Şimdi Ara

yardımcı olabilecek var mı? 5V 5A powerbank devresi arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • powerbank devreleri gibi, normal power bank devreleri 5 volt çıkışlarında maksimum 2.1 amper vermekte.
    benim aradığım 3.7 voltu 5 volt yapacak ancak en az 5 rahat amper verebilecek, daha fazla akım da olur.
    elimde 20.000 mili amper 3.7 volt batarya hücreleri var. google'da sabahtan beri araştırıyorum, mevcut
    powerbanklar ve powerbank modülleri en fazla 2.1 amper vermektedir 5 volt çıkışlarından. bu direkt usb
    şeklinde de olmayabilir. 3.7 voltu 5V 5 ampere yukseltecek buck boost step up modul de olabilir ona da
    razıyım. nereden bulabilirim veya normal bir power bank devresini nasıl modifiye edebilirim? hiç uğraşan
    var mı? ottan bottan işe yaramaz basit basit konular açılıyor, basit basit sorular için konular açılıyor, hiç
    elektroniği bilmeyenler ustaları güldürecek sorular için konular açıyor. hadi bakalım bu konuda yardımcı
    olacak mısınız?? gerçekten böyle bir şeye ihtiyacım var..

• Konu için fikrim;
    Powerbank ta adamlar hem şarj icin hemde step-up için kart yapmışlar. Powerbank entegreleri mevcut ama senin istediğin akima yetmiyor. Bunun için entegre varmı bilmiyorum.
    Sen bu isi yapmak için hem şarj hemde step-up devresi yapmak zorundasın . Step-up için ebayde filan hazır devreler var ama kabaca bir hesap yaparsak 5v5a 25watt yapar giris icin en az 6amper çekmek demek ve verim yuzde yuz olmayacak oldu sana 7-8 amper çok yüksek bir değer elindeki piller bu degeri verebilecekmi?
    Seri bağlantı ile 3.7+3.7=7.4v u step-down ile 5v a dusurmen daha mantıklı olacaktır. Ama bu seferde usb ile şarj etme sorunu ortaya cikacak.
    Biraz daha düşünmek lazım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • integer kullanıcısına yanıt
    Pillerim 3.7 volt 200000 mili amper
    20 amper yani. Ebayda 3.7 volttan 5 volt
    5 amper veya 10 amper akim veren
    devrelerin linklerini koyabilir misiniz?
    Ben bulamadim..
    Ben de oyle dusunuyorum en son care,
    sarji ayri devre ile 5 volt cikisi
    ayri baska bir devreyle. Tesekkurler.

• Lm2587 5a max verebildiği yazıyor datasheet de .
    10a zor gibi smps tasarlaman gerek sanırım ama giriş voltajı dusuk. Seri bağlantı ile 7.2 v denemen daha mantıklı. Sarji usbden yapmayacaksin artık.

• Şarj kitini ayrı çıkışı ayrı yaparsanız şöyle bir step-up çıkış için iş görür gibi, Max voltajda 4 Amper diyor ama 5 volta ayarlayınca daha fazla akım çekilebilir.

yardımcı olabilecek var mı? 5V 5A powerbank devresi arıyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/xl6009-3-7v-38v-dc-dc-converter-voltaj-yukseltici-239631405?gclid=CJfelv78_M4CFfcy0wodfDAATg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232249527*22324001847*58375852887*pla**pla-79002064407&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    XL6009 var bende. 3 amper çekiliyor en fazla. 10 amper çekilenini bulamaz mıyız peki bunların?
  • step up çıkışını referans alarak güç transistörü kullanın olmazsa. 2n3055 gibi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum kusura bakma konuya salça olmak istemiyorum ama li-ion (18650) pillerle çok uğraştım, az çok bilgim var.
    Merak ettiğim şu = 10amper çok büyük bir güç 10a ile kaynak yapabilirsin, yani demiri bile eritirsin bu kadar gücü nerede kullanacaksın, ayrıca kaç tane pilin var O pillerin üzerinde yazan rakam seni aldatmasın, 10amp anlık mı kullanacaksın, kaç dakika, kaç saniye 10amp akım çekeceksin.

Belkide projeni açıklasan sana daha fazla yardımcı olabilecek arkadaşlar mutlaka çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinevim -- 7 Eylül 2016; 14:38:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.