Şimdi Ara

13 Yıllık Lastik kullanılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
27.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anca dekor olarak kullanılır.

Salıncak yapsan afedersin bir tarafını deler

Bariyer yapsan çarpınca betona çarpmış gibi olursun 13 yıllık lastikte esneklik kalmamıştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 gün beklemiş tavukta öldürür

13 yıl beklemiş lastikte

• yol ile aranızda iletişimi sağlayan önemli bir unsur lastik. hem başkalarının hem de sizin can güvenliğiniz için değiştirin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene yada önceki sene 15 yıldır stepne yuvasında duran stepnemize bi hava basalım diye lastikçiye uğradık, lastiğe hava basıp suya soktular sonuç lastik akvaryum dekoru gibi her yerinden baloncuk yapıyor

Sence hocam 13 senelik lastik kullanılır mı

Ben 4 senede bir lastikleri yeniliyorum arabada yenileri daha belki 5-6 bin km yaptı ama 4. Seneyi doldurunca yenilenecekler. Belki bu sene yaza doğru yeni bir jant setiyle 1 takım daha kaliteli bir lastik bile alabilirim. Çünkü arabada en önemli parça lastik. Lastik iyi değilse esp bile yola yapışıp arabayı toplayamaz.

• lastiğin içeriği gereği, sadece kullanıldığı kilometre değil zaman aşımı da önemli

polimer yapısı yıldan yıla zayıflar, esnekliğini ve dayanıklılığını yitirir

isterse 0 km olsun 13 yıllık bir lastik kesinlikle kullanılmamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behnanbalaban -- 17 Mart 2018; 20:53:34 >
  • Öyle hocam. Zaten bende farklı düşünmüyorum ama yinede fikir alalım istedim. Hani sonuçta lastikçi arkadaş dostumuz.

Birde epey masraf yaptım. Hani büyük masraflar olmasada parça parça epey büyüdü. Bide ufak bi kaza yaptım.

Sonuç olarak lastikler değişmesi lazım. Biliyoruzki arabayı durduran lastik fren değil. Mesela 20.5x4 82 cm üzerinde 1300 kg gidiyor.

Allah muhafaza şakaya gelmez.

• Ben bu lastik olaylarına inanmıyorum dedelerimiz lastikleri bitince değiştirdiler 10 yıllarca. Nedense kapitalizmin baş gösterdiği devirde lastik ömürleri 60 bin / 2 yıl ile sınırlandırıldı.

Diğer taraftan lastik geri dönüşümüne baktığında lastiğin geri dönüşümü neredeyse imkansız, adamların elimde o kadar çok atık lastik var ki , sokaklarda ki çocuk parklarına döşemeye başladılar. Bu kadar mukavemetli malzeme nedense işin içine para girince lastik hamuru bozulur cart curt diye masallar dinlemeye başlıyorsunuz.

Madem zaman içerisinde bu lastiğin hamuru bozuluyorsa, neden lastiklerin raf ömrü 10 yıl ? Şu an aracımın üzerinde BF goodrich A/T KOII lastik var 1,5 yıllık kesinlikle bir sıkıntısı yok, hamuru bozuldu diye 6 ay sonra değiştirmeyeceğim.

Hamur ne kadar önemli olursa olsun bu muhabbet TR şartlarında geçerli değil çünkü yollar yol değil. Hamuru üst üste girdiğiniz 5 çukurda bozar.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    1,5 yıl nereden çıktı hocam? Olması gereken aktif kullanılan(ticari, filo vs) araçta 50k km, garaj aracı için ise 5 sene.

Bu şartlar oluşmadan yanak hasarı, radyal tellere ulaşan parçalanma vs olursa yine değiştirilir. Onun dışında parayı sokağa atmak olur değişim.

• lastiğe yorum yapan çok olmuşta, asıl konu hocam 2005 mercedes kaç km de şuan?? nereden buldunuz o arabayı :)
  • tarihi eser olmuş müzeye kaldır
  • Mercedes yedek parça fiyatlarina bir bak istersen.

13 yillik lastik kullanilmaz, 6 yillik lastik de kullanilmaz.

Lastik dedigin ilk 3 sene Performans verir 40.000km, max tas catlasin 5 yil - 60 000km kullanilir.

Uzerinde can taşıyan ve etrafa karsi sorumlulugunuz bir parça.

Simdi bakarsin dersin ki ne var bu lastiike, gidersin esin dostun ister verirsin arabayi. Yağmurda yolda tutmaz, virajda hatani tolere etmez, şehir icinde cocuk atlar kurtarmaz.

"Kisacasi ne var bunda, dedmiz babamiz binmedi mi zamanin da ? "

Dersin ihmal edersin, pisman olursun.

Zamaninda 100.000km 8 sene lastik kullanmış biri olarak söylüyorum, telleri çıkmıştı ne gerek var diyordum.

O lastiklerim ilk degistigim gunden sonra dedim kendime "ben ne cahilmisim diye"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 19 Mart 2018; 14:26:30 >
  • samet3534 S kullanıcısına yanıt
    Arabam mercedes değil hocam. Nissan almera 2005 model. 70binde. 2008 de almış benim aldığım. Yani lastik 2.el oluyor. Evveliyatı da bilinmiyor. Neyse. Bugün gittim 1 set starmaxx lastik aldım. Rahatladik

• 13 Yıllık Lastik kullanılır mı?

Çektim bugün. En kötüsü bu 4ünün içinde.

• 2018 ADAC Summer Tyre Test - 205/55 R16

Test Summary

Best tyre for dry roads Hankook Ventus Prime 3 K125

Best tyre for wet roads Bridgestone Turanza T001 Evo

The best tyre overall Michelin Primacy 3

The lowest fuel use Vredestein Sportrac 5 / Continental Premium Contact 5

The most comfortable Nexen N Blue HD Plus

The lowest wear Michelin Primacy 3

Hankook bayagi bir yatirim yapti, michelin istemiyorsan Hankook tercih edilebilinir.

quote:

Hankook high-end tyres made in European production in standard and runflat versions for the original equipment of the new Mercedes-Benz C Class

Tyre manufacturer Hankook has been selected as the original equiper for the new edition of the Mercedes-Benz C Class. As of the market launch, the brand new high-tech limousine in size 17 inches will be equipped with the high-end product Ventus S1 evo2. For the first time, Hankook’s flagship will be used both in the standard version as well as with Hankook’s own runflat system made in European production. In addition to high wet grip, low noise and rolling resistance, the focus was primarily on a high comfort level when developing the tyres, especially for the runflat version.

bir başka konuda yazmıştım buraya da ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 19 Mart 2018; 19:7:45 >

• Hoort denmez ama,

2006 tarihli Kumho marka kış lastiklerini bugün arkalara taktım..kumholar 9 yaşındayken 0 aldığım Petlaslardan daha iyi tutunuyordu o zaman.

Bakındım, Petlas'tan daha yumuşak.. dişleri zaten çok iyi durumda.. Kılcal olarak dahi herhangi bir çatlak yok, araç üzeri basınçta bakındım, biraz yol yaptım.. en iyi yaz lastiğinden iyidir mantığıyla hareket ettim ama bakalım.. Toplam 5-6bin kmyi geçmemiştir kullanımı, ayrı jantları ile beraber depoda saklandı..

Yorumları ve hakaretleri/tavsiyeleri/tecrübeleri alabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 7 Ocak 2019; 16:46:50 >
  • Kullanılır,tadından da yenilmez (pardon içilmez),yıllanmış şarap gibidirler onlar.

• O lastikciye hava basın diye bile gidilmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    halıda iyi gider hocam.
  • Konu taze değil, arkadaş lastik de almış. İyi de olmuş lastikten memnun değildi.

Ama şöyle bir husus var, 2-3 yıllık dişleri iyi durumda olan Kumho -ki kötü marka da değil- lastiklerim hiç ama hiç tutunmuyordu. Kuruda azıcık rampa varsa patinajsız kalkamayan araba, en ufak frende ABS'ye giriyordu. Islakta hiç bir tehlike oluşturmuyordu ama onu söyleyeyim. Çünkü ıslakta kalkış yapamıyordum. Işıkta falan arkadan korna yiyordum.

Gün geldi ön sol lastiği yardım, 1999'da üretilmiş ve trafiğe çıkmış arabamın stepnesi de doğal olarak 1999 yılındandı. Sene 2014 bakın stepne 15 yıllık. Taktım ön sola, havasını vurdum çıktım yola. E5 yan yolda ışıkta duracağım diye 80 km/sa ile frene bastım. İnanır mısınız o 15 yıllık stepnenin etrafında tur atmak istedi araba. Normalde ABS girmesini beklerdim ama ön sol tutununca araba alışık olmadığım kadar iyi frenledi. Sonraki kalkışlarda falan da ön sol lastiğin tutunması ile yürüdüm. Kısacası arabanın fren gücü iyileşmişti. Sonra 4 tane Petlas Velox Sport PT741 aldım sorun çözüldü neyse.

Bu olaydan bir kaç ay sonra 4 adet çıkma alaşım jant satın aldım, üstünde 2007 üretimli Bridgestone Blizzak LM25 lastikler ile geldi. Dişler muntazam, lastikler görüntü olarak muntazam. Üstünde 3307 üretim tarihi olmasa sıfır denir.
    13 Yıllık Lastik kullanılır mı?
    2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 kışları olmak üzere tam 4 sezon kullandım. Jantları, lastikleri satmasaydım bu sezon da kullanırdım. Gerek kuruda, gerek ıslakta, gerekse karda kışta kıyamette, şehir içinde veya şehirler arası yollarda güvenle kullandım. Ne frende ABS, ne kalkışta patinaj, ne ıslakta kayma, ne karda sorun yaşamadım. Daha doğrusu, benim çıkamadığım yere başkası da çıkamadı. Başkasının çıktığı her yere de ben de çıktım. Oysa lastikler 11 yıllıktı.
    13 Yıllık Lastik kullanılır mı?
    Bu kış şartlarında dahi sorunsuz kullandım. Otobanda yüksek sayılabilecek hızlara çıktım, sert manevralar yapmak zorunda kaldım, ani frenler yapmak zorunda kaldım. Hiç bir zaman da güvensizlik yaşatmadı. Tek sorun, çok ciddi ses yapıyordu, öyle böyle değil. Ama o da beni rahatsız etmiyordu.

Lafı şuraya getireceğim, lastiğin yaşından ziyade yaptıkları önemlidir. 3 yıllık Kumho'lar sabun gibi kayarken, 11 yıllık Bridgestone'lar gayet güzel iş yapıyorlardı. Şu an kullandığım sıfır aldığım taze Dayton DW 510 kış lastiğinden bir farkını -ses dışında- hissetmiyorum.

Kullandığınız lastikler frende ABS'yi devreye sokuyorsa, kalkışta patinaj yaptıryorsa yaşına, kilometresine bakmadan değiştirin. Tam aksine lastikler güven verdiği, yolda iş yaptığı sürece de sırf yaşı geldi kilometresi doldu diye değiştirmeyin.

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Valla yanlış anlaşılmaya müsait olmuş

Kumholar 9 yaşındayken aldığım 0 Petlas'tan iyi tutunuyordu, Şimdi oldu böyle okuyabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.