Şimdi Ara

12V Şerit Led için Dimmer yapımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
20.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkür ederim zaten 100 tl vermek yerine bu basit devre ile potta olacak o kadar şeylik Toplam maliyet ne kadar tuttu sadece devre elemanları ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Teşekkür ederim zaten 100 tl vermek yerine bu basit devre ile potta olacak o kadar şeylik Toplam maliyet ne kadar tuttu sadece devre elemanları ?

Dirençler 25den 50 kuruş
    Diğer iki parça 50 kuruş tan 1TL diyot için ücret almadı.
    Pot zaten vardı ama yedek diye aldım 50 kuruş

Toplam 2TL :) Birde öyle kablolarla bağlamayım diye delikli kart aldım 1.5TL ama küçücük bir kısmı işimi gördü.
  • exorcist3 kullanıcısına yanıt
    bundan 5 tane yaptığını farz et 10 tl bi tane delikli pertinaks alırsın bilgisayarın kapağına yap al sana 100 liralık bir fan kontrolcüsü

şeyi soracaktım bu devreye çalıştığını göstermek için + bir led eklediniz mi ? eklediyseniz şema üzerindeki hangi kablolara bağladınız ve anahtarlı potun ayaklarını nerelere bağladınız ?
  • quote:

bundan 5 tane yaptığını farz et 10 tl bi tane delikli pertinaks alırsın bilgisayarın kapağına yap al sana 100 liralık bir fan kontrolcüsü

şeyi soracaktım bu devreye çalıştığını göstermek için + bir led eklediniz mi ? eklediyseniz şema üzerindeki hangi kablolara bağladınız ve anahtarlı potun ayaklarını nerelere bağladınız ?

Çalıştığını göstermek için kırmızı led ekledim ama kolaya kaçtım parlak olmayan 12V led ekledim. :)) Niyetim standart 3v led di ama ona ayrı direnç gerekir ve ısınabilir deyince vazgeçtim.

Anahtarlı potun normal 3 Bacağa paralel 2 bacağı daha vardı. Sizin çizimdeki kırmızı kabloyu dış bacağın birine bağladım. Diğer dış bacağı da sizin çizimdeki kırmızı kablonun bağlandığı bacağa küçük bir kablo ile birleştirdim

Malzemeleri her ihtimale karşı 4 set almıştım. Dediğiniz gibi yapıp bilgisayara fan kontrolcüsü yapacağım.

• bu devre kac amper e kadar calısır acaba?

bende gece lambası seklinde düsünüyorum fakat holde duracak ısık lazım oldugunda düz acabilecegim ve ihtiayac olmadıgında gece modunda 8/9 volt ile soluk yanmasını saglamak istiyorum. max 10 metre 60 ledli düsünüyorum.

bu devre işimi görürmü hazırları satılıyor onlaramı yöneliyim direk
  • http://www.dosya.tc/server34/wXWFli/r-pwm-12volt-50watt-motor-lamba-kontrol.rar.html

12volt pwm dimmer şeması entegre bilindik ne555

12V Şerit Led için Dimmer yapımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 3 Eylül 2014; 19:54:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bu devreyi yapmak istiyorum ancak bilmek istediğim bir şey var. Fan yerine şerit led bağlayacağım ve hesaplarıma göre ledler yaklaşık 3A akım çekecek. Devre elemanları(özellikle transistörler) bu akıma dayanabilirler mi veya bunun için ne yapabilirim?
  • dRUmviator kullanıcısına yanıt
    Buraya ben bu şemayı çevirerek cizmisim. Onunla 2 metre şerit led yaktim. Ama motora hala baglamadim. Şerit led için yapmıştım.

• Ben yaklaşık 6-7 metre şerit led döşeyeceğim. Sizce ne yapmalıyım devre yanar mı?
  • dRUmviator kullanıcısına yanıt
    BD ile BC transistörün datasheetine bak orada hangisi en düşük çıkışı veriyorsa ona gore Hareket etmleisin.

• Arkadaşlar bu dimmer şemasına göre , dimmer edilebilir ampul takıp zamanını ayarlayıp yavaş yavaş yanıp yavaş yavaş sönmesini sağlayabilirmiyiz ? Gün ışığını taklit amacıyla düşünüyorum. Mesela sabah 7 de yavaş yavaş aydınlanmaya başlayacak atıyorum 30 dakika içinde tam olarak aydınlanmış olacak , akşam 7 de de yavaş yavaş sönmeye başlayacak 30 dakika içinde de tam olarak sönmüş olacak . Bunu yapabilirmiyiz bu şemadaki devre ile ?
  • halil_20 kullanıcısına yanıt
    KOndansatör açılıp kapanma zamanını ayarlar (30dk için yetmez)

Ldr ise ışığa duyarlı yapar herhangi bir ışıkta aktif olur ve gece gündüz olayı için idealdir.

• quote:

KOndansatör açılıp kapanma zamanını ayarlar (30dk için yetmez)

Ldr ise ışığa duyarlı yapar herhangi bir ışıkta aktif olur ve gece gündüz olayı için idealdir.

Hocam; elimde her bir metrede 1.8A, 16.8W güç tüketen 5 mt. çubuk led var. Dimmer için hangi elemanları kullanmam gerekiyor?
  • Cesur Adam kullanıcısına yanıt
    5 metre için 12v 10A lık bir dimmer gerek size. Onun için ise basit devre bulamadım. PİC ile yapılan devreler var. PİC12f675 ve IRF740 ile 10A lık bir dimmer yapabilirsiniz fakat programlama bilmiyorsanız pic olmayan devre araştırmanızı öneririm.
  • Ledi nereye bağlıyacagız?

• Yardimci olun acil

• Herşey tamam ledi nereye bagliyacagim yeri bilmedigim icin devrem yarida kaldi acil yardimci olursaniz cok guzel olur

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.