Şimdi Ara

128gb ram soru windows kurulurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar son dönemler cok merak ettigim bir konu var diyelim ben 128 gb ram aldım diyelim bu 128 ramin üstüne 30 40 gbsine windows kurmak istesem win 7 8 kurulurmu sizce ne gibi bir performans elde edilir böyle birşey mümkünmü

• Rami hafiza niyetine kullanamazsn veri depolamaz ram pcyi kapatinca direk silinir hersey... Ama yapabilsen inanilmaz performansli olur... Yapilabilirmi yapilr ama cok ugras gerek ve saglam yazilimci olmak... Zor is :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BENİM anakartımda bir proğram var ramden harddisk bölümü acıyor onu hdd gibi kullanıyorsun ancak ram yetersiz geldigi icin bu düşüncem sadece hayel olarak kalıyor 16gb ram var gercekten bu kadar büyük bir ram alsam bu denemeyi şahsen yapardım internette bu konuyu cok araştırdım ancak en ufak bir bilgiye rastlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradox__2006

BENİM anakartımda bir proğram var ramden harddisk bölümü acıyor onu hdd gibi kullanıyorsun ancak ram yetersiz geldigi icin bu düşüncem sadece hayel olarak kalıyor 16gb ram var gercekten bu kadar büyük bir ram alsam bu denemeyi şahsen yapardım internette bu konuyu cok araştırdım ancak en ufak bir bilgiye rastlamadım

Aslinda 8gb yer ayirsan bi windows xp kurulur iki oynasirsin :)

• paradox__2006 kullanıcısına yanıt
    Yapamazsiniz. Sistem windowsu boot ederken mutlaka bir surucu arar bu surucu sanal degil fiziksel bir surucu olmalidir. Ramdisk dediginiz gibi okuma oranlarinda cok hizli ama sistem sadece okuma ile alakali degil bunun birde yazma boyutu var. Ramdisk te ayirdiginiz bolum isterseniz makina kapaninca silinir isterseniz siz silene kadar orda kalir. Ama mutlaka bir isletim sistemi uzerinde olmak zorundadir.
    Sanal windows kurabilirsiniz oyunlari kurabilirsiniz ama asil isletim sistemini ram uzerine kuramazsiniz.

• 128GB ram alana kadar o parayı alabildiğiniz en hızlı 128lik Ssdlere harcayın, alıp raid 5 falan yapın. Ramlerinizi 2400+mhz ustu dusuk gecikme sureli alin, islemciyi 4-5ghz arasi kastirin. Ramdiskten, ramden cok daha iyi olur. Ramin amacı belli. Hemde bir sürekliliği olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.