Merhaba arkadaşlar, ufak bir teknem var. motoru marşlı ayrıca 5w 6 tane yanlarda led taktım. bir tanede 12v 85w öntarafa led taktım. 100a lık bir aküm vardı. ne yazık ki aküyü motor şarj etmiyor sanırım yada yetersiz geliyor. aküyü öldürmüşüm. ayda 2 -3 defa kullandığım teknedeki aküyü şarj etsin diye bir güneş paneli koyayım diyorum. ama ne alacağımı bilemedim. bana bir haftada şarj etmesi yeterli. kullandığım gün 10 defa marşa bassam 0,6 kw x 10 elektrik tüketir. led aydınlatmaları çok nadir kullanırım. kullanmasamda olur. 72a normal bir araba aküsü alsam. 3-4 gün de şarj edecek bir panel için kaç w lık bir panel seçmeliyim. 3-4 gün içinde şarj olması benim için yeterli 1 günde tam şarj olmasada olur. bildiğim kadarıyla (yanlış biliyorsam uyarın lütfen) 72a x 12v = 864w aküyü %50 ye kadar kullansam 432w kullanım sağlar. 10 defa marşa bassam 0,6kw x 10 = 6000w yapıyor sanırım. bu saatlik tüketim olsa 1 dk lık marş x 10 defa = 100 watt yapıyor sanırım. buda tam dolu bir akü ile %50 kullanımda 40 defa marşa basabilirim anlamınamı geliyor. panellerde 40w lık panel seçsem 40*5 saat = 200w 72a bir aküyü 3 günde rahat rahat doldururmu ? konu hakkında değerli bilgilerinize ihtiyacım var. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
Bildirim