Şimdi Ara

12v 0.8Ah akü için şarj devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimdeki 12v luk aküyü şarj etmek için bir şarj devresine ihtiyacım var.İnternette araştırdım eprojede güzel bitane buldum fakat onda da kalibrasyon için dolu bir akü gerekiyor.Benim elimde yeni alınmış bir akü var.Bu aküyü şarj edecek bir devre önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stromkreis -- 26 Ocak 2008; 17:46:55 >

• akü 0.8 ampermi?
  • 8 ah ups aküsü sanırım ?
  • Akü ups den çıkma değil. 0.8 amper.saat lik akü.Resmini ekledim;

12v 0.8Ah akü için şarj devresi
  • banada böyle basit bir devre gerek...şarj devresi yaniii
  •  12v 0.8Ah akü için şarj devresi

yukarıdaki pil gibi 12 voltluk grup piller var onları şarj etmede kullanılan adaptörler kullanılamazmı?
  • sanırım işinizi görür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6v ışıldak şarj devresi
    15 yıl önce açıldı
    12v 12ah aküyü deşarj için
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu devreyi denediniz mi?Nekadar akım veriyor?Oradaki switch in görevi nedir?
  • ordaki switch in görevi şarj tutmayan ölü aküleri tekrar şarj olabilir duruma getirmek için.ben bi ara kurdum bu devreyi 4-5 kez akü şarj ettim bi problem çıkmadı.şarj işlemi bittiğinde trickle moduna geçiyor.senin akü 0.8 amper(800 ma) olduğuna göre bu devre senin işini görür ama bana sorarsan bu aküyü şarj etmek için bu devreyi 200-300 ma lik bi trafo ile besle.bildiğimiz gibi aküler kapasitelerinin 10/1 ile şarj edilmelidir.
  • Beni düşündürende zaten şarj akımı bulduğum dervreler hep yüksek akımlarda şarj yapıyor.
    Acaba 2w 12v bi trafo kullansam nasıl olur?Bir de ilk şarjda da 13.75 kadar yükselir mi volt?Çünkü daha önceden picli bi ni-mh şarj devresi yapmıştım.Cihaz pillerin dolduğunu anlamadığı için yeni aldığım gp piller çöpe gitmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stromkreis -- 27 Ocak 2008; 0:33:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.