Şimdi Ara

💡 Elektrik Faturasını Düşürme 2018 (2 Aylık Elektrik Faturasını Karşılıyor) 💡 (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
21
Favori
16.921
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vergi alsınlar ona ses çıkarmam asla ama şu iletim bedeli okuma bedelini , elektrik tüketiminin 3 kat fazla almaları bunca insanı kazıklamak ne mantık onu anlamadım.

Bu arada sağda solda elektrik faturası taşıma yapan fasonlar kol geziyor ben bazılarına rastladım sas enerji midir nedirse artık güneş sizin için doğacak falan diyor bunlar saadet zincirinin farklı bir adıdır zaten isimlerini burda açıklamak doğru olmaz ama sizler araştırısanız göreceksiniz ki baştakiler daha önce saadet zinciri,piramitçiler artık siz ne derseniz onların eski kulağı kesiklerindendir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Bugün itibari ile tekrar AKSA Elektrik ile sözleşmelerimizi 1 yıl daha "ZAMSIZ AKSA" tarifesi ile uzatmış bulunuyoruz.
    2016-2017 dönemi sabit 0,193krş/kw üzerinden ödeme yapmaktaydık.
    2018-2019 dönemi sabit 0,235krş/kw üzerinden ödeme yapacağız.

2018 Ocak ayında %8,8 gelen zammın ardından 1 Nisan itibari ile de %5,9 oranında zam geleceğinden, dövizdeki artışın enflasyona etkisini de düşünerek tereddütsüz kabul ettik.

Hayırlısı olsun inşALLAH.

NoT: Basında 1 Nisan itibari ile gelen zammın %2,89 olduğu belirtiliyor ama ufak bir detayı görmezden geliyorlar. Basına iletilen metin aynen şöyle; "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarına 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 2,89 zam yapıldığını bildirdi."

Buraya kadar normal gibi geliyor değil mi? Evet..
    Tekrar okurmusunuz kelime kelime....

"...1 Nisan'dan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 2,89 zam yapıldığını bildirdi."

yani neymiş...
    ORTALAMA %2,89...

&#128161; Elektrik Faturasını Düşürme 2018 (2 Aylık Elektrik Faturasını Karşılıyor) &#128161;

&#128161; Elektrik Faturasını Düşürme 2018 (2 Aylık Elektrik Faturasını Karşılıyor) &#128161;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 30 Mart 2018; 16:17:56 >

• Cerean elektrik tavsiye ederim. 150 liralardan en asagi, 50 liraya dustu yemin ederim. Alin size de kanit. Beni bilen bilir. Zaten 22 kurus kw/h ucreti.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    https://www.sikayetvar.com/cerean-enerji
  • cohannan kullanıcısına yanıt
    İlginc. Demek ki her firmanin kirli camasiri cikiyor. Ama enerjisa da 250 liradan asagi fatura gelmiyordu. Bunu da cok rahat soyleyebilirim. Bir kere de 360 geldi. Enerjisanin eminim daha dusuktur memnuniyet orani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 15 Temmuz 2018; 14:58:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

İlginc. Demek ki her firmanin kirli camasiri cikiyor. Ama enerjisa da 250 liradan asagi fatura gelmiyordu. Bunu da cok rahat soyleyebilirim. Bir kere de 360 geldi. Enerjisanin eminim daha dusuktur memnuniyet orani.
    Şuan sepaş enerjideyim 150 TL'nin altında gelmiyor ve gerçekten bu kadar harcamıyoruz. Gerçekten güvenebilsem geçeceğim. Yanlış anlama sana güveniyorum da firmayla ilgili şüphelerim var şikayetvar yorumlarından dolayı
    Biz tüketici haklarını epey biliyoruz, önceden digiturk bir yanlış yapardı, bir bastırırdık birkaç ay bedava tv izlettirirdik kendimize Sıkıysa yapsınlar. Ama ben bunlara kw/h ücretine kadar sordum. 22 kuruştan hesapladım harcama tutarını. Aslında 27 lira filan geliyor ama yarısı yine vergi. Düşün artık. Onlarda bile öyle. Siz kaç kwh harcıyorsunuz elektrik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 15 Temmuz 2018; 16:43:34 >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Önceki sene 2957 kWh kullanmışız toplam. 140 TL faturaya ait tüketim bedeli 301.513kWh sence faydası olur mu geçmenin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    134-135 lira gelir yaklaşık. Yıllık ise 1300-1400 gibi bir şey. Aşağı yukarı aynı. Bundan daha da düşüğü olur mu bilmiyorum. Varsa daha da uygun bir firma aslında öğrensek fena olmaz. Enerjisaya hiç bulaşmayın yeter ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 15 Temmuz 2018; 17:25:28 >
  • Merhaba arkadaşlar, uzun 1 aradan sonra fırsat bulmuşken bilgi paylaşımında bulunayım dedim. Takip etiyseniz bileceksinizki AKSA Elektrik ile 2.sezon sabit fiyat garantili (23,5krş/kw) anlaşmamızı yaptık. Bu arada ben elektrik saatimin kontrol edilmesini talep ettim. 3 işgünü içerisinde gelip saati söktüler ve yaklaşık 60 gün içerisinde ki prosedüre göre 90 gün de olabiliyor, saati yenilediler ve saat kalibrasyonu hatalı olduğundan geriye dönük fazla yazan endeks değeri kadar bir tutarı, yaklaşık 150TL- hesabımıza yatırdılar.

AKSA Elektrikten gerçekten memnunuz ancak piyasada gelişen olumsuzluklardan dolayı, Doğalgaz ile Elektrik üretimi yapan pek çok firmanın önümüzdeki dönemde zor günler geçireceğini düşünmekteyim. Bu yüzden tedarikci seçimini yaparken DİKKATLİ ve ARAŞTIRMACI olarak firmalara bakmanızı öneririm.

Teşekkürler,
  • ck bogazici kullaniyoe gecen sene 50 gelen elekteik 100 lira gelmeye basladi

tavsiyesi olan var mi

birde geçiş prosedürü nasil. saga sola gidip dilekce, imza falan vermiyoruz degil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusesss

ck bogazici kullaniyoe gecen sene 50 gelen elekteik 100 lira gelmeye basladi

tavsiyesi olan var mi

birde geçiş prosedürü nasil. saga sola gidip dilekce, imza falan vermiyoruz degil mi?
    Arkdaşlar karşılaştırma yaparken lütfen TL bazında değil kw tüketim bazında yapın lütfen. Geçen sene kaç kw tüketiminize 50TL- gelmişken, şimdi 100TL- tüketiminizde kaç kw tüketmişsiniz? TL bazında verilen bilgi ile size ne derece yardımcı olunabilir.

Ayrıca Ocak'18 den önce devlete ödenen dolaylı vergi %50 iken Ocak'18'den sonra devlete ödenen dolaylı vergi %100 oldu.

Yani geçen sene 50TL- elektrik tüketiminize 25TL- vergi ile birlikte 75TL- ödemekteyken, Ocak'18 den sonra 50TL- elektrik tüketimine 50TL- dolaylı vergi ile 100TL- ödemeye başladık. Ayrıca 1 Ağustos itibari ile gelen zammı da dikkate alın.

Bize ortalama aylık kw tüketiminizi iletebilirseniz daha iyi olacaktır.

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 27 Ağustos 2018; 17:27:43 >

• AKSA'dan şöyle bir yazı geldi.

Konu: Değişen Piyasa Koşulları ve Maliyet Artışları Uyarınca Yeni Dönem Sözleşme Fiyat Revize
    Teklifi Hk.

Değerli Müşterimiz,
    Elektrik Piyasalarında 2016 yılı Kasım ayından beri öngörülemeyen maliyet artışları yaşanmakta olup,
    artışlar halen devam etmektedir.
    01 Ağustos 2018 tarihinden itibaren elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgaz fiyatına %49,5
    oranında zam yapılmıştır.
    Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı, tarafınıza uygulanacak yeni dönem elektrik enerjisi birim satış
    bedeli; “görevli tedarik şirketleri tarafından uygulanacak birim satış fiyatının en az % 45 fazlası”
    olarak öngörülmekte olup iş bu yazımız ile bu fiyat tarafınıza teklif olarak sunulmaktadır.
    Her ne kadar bu şartlarda tarafınızın elektrik enerjisini şirketimizden tedarik etmekte herhangi bir
    avantajı kalmamış olsa ve elektrik enerjisini “görevli tedarik şirketinden tedarik etmeniz tarafınız
    açısından avantajlı ise de; taraflar arasındaki elektrik enerjisi satış sözleşmesine istinaden yukarıda
    bildirilen artışı, iş bu yazının tarafınıza tebliğ takibini müteakip 7 gün içinde yazılı olarak kabul
    etmemeniz halinde, sözleşmenizin, ayrınca herhangi bir ihtar, ihbar ve bildirime yapılmaksızın
    31.08.2018 tarihinde sonlandırılacağını bildiririz.
    Piyasaların düzelmesi ve firmanıza avantaj sağlayabilecek maliyetlerin oluşması durumunda siz
    değerli müşterimiz ile irtibata geçeceğimizi bilgilerinize sunar, anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bu çerçevede 01.09.2018 tarihinden itibaren bölgenizde bulunan görevli tedarik şirketiniz ile
    perakende satış sözleşmenizi imzalamanız gerektiğini bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla.

AKSA ELEKTRİK SATIŞ A.Ş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaTRiX -- 28 Ağustos 2018; 16:43:57 >

• MaTRiX M kullanıcısına yanıt
    Merhaba , benimde aynı şekilde sonlandırıldı. çok geç söyledikleri için mecbur enerjisa ya geçeceğim hemen. 1 ay sonrada başka bir şirkete geçmeyi düşünüyorum.

şuan için anadolu yakasında hangi şirketi önerirsiniz.

cerean ve türkcell elektrik var ama bilmiyorum
  • onnow78 kullanıcısına yanıt
    Hemen geçilemiyormuş, en yakın kasımda oluyormuş işlem..

Ben Turkcell enerjicell düşünüyorum.
  • MaTRiX M kullanıcısına yanıt
    evet hemen geçilemediği için bende mecbur enerjisa ya geçeceğim. 1. fatura çıktıktan sonrada başka bir şirkete geçeceğim. neden turkcell i seçtin acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaTRiX

AKSA'dan şöyle bir yazı geldi.

Konu: Değişen Piyasa Koşulları ve Maliyet Artışları Uyarınca Yeni Dönem Sözleşme Fiyat Revize
    Teklifi Hk.

Değerli Müşterimiz,
    Elektrik Piyasalarında 2016 yılı Kasım ayından beri öngörülemeyen maliyet artışları yaşanmakta olup,
    artışlar halen devam etmektedir.
    01 Ağustos 2018 tarihinden itibaren elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgaz fiyatına %49,5
    oranında zam yapılmıştır.
    Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı, tarafınıza uygulanacak yeni dönem elektrik enerjisi birim satış
    bedeli; “görevli tedarik şirketleri tarafından uygulanacak birim satış fiyatının en az % 45 fazlası”
    olarak öngörülmekte olup iş bu yazımız ile bu fiyat tarafınıza teklif olarak sunulmaktadır.
    Her ne kadar bu şartlarda tarafınızın elektrik enerjisini şirketimizden tedarik etmekte herhangi bir
    avantajı kalmamış olsa ve elektrik enerjisini “görevli tedarik şirketinden tedarik etmeniz tarafınız
    açısından avantajlı ise de; taraflar arasındaki elektrik enerjisi satış sözleşmesine istinaden yukarıda
    bildirilen artışı, iş bu yazının tarafınıza tebliğ takibini müteakip 7 gün içinde yazılı olarak kabul
    etmemeniz halinde, sözleşmenizin, ayrınca herhangi bir ihtar, ihbar ve bildirime yapılmaksızın
    31.08.2018 tarihinde sonlandırılacağını bildiririz.
    Piyasaların düzelmesi ve firmanıza avantaj sağlayabilecek maliyetlerin oluşması durumunda siz
    değerli müşterimiz ile irtibata geçeceğimizi bilgilerinize sunar, anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bu çerçevede 01.09.2018 tarihinden itibaren bölgenizde bulunan görevli tedarik şirketiniz ile
    perakende satış sözleşmenizi imzalamanız gerektiğini bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla.

AKSA ELEKTRİK SATIŞ A.Ş.
    AKSA'daki tarifeniz nedir? kaç TL/kwh için anlaşmanız vardı?
    Biz 3 aile, 3 yıldır sabit fiyatlı "ZAMSIZ AKSA" tarifesini kullanmaktayız ve bize halen faturalar AKSA üzerinden gelmektedir.

Hangi ildesiniz ve size kaç TL/kwh teklif ettiler?

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 6 Eylül 2018; 20:48:18 >

• Bugün Aksa elektriği aradım yeni müşteri kabul etmediklerini ve piyasadan çekildiklerini söylediler... BEDAŞ a alternatif olabilecek bir kurum aramaktayım ortalama faturam 180 lira...

• quote:

Orijinalden alıntı: ZDA

Bugün Aksa elektriği aradım yeni müşteri kabul etmediklerini ve piyasadan çekildiklerini söylediler... BEDAŞ a alternatif olabilecek bir kurum aramaktayım ortalama faturam 180 lira...
    Şuanda Serbest Tüketici olarak geçilebilecek firma sayısı bir elin parmak sayısından fazla değil. Biz elektrik ürettiği ve aynı zamanda BIST'e kotalı olduğundan güvenerek AKSA'ya geçmiştik ama bizi yarı yolda attı gitti. Şuan TurkCELL'in kuruluşu olan enerjiCELL'e (
    www.enerjicell.com.tr
    Enerjicell
    http://www.enerjicell.com.tr
    ) başvuru yaptık, 1 Kasım itibari ile enerjiCELL üzerinden faturalandırılacağız. EPDK elektrik tarife üzerinden %5 indirim uygulayarak satmaktadır.

• Paylaşım için teşekkür ederim enerji Cell de indirimli tarifeyi sonlandırmış ne yazık ki 10 ekim itibariyle, herhalde En iyisi biraz beklemek...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.