Şimdi Ara

13 Reasons Why (2017) | Netflix (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
14
Favori
21.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kyran

ve insanı darmadağın bırakan ucu açık sorular bırakan bir sezon finali...bazı ilginç noktalara gelirsek;

- Alex'in başından vurulduğunu gördük. Açıkçası Alex'i vuran kişi Tyler olabilir mi? neticede çocuk iyice silahlandı. Finalde de askıdaki fotoğraflardan Alex'in fotoğrafını aldı. O deilse bile, Tyler'ın gelecek sezonda okulda terör estirmesi muhtemel.

- Diğer ilginç bir nokta ise soruşturma kayıtlarında tarih olarak Nov 2017 yazması. Finalde bir bakıma gelecekteki olayları izlemiş olabilir miyiz? Açıkçası bu bir hata değilse dizide bir zaman kayması durumu var demektir. Nitekim Clay'in annesi merak içerisinde oğlunu beklerken aradaki ambulans sahnesi de bunun göstergesi sayılabilir. :)

Kayitlarda 10 Kasim 2016 diye dikkat ettim ben hep ??

Kizlar hissettiklerini soylemiyor sonra vay efendim size simdi hikayemi anlaticam canli stereo

Kardesim zamaninda soyleseydin gidip antin kuntin cocuklarla takilacagina bizim gibi beyefendi cocuklari secmezler sonra butun erkekler aynisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

ben de diyorum bu opening'i neye benzetiyorum orphan black yav

evet benziyor baya life is strange oynadıysanda her şeyiyle benziyor sanki oyuna girmişim gibi hissediyorum kendimi izlerken :D

• İlk sezon iyiydi de 2. sezon çok gereksiz gözüküyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tranquillity kullanıcısına yanıt
    Paranın kokusunu aldıktan sonra 2. Sezonu çekmeleri normal ama bu kadar çöp konuları işleyeceklerini sanmam

• quote:

Orijinalden alıntı: noxiousu

Paranın kokusunu aldıktan sonra 2. Sezonu çekmeleri normal ama bu kadar çöp konuları işleyeceklerini sanmam

Netflix'in kendisi paylaştı bunu.

• 2. sezona istinaden 1. sezonun final bölümünü ele alırsak;

Finalde soruşturma kayıtlarındaki tarih Nov 2017 yani Kasım 2017. Yine Tyler, kasetlerin Clay Jensen'da olduğunu belirtiyor. Ancak Clay'in rehberlik öğretmenine teslim etmesi durumu var. Yine Tyler bunu söylerken kamera kayıt tarihi Nov 2017.

Clay'in annesi akşam eve oğlunun gelmediğini görünce telaşlanıyor ve o sırada bir ambulans sahnesi, 17 yaşında bir gencin başından vurulduğunu görüyoruz. Taa ki finalde Müdür'ün Alex olduğunu söylemesine kadar. Yine Bunun öncesinde Tyler'ın ipten Alex'in fotoğrafını alması da bir soru işareti.

Açıkçası final sahnesinde bir bakıma gelecekte olacak olayları gördük. Yani bir zaman kayması durumu söz konusu.

Bunun dışında kasetler ve ses kayıtları ortaya çıktı. Hannah'ın ailesinin ne gibi bir yol izleyeceği belirsiz. Bu açıdan bakarsak finalde zaman ve mekan durumu karışık,

ayrıca ucu açık sorular eşliğinde 2. sezonun gelecek olması iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 15 Mayıs 2017; 15:28:3 >

• Finale istinaden bir ilginç nokta daha ortaya çıktı. Belki de ben atladım. Soru şu;
    Clay, rehber öğretmene anlatırken Hannah'ın bir paketi bir dostuna verdiğini bir paketi ise postaladığını belirtiyor. Şimdi söz konusu dost Tony olduğuna göre; diğer postayı kime gönderdi? söz konusu gözetmen kişi Tony değil mi?

• İyi de Clay'e kutuyu bırakan Tony değil miydi? kendilerine bırakılan kutuyu diğerleri imha mı etti? kaldı ki gözlemcinin Tony olduğunu biliyorlar mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Kutu Clay'e postalandı hatırlarsanız ilk bölümde kapıda bulmuştu. Yoksa kapıya bırakan Tony miydi Bilemedim hocam.

Mobilde spoiler çalışmıyor.

Clay Tony'den kasetçalarını çalmaya gittiğinden Tony onun kaset çaları çaldığını biliyordu. Clay'e Tony gönderdi.

• Müzikleri çok hoştu. Çalma listeme ekledim birkaç tane.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Clay'e veren Tony idi. Kaya tırmanışı sonrası bunu belirtti bir bakıma. şimdi. Bir Hannah'ın bir kutuyu Tony'e verdiğini, diğerini postaladığını varsayarsak, ötekiler sırasıyla birbirlerine aktarak dinlediler ve içlerinden birisi imha etti. Nitekim Bryce'ın listede olmasına rağmen kasetlerden haberi olmaması bunun göstergesi.Böyle olunca da Tony, sırayı takip ettirerek Clay'e iletti demek oluyor. Fakat işte bu noktada Justin ve diğerlerinin Tony'i Clay'e arabulucu olarak göndermeleri işi bozuyor. Kopyaların Tony'de olduğunu biliyorlar mıydı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 23 Mayıs 2017; 10:38:5 >
  • Arkadaş bu avustralyanın suyundan mıdır havasından mıdır,neden bu kadar güzel oluyorlar anlamıyorum.
    Katherine Langford dan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 29 Mayıs 2017; 23:53:36 >
  • dizi izledim ve kocaman bir balon ÇÖP asla önermiyorum abartmışlar da abartmışlar puanını haketmiyor
  • az önce bitti.sürükleyiciydi ama iyi değildi.bazı kısımlar çok sinir bozucu. ayrıca

bryce dışında kimse suçlu değil bana kalırsa.her gün herkese yaşanan şeyler.itiharın 13 değil tek nedeni var o da tecavüze uğraması bence
  • Piyasadan çok kopmuşum, ilk defa gördüm bu diziyi.

• Dizi tırt sadece başroldeki kız çok güzeldi onun hatrına izledim.

• bence dizi iyi.ama intihara sebep olan olaylar tartışılır.
  • kyran kullanıcısına yanıt

Ambulans sahnesi bence Alex' e ait. Ama neden intihar etti onu anlamadım. Bir başka mesajınızda da birisinin kasetleri imha ettiğini söylemişsiniz ama bence öyle bir durum yok. Zaten Bryce 12 numara. Bir sahneden Clay Tony'e şöyle söylemişti. "Eğer kasetleri 12 ye verirsek imha eder." Yani 12 kesin Bryce. O yüzden direk 13e verdi kasetleri.

Ben şu çekik gözlü kıza ayar oldum.
  • İyi bir fikir var fakat dizide intihar etmeyi gerektirebilecek olaylar yaşanmıyor. Topluma tek faydası arkasında kasetler, cdler, videolar bırakıp intihar eden gençler olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CharlieSelim kullanıcısına yanıt

Ambulanstaki zaten Alex. Ancak intihar mı yoksa cinayet teşebbüsü mü belli değil. Nitekim Tyler'ın fotoğrafı ipten aldığı bir sahne var kendisi de gayet silahlı. Ayrıca soruşturma kayıtlarındaki kamera tarihine bilhassa dikkat.

imha edilme konusuna gelirsek,şu açıdan düşünüyorum ki,

Son bölümde Clay'in anlattıklarına baktığımızda Hannah 2 kutu hazırlıyor. Bir kutuyu yakın bir arkadaşına (ki bu Tony mutlaka) veriyor, bir kutuyu ise kargoya. Tony kendisindeki kutuyu Clay'e gönderiyor. Diğer şekilde ise elinde yedekte ses kaydı var.Buna istinaden diğer kargoya giden kutu ise 1 numaraya gittiğini düşünürsek, ki bu kutu ortalıkta yok. Bryce 12. kişi, koç Patrick ise 13. ve ikisinin de kasetlerden haberi yok. Clay'in de sonradan Tony sayesinde haberi oluyor. Oysa ki ona gelene kadar diğerleri kasetleri dinlemişler. Buna istinaden bu kutunun imha edildiğini sanıyorum. Eğer Hannah'ın kasetlerinde yedekleri verdiği kişi Tony değil başkası ise o zaman iş değişir. O zaman da kasetleri dinleyip Tony'e geri verdiler demektir, ki bu da pek mümkün olmasa gerek.

neyse ucu açık sorular var. Bakalım gelecek sezonda sorular cevabını bulacaktır.
    :)

Courtney zaten grup içerisindeki en sinir bozucu karakter.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 14 Haziran 2017; 10:55:24 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.