Şimdi Ara

13 / 10 tansiyon !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar yaş 36 92kg 1.75 m boy.

sabah aç karnına sağ koldan tansiyon ölçtürdüm. 13/10 dendi.

1 aydır diyetteyim.

düşük tansiyon yüksek.

düşük tansiyonu normal seviyeye getirmek için ne yapmak lazım .

• Yapay Zekanın Yanıtı

13 / 10 Tansiyon: Ne Anlama Gelir ve Ne Zaman Kaygılanmalısınız?

13/10 Tansiyon

Tansiyon, kanın damar duvarlarına uyguladığı basıncı ölçer. 13/10 tansiyon, sistolik tansiyonun (kalbin kasıldığı sırada oluşan basınç) 13 mmHg ve diyastolik tansiyonun (kalbin dinlendiği sırada oluşan basınç) 10 mmHg olduğu anlamına gelir.

13 E 10 Tansiyon Normal Mi?

Normal yetişkinler için ideal tansiyon aralığı genellikle 120/80 mmHg'nin altındadır. 13/10 tansiyon, bu aralığın altındadır ve genellikle normal kabul edilir. Ancak, bazı durumlarda düşük tansiyon sorunlara neden olabilir.

Düşük Tansiyonun Belirtileri

• Baş dönmesi
    • Baygınlık
    • Bulanık görme
    • Halsizlik
    • Konsantrasyon güçlüğü

Ne Zaman Kaygılanmalısınız?

13/10 tansiyon genellikle normal olsa da, aşağıdaki durumlarda doktorunuza danışmanız önemlidir:

• Sabit olarak 13/10 tansiyonunuz varsa
    • Düşük tansiyon belirtileri yaşıyorsanız
    • Başka sağlık sorunlarınız varsa (örneğin, kalp hastalığı, diyabet)
    • Tansiyon ilaçları kullanıyorsanız

Özetle:

• 13/10 tansiyon genellikle normaldir ancak bazı durumlarda düşük tansiyon belirtilerine neden olabilir.
    • Düşük tansiyon belirtileri yaşıyorsanız veya başka sağlık sorunlarınız varsa doktorunuza danışmalısınız.
    • Tansiyonunuzu düzenli olarak ölçmek ve takip etmek, herhangi bir sorun tespit edilmesi durumunda erken müdahale için önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Düşük tansiyon genelde stresten dolayı yükseliyor.stresten kaçın..
  • cevap için teşşekürler.

hoş ben kaçsamda o yakalıyor :))
  • limonlu su içebilirsin
  • benimde düşük tansiyon düşük.Yaş 21 genelde 11-6 12-6 hatta kimi zaman 5 e dahi düşüyor.Ayrıca 2 bardak nescafe içerdem tansiyon 13 lere fırlıyor.Bir ara hergün içiyordum 2-3 tane 3 ü 1 arada.1 ay kadar sonra rasgele tansiyonum bir ölçüldü 15-10 çıktı.Hastanede birsürü tetkik falan birşey yok dediler.Nescafeyi bıraktım kendine geldi.Sendede var mı nescafe içme olayı falan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

benimde düşük tansiyon düşük.Yaş 21 genelde 11-6 12-6 hatta kimi zaman 5 e dahi düşüyor.Ayrıca 2 bardak nescafe içerdem tansiyon 13 lere fırlıyor.Bir ara hergün içiyordum 2-3 tane 3 ü 1 arada.1 ay kadar sonra rasgele tansiyonum bir ölçüldü 15-10 çıktı.Hastanede birsürü tetkik falan birşey yok dediler.Nescafeyi bıraktım kendine geldi.Sendede var mı nescafe içme olayı falan?

diyette olduğumdan içmiyorum .

muhtemel stress..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.