Şimdi Ara

12CM KASA FANI ÖNERİSİ (ZALMAN N3) + İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 5 3500x işlemci var bunun içinde soğutucu gerekir mi sizce kasa fanı yeterli olur mu kasam zalman n3 fan arıyorum buna fan kontrolcusu var kasanın kendisinin.
    birde bu normal led alıp etrafına takıp kablolarını birleştierek çalıştırma şansımız var mı düz beyaz kasanın diğer fanları uyumlu olsun istiyorum.

• hocam wraith stealth veya buna benzer bir soğutucu kullanıyorsanız ve işlemci sıcaklığını düşürmek istiyorsanız kasa fanından ziyade işlemci soğutucusunu değiştirmek daha etkili. zaten kasayla beraber 3 adet fan geliyor 2 intake 1 exhaust yeterli olur çok güç tüketen bir ekran kartınız yoksa. kasanız en fazla 155 mm soğutucuya izin veriyor, reeven hans bakabilirsiniz tam da 155 mm boyu. ayrıca performansı çok iyi ve fiyatı da uygun performansına göre, 300 TL civarına bulunuyor. aynı performansı verecek daha ucuz başka bir soğutucu yok ayrıca diğerleri kasanıza da sığmaz. tasarımı kişiye göre değişir ben rgb'dir led'dir istemiyordum tam istediğim şekildeydi yani. alıcaksanız açıklamalarda AM4 desteği olup olmadığına dikkat edin hatta direk satıcıya mesaj atın emin olmak için. bana AM4 destekli geldi onu da belirteyim. reeven e12 rgb var bir de, hans kadar performans vermez ama rgb falan istiyorsanız düşünebilirsiniz o da iyi, hyper 212 evo ayarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 19 Mayıs 2020; 23:8:19 >

• Un4Given35 kullanıcısına yanıt
    Performans fanı istiyorsan Akasa viper tavsiye ederim. Piyasanın en yüksek hava akımını veren fanlarıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: StG 44

hocam wraith stealth veya buna benzer bir soğutucu kullanıyorsanız ve işlemci sıcaklığını düşürmek istiyorsanız kasa fanından ziyade işlemci soğutucusunu değiştirmek daha etkili. zaten kasayla beraber 3 adet fan geliyor 2 intake 1 exhaust yeterli olur çok güç tüketen bir ekran kartınız yoksa. kasanız en fazla 155 mm soğutucuya izin veriyor, reeven hans bakabilirsiniz tam da 155 mm boyu. ayrıca performansı çok iyi ve fiyatı da uygun performansına göre, 300 TL civarına bulunuyor. aynı performansı verecek daha ucuz başka bir soğutucu yok ayrıca diğerleri kasanıza da sığmaz. tasarımı kişiye göre değişir ben rgb'dir led'dir istemiyordum tam istediğim şekildeydi yani. alıcaksanız açıklamalarda AM4 desteği olup olmadığına dikkat edin hatta direk satıcıya mesaj atın emin olmak için. bana AM4 destekli geldi onu da belirteyim. reeven e12 rgb var bir de, hans kadar performans vermez ama rgb falan istiyorsanız düşünebilirsiniz o da iyi, hyper 212 evo ayarında.
    6 bakırlı olanı mı tercih edeyim sade daha iyi büyük ihtimal onu alırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EBÖB

Performans fanı istiyorsan Akasa viper tavsiye ederim. Piyasanın en yüksek hava akımını veren fanlarıdır.
    https://www.hepsiburada.com/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-kasa-fani-ak-fn059-p-BD100259?magaza=Teknobiyotik&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&gclid=EAIaIQobChMIyIun89zA6QIVmKztCh13_AC_EAQYASABEgLL4vD_BwE
    Bi fan buldum silverstone un 110cfm diyor ama 2.eli var sadece alayımmı sence

• quote:

hocam wraith stealth veya buna benzer bir soğutucu kullanıyorsanız ve işlemci sıcaklığını düşürmek istiyorsanız kasa fanından ziyade işlemci soğutucusunu değiştirmek daha etkili. zaten kasayla beraber 3 adet fan geliyor 2 intake 1 exhaust yeterli olur çok güç tüketen bir ekran kartınız yoksa. kasanız en fazla 155 mm soğutucuya izin veriyor, reeven hans bakabilirsiniz tam da 155 mm boyu. ayrıca performansı çok iyi ve fiyatı da uygun performansına göre, 300 TL civarına bulunuyor. aynı performansı verecek daha ucuz başka bir soğutucu yok ayrıca diğerleri kasanıza da sığmaz. tasarımı kişiye göre değişir ben rgb'dir led'dir istemiyordum tam istediğim şekildeydi yani. alıcaksanız açıklamalarda AM4 desteği olup olmadığına dikkat edin hatta direk satıcıya mesaj atın emin olmak için. bana AM4 destekli geldi onu da belirteyim. reeven e12 rgb var bir de, hans kadar performans vermez ama rgb falan istiyorsanız düşünebilirsiniz o da iyi, hyper 212 evo ayarında.
    Rx590 fatboy düşünüyorum kart olarak

hocam benim dediklerimin ikisi de 4 borulu. ama ona rağmen arada performans farkı var tek faktör bakır boru sayısı değil yani ona bakarak almayın. görünüşünü beğendiyseniz reeven hans tabii ki daha iyi olacaktır, e12'nin rgb'sini kullanmak için ise anakartın 4-pin rgb girişi olması lazım onu da ekleyeyim.

rx 590 ise yüksek güç tüketiyor gerçekten, ama xfx fatboy modelinin soğutması iyi değil pek diğer modellere göre sanırım. ama kabul edilebilir seviyelerde. yani kasa fanıyla da çok düşmez sıcaklığı bence. siz yine de önceliği işlemci soğutucusuna verin derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU için 12cm Fan
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Fan işinde Akasa viper liderdir. Kendin bilirsin.

110CFM olan Akasa viper var. Vida yuvaları 12cm fan 14 cm. Ürün için TIKLA

• quote:

hocam benim dediklerimin ikisi de 4 borulu. ama ona rağmen arada performans farkı var tek faktör bakır boru sayısı değil yani ona bakarak almayın. görünüşünü beğendiyseniz reeven hans tabii ki daha iyi olacaktır, e12'nin rgb'sini kullanmak için ise anakartın 4-pin rgb girişi olması lazım onu da ekleyeyim.

rx 590 ise yüksek güç tüketiyor gerçekten, ama xfx fatboy modelinin soğutması iyi değil pek diğer modellere göre sanırım. ama kabul edilebilir seviyelerde. yani kasa fanıyla da çok düşmez sıcaklığı bence. siz yine de önceliği işlemci soğutucusuna verin derim.
    Dediğin sogutcuyu alıcam sade olanı işte bakır borulu olan modeli. ama fanda kalıcam ayriyetten
  • quote:

110CFM olan Akasa viper var. Vida yuvaları 12cm fan 14 cm. Ürün için TIKLA

Diğeride 110 cfm bu bütçemi aşıyor onun 2 si 90 a falan denk gelicek 2.el ama sorun değil

• quote:

Zalman n3 kasa asus b450m dragon anakart var işte bilmiyorum dediğinin harici bir fan uymaz mı ?
    İşlemci soğutucu için bütçeniz nedir?

• quote:

İşlemci soğutucu için bütçeniz nedir?
    Fazla yok ama arkadaşın önerdği iyi gibi tabi sizinde önerinizi alabilriim.
    Deep cool gammaxx 400 alıyorum ben de. 280₺ tavsiye ederim.

Bilinmedik markalara yönelmeyin derim. Ben de 1 aydır araştırıyorum kampanya fiyatı denk gelince hemen aldım gammaxx 400’ü.

İşlemciniz nedir kaç pin yani?

• quote:

Bilinmedik markalara yönelmeyin derim. Ben de 1 aydır araştırıyorum kampanya fiyatı denk gelince hemen aldım gammaxx 400’ü.

R5 3500x

• quote:

türkiye'de pek bilinmiyor evet ama siz bilmiyorsanız diye kötüdür demek değil bu. gammaxx 400'den daha iyi fiyatı da çok yakın. reeven scythe'a bağlı, yurtdışında uzun süredir de satışı var.
    https://linustechtips.com/main/topic/891730-cpu-cooler-performance-tier-list/

reeven hans - tier 5

deepcool gammaxx 400 - tier 6

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.