Şimdi Ara

Fury 6000mhz ddr5 ler msi B660 da oyunları çakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni 12600k+ msi b660 tomahawk+fury 6000mhz ram aldım. ekran kartı çalışmayı durdurdu diyip cod ve pubg de çöküyordu. bir kaçkere mavi ekran verince ramden şüphelendim. ve msi b660 fury 6000 mhz ramlerin stabil çalışmadığını anladım. 1.35 olan voltajı 1.4 yaptım ve sorun düzeldi. bilginize...

I bought a new 12600k+ msi b660 tomahawk+fury 6000mhz ram. Windows11 was saying that the video card stopped working and recovered, cod and pubg were also crashing on this system. I suspected the ram when it gave a blue screen a few times and I realized that msi b660 fury 6000 mhz rams are not working stable. I changed the voltage from 1.35 to 1.4 @6000mhz XMP1 and the problem went away. for your information...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 16 Haziran 2022; 21:44:47 >

• 80-90 arasında bile sorun olmadan çalıştırması gerekirken 67 üstünde çöküyorsa soğutmayla alakalı bir problem değildir, 67 derece zaten çok sıcak bir değer değil. Sorun farklı bir yerde muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

prime da full loadda 90 lara çıkıyor vve çalışıyor sorunsuz. oyunlarda çökme mevcut sadece. bu e-core biraz dandik galiba, yeni teknoloji sonuçta...

• p core yavaşlatmak yerine e core komple kapatmayı denediniz mi?daha az gecikme daha yüksek min fps falan diyip kapatıyorlar ama ben denemedim gördüğümü söylüyorum.

• az yavaşlattım çarpanlardan, cpu sıvı soğutma pompanın %100 hıznıda 65 dereceye ayarrrladım şuan iyi.

• Anakart hangi model?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msı b660 tomohawk, prime da 160watt çekiyor cpu 3*4 dk çalışıyor bir sorun yok ama oyunda atıyor bu e-core lara bi güncelleme bi ayar çekerler biostan sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • horifaydo H kullanıcısına yanıt

Anakartin kapasitesi kaynakli bir dalgalanma olmasa bile, tahmin ettigin gibi bios kaynakli bir sorun olmasi muhtemel. Ne sicaklik ne de yetersizlik... Acaba windows veya oyunun yazilimi kaynakli olabilir mi? Cok yeni oldugu icin sorunda pek duymadik. Kendimde tecrübe etmedim. İlginc bir sorun. Oyun atarken windows hata görüntüleyici nasil bir sorun veriyor, bakabilirsen fikir edinebilirsinFury 6000mhz ddr5 ler msi B660 da oyunları çakıyor 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 seride oyun problemine ben şaşırmadım hiç direkt e cores kapat dedim bak.ilk çıktığında 50 küsür oyunluk bir liste yayınladı intel bu oyunlara girmiordu 12. seri çünkü oyun p coresleri sistemin işlemcisi ama e coresleri başka bir sistemin işlemcisi olarak görüyordu.bir ton aaa oyun.en son yamadık yaptık şu iki oyun kaldı diye bir daha liste yayınladılar biri ac valhalla idi sonra ne oldu bilmiyorum ama 12. seride oyun sorunu varsa e corestir sorun diyorum ben bi dene bak p coresleri kısma çünkü p cores esas para eden.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

nvlddmkm kaynağındaki 13 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

\Device\Video3

Graphics Exception: ESR 0x40a790=0x80000080

İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı

\Device\Video3

Graphics Exception: ESR 0x40a790=0x80000080

0000000002003000000000000D00AAC0000000000000000000000000000000000000000000000000

nvlddmkm kaynağındaki 13 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

\Device\Video3

Graphics Exception: ILLEGAL_MME_METHOD

İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı

• Sanırım baştaki o sorun bu sorun değil. P coreda -1 e corada -3 yapınca sorunsuz oynuyabiliyorum. sadece e core indirmeylede olmadı bir aksaklık mevcut.birde intel nesiller arası bu denkli performans yükseltmeleri yapmazdı. PUBG 2k da herşey ultra oynarken işlemciler %50 yüklerde takılıyor. çok iyi yapmışlar gibi..

sadece e coresleri oynayarak olmuyorsa p coreslere de müdahale etmek gerekiyorsa bu daha kötü bence.intel desteğe Türkçe olarak yazabilirsin şak diye dönüyorlar.

• 3-4 saat önce hepsan sapıttı :) win11 e geçtim azda böyle deniyeyim. şimdilik sorun yok.

12 seri kullanıp win11 kullanmaman yanlış olmuş zaten en başta.win11'i resmen 12. seri için yaptılar bu kadar acele çıkardılar.senin zaten çekirdek sorunun vardı win11'in çekirdek yönetim olayı farklı sorun çıkmadı dersen inanırım.

• win10 daki o sorunlar gpu çalışmayı durdurduğundanmış, win11 de yazıyor gpu durdu kurtarıldı vs diye. bi abukluk var devam da ediyor.

bi yazsana sistemi komple.işlemci diyorsun ama sorun başka bir yerde olabilir yani onboard kullanmıyorsan işlemciden değildir.

• son çökmelerin işlemci vs ilişkisi yok son yama pubg yi mafetti yamadan önce sadece bir kere çöken pubg yamadan sonra en az 5 6 kez çöktü

• sistem bilgisin de bu linkteki gibi çakışma gördüm. resimdeki son çökmenin açılımı, alttada benzer çakışmanın olduğu link.

şuan stailliği arttırcağını düşündüğüm için olarak fury yi 5600mhz de kullanmayı deniyorum.

12600k + MSI b660 tomahawk ddr5 + kinstone fury ddr5 6000mhz + rtx 3080 + 850 watt gold sharkoon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 15 Haziran 2022; 13:46:40 >

• kalahamari kullanıcısına yanıt

hadi ben yeni sistem kurdum , eski sistemli arkadaşlarda daha az olsada çöküyor aynen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.