiliyor, güncellemeleri beklemen lazim. Oyun oynamiyorum sorunum yok :)) cok cok CS:GO yahut war thunder in ucagini arada oynuyorum, onu da benim oglanla beraber dönüsümlü oynuyoruz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

tüm dert fury 6000 mhz ramlerin kararsızlığı imiş. denemek için önce xmp 5600mhze indirdim. sonra düzeldiğini görünce 6000mhz de 1,35 olan voltajı 1,4 yaptım artık stabil.

• tüm dert fury 6000 mhz ramlerin kararsızlığı imiş. denemek için önce xmp 5600mhze indirdim. sonra düzeldiğini görünce 6000mhz de 1,35 olan voltajı 1,4 yaptım 4-5 saattir stabil vuravur devam.

• horifaydo H kullanıcısına yanıt

Bir de böyle dene bakalim hocam, islemci stabilitesi demistin, P -1 yapinca da bir müddet calismisti. Sorun tekrar ederse donanim ile alakali olmayabilir, yine yazilim yönüne süpheleri ceker. 6000mhz lik ram alip, stabil degil diyerek düsürmek, bilemedim. Anakartin desteklistesinde bu model ram yahut ramin destek bu anakart yokmuydu peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

desteği var, şuan ram voltajını az arttırdım kullanıyorum sorun kalmadı. Daha yeni platformlar, düzelte düzelte gidecek böyle sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 16 Haziran 2022; 17:39:29 >
  • horifaydo H kullanıcısına yanıt

benzer ama aynı değil ben de 2018'de asus x470 anakarta corsair 3000 ram alıp xmp açamamıştım.daha fazla voltaj verince oluyordu ama sonra gene olmuyordu yani nereye kadar daha fazla vereceğiz 1.35v çalışması gerekirken 1.38v oldu sonra o da olmayıp 1.4'ü geçince garantiye gönderdim yenisi geldi o da olmadı.attım bir köşeye işlemci de ryzen 2700x'ti.sonra o anakarta 3300x taktım aynı ramlerle xmp yapabildiğimi gördüm 1.35v'da.buradan ne çıkarırız 3300x'in ram kontrolcüsü daha iyiymiş aletin anakartla bir derdi yokmuş.3300x'teki kontrolcü bütün zen2 modellerinden daha iyi sonradan çıktı 5000 serisi hazırlığı için aynı 5800x3d gibi ama senin işlemcin ddr5 için yapılmış ve 12600k'nın kontrolcüsü ile 12700k arasında bir fark olmaması lazım bakmadım ama destek hızı aynıdır.o yüzden sorunu yara bandı ile geçiştirme ne uyumsuzluk yapıyorsa dene bir şeyler.ramleri gönder mesela uyumsuzluk yaptı diye para iadesi iste işte ben onu yapmadım başka marka ram al yani seninki anakart ram gibi duruyor benimki gibi değil ama o ramleri başka makineye takarsın düzgün çalışır sana başka ram veririz düzgün çalışır ortada bozuk bir şey yok bu uyumsuzluk ama voltaj işine girme yol değil.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.