Şimdi Ara

13 Reasons Why (2017) | Netflix (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
14
Favori
22.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selena Gomez yapımcı ise sadece dizi çekilirken maddi kaynak sağlamıştır, gelirini de cebine koyacaktır.

İlk bölümü izledim henüz, ilk başlarda bariz izleyici üzerinde merak uyandırma çalışmışlar ama sonradan dizi icine çekiyor izleyiciyi.

Bir günde izleyip mafetmek yerine 2 haftaya yayıp izlemeye çalışacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün bölümleri iki gecede bitirdim tam aradığım tarzda mükemmel bir diziydi. Beni çok derinden etkiledi. İzleyip izlememekte tereddüt edenler kesinlikle izlesin zaman kaybı bir dizi değil. Hatta Skinsten sonra izlediğim en iyi gençlik dramı diyebilirim. Bu türü sevenler kaçırmasın. Birçok kişinin ergen dizisi demesinin sebebi yapımcı kadrosunda Selena Gomez'in bulunması ve bunu duyan ergen hayranlarının anında diziye dadanması sanırım. Bir de olaylar lisede geçince ve konunun okulun popüler tayfasının ezikleri aşağıladığı üzerine olunca herkes ''klişe ergen dizisi'' yaftasını yapıştırmış diziye.

Öyle değildi hatta hayatın ta kendisiydi bu dizi. Sadece lisede değil hayatın her alanında karşımıza çıkıyor dizide gördüğümüz bu zorbalar. Amerikalıların bullying dediği bu olayı dünyada milyonlarca genç yaşıyor ve yüzlercesi bu olay yüzünden çözümü intihar etmekte buluyor, ya da kendisine zorbalık yapan kişileri öldürmekte. İşin acı tarafı binlerce gencin psikolojisini alt üst eden, gençlerin ölümüne sebep olan bu iğrenç olayı yetişkinler ve öğretmenler ciddiye almıyor ve görmezden geliyor. Zorbalık yapan çocukların ebeveynlerin hepsi de ''benim çocuğum yapmaz öyle bir şey pırlanta gibi çocuktur o'' kafasında. İşte bu dizi bunu çok güzel anlatmış. Bu olayı yaşayanlar, yaşatanlar veya tanık olanlar izlerken kafasında lise yıllarına eminim dönerler ve yaşadıklarını bir gözden geçirerek hayatı sorgularlar.

Hepsi bir yana diziye başladıktan sonra bütün bölümleri izlemeden bırakmanız mümkün değil kurgusundan ve sürükleyici anlatımından dolayı. Clay gibi kendi halinde masum bir çocuk bu kızı intihara sürükleyecek ne yapmış olabilir ki diyorsunuz ve sonuna kadar merak içinde izliyorsunuz.

Hülasa, izleyin ve izlettirin arkadaşlar. İzleyici kitlesi ergen kızlardan oluşuyor diye ergen dizisi deyip geçmeyin. Ayrıca buna benzer yapımlar bilen varsa söylesin lütfen. Gençlik sorunlarını, bullying olayını, intiharı anlatan vs.

• Evet, an itibariyle tüm bölümleri bitirdim. İki günümü aldı. Sıra geldi yorumlamaya.

Öncelikle Spoilersız yorumlayayım biraz. Dizi gerçek manada dram dizisi. Dramdan hoşlanmam normalde ama izlettirdi bana kendini. Bu arada lise zamanında geçiyor diye biraz ergen dizisi damgası yiyor ama sakın bu laflara inanıp lise, ortaokula giden çocuklarınıza, arkadaşlarınıza tavsiye etmeyin bu diziyi. Baya derin yaralar bırakabilir, hafif duygusal da bir insansa. Çünkü dizi sonunda kendinize dönüp "Bende bir insanın hayatına mal olacak kadar, o insanı etkilemiş olabilir miyim?" diye düşünüyorsunuz. Sonra bu düşünce yerini "Acaba hayatı etkilenen mi benim?" sorusuna ve dolayısıyla intihara geliyor.

Life is Strange havasında tüm olaylar. Oynamış arkadaşlar zaten hemen anlayacak müzikler, animasyonlar, ortamdan falan. Çekim kalitesi güzel. Clay'in kafasını şimdiki zaman da bilerek yaralattılar. Clay'de yara bandı görünce şimdiki zamana geçtiğinizi anlıyorsunuz, güzel düşünmüşler. Birde Hannah'ın olduğu çekimler renkli, sıcak bir atmosferde. Ancak yapım ekibi ve senaristlerde amatör biri olduğu çok belli. Konu bağlantıları çok karışmış, sizin oturup iyice bir düşünüp olayları bağlamanız gerekiyor ara ara. Dizi becerememiş olaylar arasındaki bağlantıları tam olarak.

Hafta hafta yayınlanan bir dizi olsa %90 ihtimalle izlemezdim ancak bu haliyle bence izlenir bir yapım koymuşlar ortaya.

Birazda diziyi bitirmiş arkadaşlar için Spoilerlı konuşalım;

Herkesin belirtiği gibi Hannah yağmurdan nem kapmış baya. Özellikle Zach'in -uzun boylu basketbolcu- tek suçunun o itiraf kesesindeki notları çalmak olduğunu bilmek diziden soğutuyor insanı. Tüm bu olayları da en sonunda bir tecavüze bağlayalım da intihar için mantıklı bir sebep olsun bari demişler. Çoğu arkadaşı evet suçlu ve kötü şeyler yapmış ama bunlar lise zamanı hepimizin yaptığı basit şakalar, olaylar gibi. Dizi bizden mesela o "en iyi ..." listesinin Hannah'ın tecavüzüne yol açtığını düşünmemizi istiyor ama Hannah'ın orada tecavüz edilmesinin tek sebebi gece gece evden kaçıp jakuzide keyif çatma isteği ve sonrasında da Bryce'ı engellemeden sadece 2-3 yapma etme demesi. Tamam o şaşkınlık ve korkunun insanı ne hale sokabileceğini tahmin edemiyorum belki cidden böyle ses edemeyebilirsin ama dizi evrenindeyiz bize kesin sonuçlar vermeniz gerek.

Sonuç olarak size başka insanları ne kadar etkiliyorum acaba diye düşündürtüp, hayata çok azda olsa farklı bir açıdan bakmaya iten bir dizi. Puanım 10 üzerinden 7.

• 15 Saatte tüm bölümleri bitirdim o kadar çok merak uyandırıcı bir dizi ki sonraki bölümde ne olacak diye izleye izleye bitirdim.Kesinlikle tavsiye ediyorum izlemelisiniz.
  • 2 günde bitirdim beklediğimden iyiydi,yeri geldi empati yaptırdı yeri geldi duygulandırdı

Hannaha hem çok sinirlendim hemde yaşadıklarına çok üzüldüm daha sonra detaylı bir yorum yapacam 2.sezon olacak mı merak ediyorum tam final diyeceğimiz bir son olmadı bazı konuların ucu açık kaldı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinsel sahneler var mı beyler ona göre tv ye bağlayıp izleyeceğim

• Kairros. kullanıcısına yanıt
    Var 2-3 tane hatta diziyle alakalı baya önemli kısımlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: grkm1

Var 2-3 tane hatta diziyle alakalı baya önemli kısımlar.

Çok sağol hocam bi soru daha sorayım sana yakalamışken . İlk bölümlerde mi var sonlara doğru mu?

• 2 günde bitirdim diziyi, her bölüm size durmadan merak uyandırıyor ve ne olacak bir sonrakinde derken zaman su gibi akıp geçiyor, Öncelikle iyi bir dizi olsa da kötü yanları yok değil ama dizinin iyi olduğundan alı koymaz. Arkadaşlarında dediği gibi bazı olay bağlantıları iyi olmamış gibi ama genede diziyi kötü yapmaz. Böyle dramatik film yada dramatize gençlik filmlerini çok izliyorsanız tahminen bazı şeyler klişe gelecek ama merak etmeyin ömrünüzden 13 saati harcamaya değer. Zaten baktınız 3-4 bölümde sıkıldınız, bırakın abi sarmadıysa sarmaz oraya kadar. Haydi izliyeceklere iyi seyirler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi begamermc -- 18 Nisan 2017; 13:7:31 >
  • Yorumlar çok olumluydu ben de milletin abartması zannetmiştim ama abarttıkları kadar varmış. Mükemmel bir dizi. Eldeki hikayeyi öyle güzel öyle akıcı anlatmışlar ki hayran kaldım. 13 bölümün genelinde çıkarılacak bir sürü dersler var. Hayatın gerçeğini bize böyle gözümüze sokar gibi işlemeleri çok güzeldi gerçekten.
  • bu kadar olumlu yorumdan sonra indirdim başlıyorum bu gece bakalım sevecek miyim
  • 9. bölüme geldim ve diziye bayıldım
    çok sürükleyici, merak uyandırıcı bir dizi olmuş
    ve hikaye o kadar çarpıcı ki... eminim izledikçe kendinizi olayları yaşıyor gibi hissedeceksiniz.
  • Selena Gomez görünce tutmaz demiştim ama tutmuş galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ve az önce bitirmiş bulunmaktayım
    24 saat bile sürmedi
    harika olmuş
    gerçekçi ve çarpıcı bir hikaye, uzun zamandır böyle hayatın içinden bir şey izlememiştim. İzlemeyi düşünen varsa kesinlikle izlesin pişman olmayacaksınız
  • Nedense son bölümde küvetteki malum sahnede midem kalktı çok gerçekçiydi.
  • Öncelikle mükemmel bir dizi değildi tabi. Fakat gayet beğendim, lise öğrencilerinin dramını sevmeyenler beğenmeyebilir ama bir şans verin derim.

Zaman zaman yavaş ilerlese de merakı düşürmeyen, kendini izleten sürükleyici bir yapımdı. Benim gibi olaylar biraz yavaşladığında sıkılan birisi için bile sıkıcı değildi. İnsanı etkisinde bırakan yapımlardandı. Bittikten sonra sanki üstümde bir yük bıraktı gibi hissettim.

Hikayesi gayet ilgi çekici ve hikayeyi aktarış biçimi çok güzel. Çekimleri, sahne geçişleri, renk kullanımları ve ufak detaylar çok hoşuma gitti. Başta karışık gelebilir ama sonra geçmişten bir sahneyle şimdiki zamanı aynı anda oynatsalar bile rahatça anlıyorsunuz. Özellikle sonlara doğru da gerçekten insana dokunan sahneleri var.

Karakter sayısı fazla olmasına rağmen aralarında boğulmuyorsunuz. Hatta yaklaşık on beş karakteri iç dünyalarına kadar tanıyabiliyorsunuz. Oyunculuklar da gayet iyiydi.

Müzikleri mükemmeldi. Sanırım bu kadarı yeterli, yarısından fazlasını playlistime ekledim.

Sonuç olarak izlemediyseniz, insana kendini sorgulatabilen bu yapıma bir şans verin derim.

• 6.bölümü bitirdim ve daha fazla izlememe kararı aldım,sebebi ektedir.

clayin şu sipastik tavırları artık canıma tak etti,ulan kızı 1 kere öpsen 1 kere ya herşey çok farklı olabilirdi. Tamam insan çekingen olabilir ama bu kadar gerizekalı olunmaz ya cidden olunmaz. İzlerken bana sinir krizleri geçirtti resmen, izlediğim en pısırık dizi karakteri olabilir cidden monitöre kafa atıcam şimdi.

• İlk bakışta ergen dizisi gibi yorumlansa da asla ama asla öyle değil. Bildiğiniz yoğun dram var dizide. Mutlu zamanlarınızda izlemenizi tavsiye etmem. Gerçek hayatta özellikle Amerika'da bunun gibi olaylar çok yaşanıyor. Dizinin amacı da bu konuya dikkat çekmek. Yoğun mesajları var. Çevrenizdeki insanlarla olan ilişkilerinizi sorgulatıyor. Dizi şu an 2017'nin en popüler dizisi. Muhtemelen 2. sezonu da gelecektir.
  • Bu konuları işleyen dizi ve filmlerin baş rolü her zaman ezik ergen olmak zorunda mı yav

• Farklı bir dizi ne efsane ne de çöp.Bu sezon izlediğim -Westworld ile kıyaslama yapmazsak- en iyisi diyebilirim.

Bazı kısımlarda uç noktalar olsa da insanın inanmamak için bir sebebi yok, karakterlerin birbirine bağlantısı üst düzey olmamakla birlikte
    "Sadece 3 karakterin birbiriyle net bir bağlantısı vardı.Bir başkasına ihtiyacını ayrı tutalım."
    birbirlerine ihtiyaçlarını da hissettirebilmişler.

Ben baya beğendim Ayran Fist, Luke çöp gibi kötü kötü yapımlar izleyeceğimize sağlam temelleri olan bir yapımı izlemeyi tercih ederim.Bir de sonu baya kötüydü neredeyse hiç beğenmedim,
    bir nokta koymaları gerekiyordu.

edit: Bu arada yorumu pek uzun tutmadım ama görsellik ve flashbacklerin ayırt edilmesi için yapılan çok güzel detaylar vardı.Bu konuda çok beğendiğim özellikle,
    Rehber öğretmen ile son bölümde yapılan konuşma da ikisinin de yanyana oturduğunu görmek ve "harbiden bunu tek bir anda çektiler hee" diye tepki vermem bile yetti.Hannah'nın gittiği yerlere arkasından gitmemiz onu izliyormuş gibi davranmamız da çok iyi düşünülmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragramir -- 24 Nisan 2017; 10:24:34 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.