Selamun Aleykum arkadaşlar. format atarken sorun yaşıyorum ve bu sorunu yardımlarınız ile aşabilmek için bu konuyu açtım.
soruna gelecek olursak 2 format cdsi ile denememe rağmen iki cdde de 13. dakikada işlem donup kalıyor. sabaha kadar açık kalmasına rağmen hiçbir ilerleme olmuyor.
bilgisayar eski bir model. ödünç geldi ve içinde ekran kartı yoktu. bende başka bir pcnin ekran kartını takıp çalıştırdım. bilgisayar çalışıyor fakat çok ağır olduğu için çözüm olarak format atmak istedim ama üstte belirttiğim sorun ile karşılaştım. şunu da belirtmeliyim kasanın içinden tabiri caizse motor sesi geliyor. fanı değiştirdim ses yine de devam ediyor. işlemci fanından geliyor da olabilir.
velhasıl elimde iki pc var (ikiside eski). birisi güç kaynağını uzun bir zaman önce değiştirmeme rağmen şuan çalışmıyor. diğeri de çok yavaş ve format atılmıyor. çözüm önerilerinizi bekliyorum. donanımlardan (ram,hdd vs.) pek anlamam ama iki pcnin parçalarını değiştirmenin sorunumu çözebileceği kanaatindeyim. bu konuda da önerilerinizi bekliyorum. konu çok karıştı gibi beni mazur görün.
Harddiskiniz bad sector olmuştur. Farklı bir harddiske yüklemeyi deneyin