Şimdi Ara

💡 Elektrik Faturasını Düşürme 2018 (2 Aylık Elektrik Faturasını Karşılıyor) 💡 (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
21
Favori
16.876
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu hort olacak ama yeni yıldan itibaren limit 68tl olmuş yani aylık faturası en az 68tl ise serbest tüketici olabilirsiniz. Hangi firmalara başvursak acaba? Zorlu elektrik 2 ay ücretsiz diyor faturanız ve 24 ay tahahüt istiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Nisan 2017 tarihinden beri AKSA ELEKTRİK ile ST olarak zamsız, sabit 0,19krş-/kwh üzerinden anlaşmamız devam etmektedir. Nisan'18 de sözleşmemiz sona ereceğinden şimdiden bir piyasa araştırması yapmaya başlayacağım bakalım ne ile karşılaşacağım.

AKSA ELEKTRİK'in tek ama tek dez avantajı aylık kw tüketimlerinizi düzenli olarak faturalarına yansıtmaması. Bir fatura dönemi 15gün, diğer fatura dönemi 45 gün olarak faturalandırılıyor. Aslında değişen birşey yok sadece bir dönem düşük diğer dönem yüksek fatura bedeli ödüyorsunuz. Bu hata da AKSA ELEKTİRİK kaynaklı değil, sayaç okuyucu firmanın AKSA ELEKTRİĞE düzensiz endeks bilgisi vermesi ile kaynaklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 6 Ocak 2018; 14:5:34 >
  • cohannan kullanıcısına yanıt
    Doğrudur araştırdım ve görüştüm, ancak her 3 ayda bir EPDK tarafından açıklanacak olan zamlı tarifeleri 24 ay boyunca serbest tüketiciye yansıtacak.

Şuanda 0,230krş/kwh üzerinden ücretlendirmektedir.

TurkCELL Enerji aradı bugün ve onlar da 0,205krş/kwh önermekteler ancak onlar da her 3 ayda bir EPDK tarafından açıklanacak olan zamlı tarifeleri 24 ay boyunca serbest tüketiciye yansıtacak.

http://www.enerjimcell.com

TurkCELL'in bir elektrik santarli var mı bilemiyorum yoksa elektriği toptan başka yerden alıp mı satıyor bilemedim. Eğer elektriği başka yerden toptan alıp satıyor ise güvenilmez. 3 ay sonra fiyatı 3 katına çıkartırlar.

Ben yine AKSA'nın Zamsız tarifesine biraz sıcak bakıyorum. 1 yıl sabit 0,235krş/kwh önermekteler. En azından bir sene kafam rahat olur gelecek zamları düşünmem. Gerçi son bir yıl 0,193krş/kwh üzerinden alıyordu ama, gelen zamlar ile...

http://aksaelektrik.com.tr/tarifeler/zamsiz-aksa-tarifesi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 20 Ocak 2018; 20:3:43 >

• Aksa için yazdım bakalım, ne teklif edecekler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MertMeteAlp kullanıcısına yanıt
    Sizi bilemem ama ben yılda 6,000kw tüketiyorum. Benim için 5krş çok şey değiştirir. Benim için kw/h 5krş indirim demek yılda 300TL- eder ki bir aylık doğalgaz tüketimim demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 21 Ocak 2018; 21:28:40 >
  • bu konuyu hortlatmanın vaktı geldı. elektırıgın en cok tuketıldıgı yaz veya kış ayında zorluya gecıp 200 - 250 lıralık bır ındırım yaptırılabılır ama sonra sayac okuma bedelı vs gıbı bedellerle basımızı agrıtmasınlar
  • bu konu daha önce defalarca gündeme geldi (bazıları yeni duymuş ilginç)
    ve çoğu kişi şikayetçiydi (nedenlerini şimdi hatırlamıyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maczone

Arkadaşlar bu indirimler gerçek değil. İstanbul için bakıyorum bana 4 sağlayıcı teklif verdi. İndirim için en fazla %5 diyor. Bir sağlayıcı %4, diğer ikisi %1.

Hadi %5 indirim aldık elektriği bölgemizdeki sağlayıcı firma okuyor. Sağlayıcı firma okuma bedeli olarak bu tutarı yansıtıyor, başka bir firmadan hizmet alınca bunu da ödüyorsunuz ve sözde %5 indirim aldınız ya faturanız eskiye oranla daha fazla gelmeye başlıyor.

Benim fatura ayda ortalama 175 TL geliyor ve serbest tüketiciyim. Bu indirim olayına inanıp bende hizmet sağlayıcıyı değiştim ve daha yüksek faturalar gelmeye başladı. Allah'tan taahhütsüz kampanya ile geçmiştim ve dört ay sonra eski sağlayıcıya geri döndüm.

Geçiş yapmadan önce iyice araştırın. Bölgenizdeki ana dağıtıcı firma kaç lira istiyor, geçeceğiniz firma kaç lira istiyor ve geçeceğiniz firma ana firmanızın sayaç okuma bedelini size fatura edecek mi bunları iyice araştırmadan geçiş yaparsanız zararlı çıkarsınız.
    https://encazip.com/enerji/offers

Öyle yada böyle elektriği hangi firmadan alırsanız alın, Serbest Tüketici olun veya olmayın her zaman, her daim, sayaç okuma bedeli alınmaktadır.

Ben 5 yıldır Setbest Tüketiciyim 3 yıl EnerjiSA, 2 yıl AKSA, sayaç okuma bedeli ve diğer vergiler normal geldi.
    Siz hangi tedarikcide bu sorunu yaşadınız belirtin de bizde dikkat edelim.

Bu seneye kadar tedarikciler ciddi indirim yapıyorlardı ama bu sene devlet Setbest Tüketici limitlerini yıllık 2,000kw düşürünce işin tadı kaçtı.

Arkadaşlar bir de sütü sütçüden, ekmeği fırından almak lazım.
    Elektra Enerji, Tek Enerji,Sarı Enerji vb. gibi Doğuş Grubunun 220PLUS ve şimdi de TURKCELL elektrik işine girmiş durumda.

Bu gibi büyük holding ve firmalar elektrik başkasından toplu alıp, tüketiciye parakende satmaktalar.
    Bu firmaların hiç birinin elektrik üretim santrali bulunmamaktadır.
    Dolayısı ile son tüketiciye de giydirebildikleri kalemi giydiriyorlar.

Lütfen Serbest Tüketici olduğunuzda ve özellikle tedarikçi değiştirdiğinizde bu küçük ama faturada büyüyecek olan ayrıntıya dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 23 Ocak 2018; 18:16:39 >

• Arayan olmadı. İlginç.

• Zorlu Türkiye'nin en büyük ikinci enerji üreticisidir

http://www.zorluenerji.com.tr/tr/kurumsal/2440/santrallerimiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

Zorlu Türkiye'nin en büyük ikinci enerji üreticisidir

http://www.zorluenerji.com.tr/tr/kurumsal/2440/santrallerimiz

Pardon, haklısınız sabahın 05:00'de Zorlu yazdığımı şimdi farkettim. Düzeltiyorum, ben diğer firmaları yazacaktım. (Elektra Enerji, Tek Enerji, Sarı Enerji vb.)

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 23 Ocak 2018; 18:16:56 >
  • Sözleşme bedeli oluyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammet665

Sözleşme bedeli oluyor mu

Firmaya göre değişiyor. Tüm firmalar sizin adınıza mevcuttaki elektrik sağlayıcınızdaki teminatınızı alıyor. Ama genelde de mevcuttaki elektrik sağlayıcınız temimat bedelini son faturaya mahsup ediyor.

ST olarak başvurduğunuz elektrik tedarikçileri de kendlerine göre teminat bedeli belirlemiş durumda. Bazıları ise hiç teminat bedeli almıyor. TURKCELL ENERJİ gibi. AKSA ELEKTRİK ilk üç fatura tutarının %3 ü kadar bir teminatı 3 taksitte alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Şubat 2018; 18:25:56 >
  • arkadaşlar 51 liralık elektrik kullanmışım, 29 lira dağıtım bedeli yazmışlar, 15 lira kdv yazmışlar. 99 lira fatura gelmiş.

bu normal bir durum mu? şu an ck boğaziçindeyim hangi şirkete geçeyim. birde şirket değişince elektrik açma-kapama bu süre zarfında elektriksiz kalma durumu oluyor mu?
  • HERKESİ BİLGİLENDİRME AÇISINDAN AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ DUYUYORUM, İLETİM BEDELİ VS GİBİ KALEMLERDE İNDİRİM OLMUYOR YANİ SİZ SADECE KULLANIM ÜCRETİ İNDİRİM OLUYOR O DA 10 KURUŞ GİBİ BİŞEY BU KONUDA İNDİRİM OLUYOR DOĞRUDUR. FAKAT DEDİĞİM GİBİ DİĞER KALEMLER İNDİRİM YOK. ZATEN FATURALARA BAKARSANIZ KAYIŞIN KOPTUĞU YER DİĞER KALEMLERDİR ÖZELLİKLE SAYAÇ OKUMA VE İLETİM BEDELİ. YAPILAN İNDİRİMİN BİR MANTIĞI KALMIYOR.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusesss

arkadaşlar 51 liralık elektrik kullanmışım, 29 lira dağıtım bedeli yazmışlar, 15 lira kdv yazmışlar. 99 lira fatura gelmiş.

bu normal bir durum mu? şu an ck boğaziçindeyim hangi şirkete geçeyim. birde şirket değişince elektrik açma-kapama bu süre zarfında elektriksiz kalma durumu oluyor mu?

@mert0163 arkadaş açıklama yapmış. 2018 yılında Devlete ödenecek vergi oranı %50'den %100'e çıkartılmış durumda. Yani 50TL- değerinde elektrik tüketiminiz var ise üzerine bir 50TL-'de Devlete ödeyerek toplanda 100TL- tutarında elektrik faturası ödemek ile MÜKELLEFİZ.

ST olun veya olmayın;

Tüketim Bedeli X2 = Ödenecek Elekrik Tutarı.

ST olarak siz sadece elektrik tüketim birim fiyatında indirim alabilirsiniz. %100 vergide hiç bir indirim olmadan ödemek ZORUNDAYIZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Şubat 2018; 19:31:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osenemoglu

quote:

arkadaşlar 51 liralık elektrik kullanmışım, 29 lira dağıtım bedeli yazmışlar, 15 lira kdv yazmışlar. 99 lira fatura gelmiş.

@mert0163 arkadaş açıklama yapmış. 2018 yılında Devlete ödenecek vergi oranını %50'ye çıkartmış durumda. Yani 50TL- değerinde elektrik tüketiminiz var ise üzeine bir 50TL-'de Devlete ödeyerek toplanda 100TL- tutarında elektrik faturası ödemek ile MÜKELLEFİZ.

ST olun veya olmayın;

ST olarak siz sadece elektrik tüketim birim fiyatında indirim alabilirsiniz. %50 vergide hiç bir indirim olmadan ödemek ZORUNDAYIZ.

vergi %50 değil %100 oluyor hocam. 50 liralık fatura 100 liraya çıkıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osenemoglu

quote:

@mert0163 arkadaş açıklama yapmış. 2018 yılında Devlete ödenecek vergi oranını %50'ye çıkartmış durumda. Yani 50TL- değerinde elektrik tüketiminiz var ise üzeine bir 50TL-'de Devlete ödeyerek toplanda 100TL- tutarında elektrik faturası ödemek ile MÜKELLEFİZ.

ST olun veya olmayın;

ST olarak siz sadece elektrik tüketim birim fiyatında indirim alabilirsiniz. %50 vergide hiç bir indirim olmadan ödemek ZORUNDAYIZ.

vergi %50 değil %100 oluyor hocam. 50 liralık fatura 100 liraya çıkıyor

Haklısın eski vergi oranından da bahsedecektim aklımda %50 nedense kalmış. Ama formülüm doğru :)

Düzeltiyorum,
    Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 19 Şubat 2018; 0:20:20 >

• Ucuz elektrik olmaz, kacak elektrik olur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.