Şimdi Ara

1300 tl Kasa Tavsiyesi AMD sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uzun süredir kullandığım laptopun hd film bile açamadığını görünce 102 ekran televizyonumun yanına yeni bir kasa toplamanın vakti gelmiş diye düşündüm.
    Bu toplayacağım sistem ile genellikle 1080p mkv film izleyip biraz da oyun oynayacağım. lcd full hd
    sistemi amd işlemci ve ati ekran kartı ile kurmayı planlıyorum, 1300 tl ayırdım bu iş için. Tüm bileşenleri vatan'dan alacağım avantajından dolayı

aşağıdaki gibi bir sistem kurdum, yorumlarınızı beklerim;

İşlemci
    AMD Athlon II X4 640 AM3 3.0GHz 2MB Cache 45nm İşlemci - 229 TL
    çok fark yoksa düşürüp 189 tl'ye Athlon II X4 635 AM3 2.9GHz 2MB Cache 45nm İşlemci de alabilirim, veya darboğaz yapacaksa ve oyunlarda fark yaratacaksa Phenom II X4 925 AM3 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşlemci - 247 tl alabilirim.

Anakart
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C) Anakart - 276 TL

anakartı özellikle crossfire amaçlı olarak alıyorum (8x-8x crossfire), ekran kartının yetmediği durumda gelecek sene bir tane daha ekleyip devam edebilirim diye düşünüyorum. biraz pahalı bir model oldu sanki ama fiyatı oldukça düşmüş, geleceğe yönelik bir anakart gibi duruyor. crossfire olarak genelde kullnaılan 16x-4x performansı düşük olabilir diye yöneldim buna biraz da. optik ses çıkışı önemli, ev sinema sistemine bağlayıp dts formatlı ses göndereceğim, ayrıyeten ses kartı almak da istemiyorum

Ekran Kartı
    SAPPHIRE HD5770 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 Ekran Kartı - 303 TL

Şu an için beni idare edebilecek gibi duruyor, 1920x1080 de full detay oynama gibi bir takıntım yok, detayları aa'yı vs. biraz kısarak da oynayabilirim problem değil. fiyat performans olarak genellikle iyi konuşuluyor. ileride bir tane daha alıp crossfire yapabilirim ama şu an ekran kartı için 500-600 tl gibi birşeyler vermeyi düşünmüyorum.

Ram
    KINGSTON 4 GB DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT Ram (KVR1333D3N9K2/4G) - 169 TL

1600 mhz de sorun yaşayanları duydum o yüzden 1333 mhz ye yöneldim. sistem stabilitesi önemli, oc işine gireceğimi zannetmiyorum ( koşullar zorlamazsa :) ) fazla derseniz 2 gb alabilirim, veya 1600mhz ye çıkarabilirim.

Kasa
    AOPEN NAGAS G6 550W Siyah Oyuncu Kasası - 190 TL

görünüşü hoşuma gittiği için bunu seçtim açıkçası, ekstra güç kaynağı almayı düşünmüyorum. bununki 80p imiş sanırım bana yeterli olur heralde? tek olumsuz yanı içinden 1 adet 12cm fan çıkması. 1 veya 2 adet 12 cm fan alabilirim. sessiz ve ledsiz olması önemli. fanları bütçeye dahil etmiyorum

Sabit Disk

SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK - 111 TL
    F3 HD103SJ serisi, boyut olarak işimi görür zaten 3 tane external hdd var yer sorunum yok. değerleri de kağıt üzerinde iyi görünüyor. çok incelemedim açıkçası. ultra hızdan ziyade biraz hızı biraz da dayanıklı olması tercihim. WD 3.5" 1Tb Caviar Black SATA 3.0 64MB Cache 7200Rpm - 175 tl alabilirim çok fark yaratacaksa

Dvd
    SAMSUNG SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI - 40 TL
    özel bir parça değil, uygun fiyatlısından seçtim sadece. olumsuz duyumlarınız varsa değiştirebilirim.

bu şekilde toplam world karta 6 taksitli fiyatı 1318 tl ye geliyor. Sistemde yükselt veya gereksiz olmuş düşür diyeceğiniz parçalar varsa ona göre son şeklini verip hafta içi siparişini vermeyi planlıyorum. önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
    şimdiden teşekkürler

• Bileşenler güzel, ancak işlemciyi X4 635 yapın 100mhz için lütfen gereksiz fiyat farkı ödemeyin.

Bu arada C.Fire düşünceniz varsa eğer, seçtiğiniz kasa PEAK 550w veriyor, daha kaliteli power ve kasa almanızı öneririm.

Tek ve çift HD5770 güç tüketim değerlerine bakın buradan;

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5770-review-test/11

• Ekran kartı olarak bunu alırsan iyi olur...

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6430
  • teşekkürler arkadaşlar, bunları değerlendireceğim ama alışverişi vatandan yapmam lazım. hem kredi kartına %18 indirim ve 6 taksit seçeneği, hem de bulunduğum şehirde (mersin) şubesi olmasından dolayı.
    ekran kartı olarak ben de inno3d gtx460 olarak bakmıştım. o fiyatlara çıkabilirim ama duymadığım bir marka ve kim getiriyor, satış sonrasi hizmetleri nasıl bilmem. o yüzden çok riske atmak istemedim.

nihat bilgi için teşekkür ederim, zaten senin diğer başlıklarındaki yorumlarından oldukça faydalandım bu seçim sürecinde. işlemciyi 635 yaptım.
    crossfire işi için aslında hala düşünüyorum gerekli mi diye. cf yapacağım diye psu değişecek, ekran kartı alınacak, ona göre anakartı seçilecek vs. astarı yüzünden pahalıya mı geliyor çıkaramadım tam.
    crossfire yapmayacağımı varsayarsak sanırım m4a87td anakart önereceksin doğru mu? ram seçimi konusunda ne diyorsun?
  • Bana sorarsan anakart biraz gereksiz pahallı olmuş.

1090 gibi 6 çekirdekli bir işlemci alıp OC de rekorlar kırmak falan istemiyorsunuz sonuçta yanılmıyorsam. Artan paraya iyi bir işlemci soğutucusu alırsınız. Söylediğiniz üzere salonda kullanacaksınız büyük ihtimal. E sessiz olmasıo lazım yani. Vıııııııvvvvzzzckıııııs diye ses duymak pek hoş olmaz.

O zaman 880GA UD3H
    http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-880ga-ud3h-880ga-ud3h-am3-amd-880g--sb850-ddr3-1866mhz-(oc)-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=46992

Ya da ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m4a88td-v-evousb3-m4a88td-v-evousb3-amd-880gsb850-am3-ddr3-1333mhz-sata-3.0-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=47523

Daha uygun olacaktır.

Ayrıca @B.i.o.n.i.c arkadaşın da neden sürekli dandik ya da eski anakartlar önerdiğini anlamıyorum doğrusu. ( Diğer konularda sistem tavsiyeleri dikkatimi çekti. MSI C51 ve 785 çipsetli anakartlar öneriyor genelde. )

Önerdiği anakart 180 küsür TL ve 785G çipsetli. Oysa 174TL ye 870GB çipsetli SATAIII ve USB3 destekli M4A87TD/USB3 var. Bu da sizin sisteme uyacaktır.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m4a87tdusb3-m4a87tdusb3-amd-870sb850-am3-ddr3-1600mhz--anakart/productdetails.aspx?I_ID=45915

Ramler gene kendi tercihiniz ama ben soğutucusuz ram artık önermiyorum genelde. Bunlar olabilir. 2 tane tabi.

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1600c9d32g-2gb-hyperx-ddr3-1600mhz-cl9-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=40546

İşlemci olarak genel fikre katılıyorum. X4 635 alın 640 a gerek yok. Bakınız ben de onu kullanıyorum. Üstelik beklentilerin sizinkinden daha fazla. Yani sizin işinizi gayet iyi görür kanısındayım.

Kasa olarak

http://www.vatanbilgisayar.com/aerocool-vs-9-550-vs-9-550w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=46089

http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-vl86021w2e-vl86021w2e-v3-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=47674

http://www.vatanbilgisayar.com/aopen-nagas-g6-nagas-g6-550w-siyah-oyuncu-kasasi/productdetails.aspx?I_ID=47101

Seçenekler arasında.

Ya da bunu alıp.

http://www.vatanbilgisayar.com/lian-li-pc-k56-480-lancool-pc-k56-dragon-lord-k-480w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=43882

Güç kaynağını satar. Güç kaynağı olarak ta bunu alırsınız.http://www.incehesap.com/ocz_550w_ocz_power-536-8813.html?ref=akakce&v=1.48.5

Seçenek çok yani.

Ekran kartını GTX460 önerebilirim ama özel soğtuculu olanlardan alacaksanız alın yoksa 5770 devam. NVidia nın Fehmi ( ) si biraz sıcak kanlıdır. E standart fan da birazcık gürültü yapar yük binince.

HDD ye gelirsek. 1TB en hızlı 7200rpm disk diyebiliriz.

Ama bu bilgisayarda arşiv yapmayacaksanız. Yani kaybolsa önemli olmayacak şeyler olacak ise. ( Oyunlar, programlar vb. )

Size 2 tane 500GB Samsung ( HD502HJ kodlu. ) ile Raid 0 yapmanızı öneririm. Zira ne de olsa bir nevi multimedya aracı olarak kullanacaksınız o zaman açılış süresi de önemli oluyor. Raid 0 ile bilgisayarınız daha seri hala gelir zira HDD bilindiği üzere en yavaş parça bilgisayarlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 16 Ağustos 2010; 5:25:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ersint79

teşekkürler arkadaşlar, bunları değerlendireceğim ama alışverişi vatandan yapmam lazım. hem kredi kartına %18 indirim ve 6 taksit seçeneği, hem de bulunduğum şehirde (mersin) şubesi olmasından dolayı.
    ekran kartı olarak ben de inno3d gtx460 olarak bakmıştım. o fiyatlara çıkabilirim ama duymadığım bir marka ve kim getiriyor, satış sonrasi hizmetleri nasıl bilmem. o yüzden çok riske atmak istemedim.

nihat bilgi için teşekkür ederim, zaten senin diğer başlıklarındaki yorumlarından oldukça faydalandım bu seçim sürecinde. işlemciyi 635 yaptım.
    crossfire işi için aslında hala düşünüyorum gerekli mi diye. cf yapacağım diye psu değişecek, ekran kartı alınacak, ona göre anakartı seçilecek vs. astarı yüzünden pahalıya mı geliyor çıkaramadım tam.
    crossfire yapmayacağımı varsayarsak sanırım m4a87td anakart önereceksin doğru mu? ram seçimi konusunda ne diyorsun?

Anakart olarak; 880GA-UD3H öneririm (sata 3 + Usb 3.0 + Raid + HD4250 VGA + X6 cpu)

Bir de sata dizilişleri çok iyi montaj kolaylığı sağlar, üst seviyedekia anakartlar gibi.

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-880ga-ud3h-880ga-ud3h-am3-amd-880g--sb850-ddr3-1866mhz-%28oc%29-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=46992

Ramler de gayet iyi, çok para vermeye gerek yok stabil ve tam frekansında çalışması yeterli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1500 TL Oyun Sistem Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında M4A87TD Öneriyordum Çok Sorun Çıkmış Adamlara Boşu Boşuna Sorunlu Bişi Önermeyeyim Dedim Eskide Olsa İyi Bişi Önereyim Dedm Ama 880 Çipsetlide Önerebilirdim Neden Önermedim Bilmiyorum Ama Dandik Değil

Msi Mevzusu O Anakart Düşük Bütçede Önerilebilecek Bir Anakart
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.i.o.n.i.c

Aslında M4A87TD Öneriyordum Çok Sorun Çıkmış Adamlara Boşu Boşuna Sorunlu Bişi Önermeyeyim Dedim Eskide Olsa İyi Bişi Önereyim Dedm Ama 880 Çipsetlide Önerebilirdim Neden Önermedim Bilmiyorum Ama Dandik Değil

Dandik diye MSI a dedim zaten. Yoksa burada sözü geçen anakart gayet iyidir ama biraz eski işte. Ben MSI yerine mATX yapıdaki 880G li asus u öneririm. Aslında ben de Leon-X gibi gıcığım biraz mATX anakarta ya.

Hımm M4A87TD yi ben de inceleyeyim bakalım o zaman sorunlar nelermiş. Bu arada Leon hocam iyi hatırlattı ya onu hiç bahsetmedim ben. Alırken aslında Asus un 880G çipsetlisini alacaktım. Ama baktım Gigabyte daha ucuz. Bir bakalım bari dedik açtık kutuyu bir baktım oradaki resimdekinden biraz farklı bir anakart. Farklardan biri de o Sata yuvaları. Uzun ekran kartları için iyi bir çözüm. Direkt aldım tabi.

İşin ilginci o resimdekinde de 880GA UD3H yazıyordu. Sanırım PCB Revizyon farkından.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: B.i.o.n.i.c

Aslında M4A87TD Öneriyordum Çok Sorun Çıkmış Adamlara Boşu Boşuna Sorunlu Bişi Önermeyeyim Dedim Eskide Olsa İyi Bişi Önereyim Dedm Ama 880 Çipsetlide Önerebilirdim Neden Önermedim Bilmiyorum Ama Dandik Değil

Dandik diye MSI a dedim zaten. Yoksa burada sözü geçen anakart gayet iyidir ama biraz eski işte. Ben MSI yerine mATX yapıdaki 880G li asus u öneririm. Aslında ben de Leon-X gibi gıcığım biraz mATX anakarta ya.

Hımm M4A87TD yi ben de inceleyeyim bakalım o zaman sorunlar nelermiş. Bu arada Leon hocam iyi hatırlattı ya onu hiç bahsetmedim ben. Alırken aslında Asus un 880G çipsetlisini alacaktım. Ama baktım Gigabyte daha ucuz. Bir bakalım bari dedik açtık kutuyu bir baktım oradaki resimdekinden biraz farklı bir anakart. Farklardan biri de o Sata yuvaları. Uzun ekran kartları için iyi bir çözüm. Direkt aldım tabi.

İşin ilginci o resimdekinde de 880GA UD3H yazıyordu. Sanırım PCB Revizyon farkından.

mATX'lere Gıcığım Ama 150 TL'ye 880 Çipsetli Gigabyte Öneririm Uyarınız İçin Teşekkürler

• yorumlar için hepinize teşekkürler arkadaşlar

Anakart konusunda aslında biraz 3 kuruş fazla olsun iyisi olsun modundayım. m4a89gtd pro ile 880GA-UD3H ve m4a88 td evo ile arasındaki fark 40 küsür tl, bu da çok üzerinde durduğum bir fark değil. sadece crossfire için 4x yerine 8x vermesi için bile bunu verebilirim. ayrıca mATX'e ben de gıcığım :) yerimiz varken sıkışmaya gerek yok. eğer aradaki fiyat farkı dışında eksi bir özelliği yoksa kararım m4a89gtd pro olacak gibi.

Ekran kartı 5770 kalıyor, belki ileride kardeş getiririm :) (psu'ya da kuma gelecek bu durumda)

Kasanın güç kaynağı sanırım kuracağım sistem için şimdilik yeterli olur değil mi?, marka model olarak önce VS-9 düşünüyordum ama nagas G6 daha bir güzel ve işlevsel göründü sonradan (özellikle ön kısımdaki harici disk koyma slotları) eğer nagas G6 psu'su fena değildir derseniz kasa olarak da bunu tercih edeceğim. Aopen'in standard güç kaynakları ile ilgili bir sorun duymuş muydunuz?

Hard disk konusunda, eğer 500-500 raid 0 yaparsam bunun oyunlara etkisi ne kadar olur? eğer 1-2 fps ise bunun yerine 1 tb ile devam edebilirim. 500-500 yaptığımda acronis ile sistem yedekleme de büyük problem olacak ya da yapamayacağım muhtemelen. o yüzden eğer oyunlarda performansa %10-15 etkisi oluyorsa yapacağım, değilse 1 tb ile devam

ram konusunda 1600 mhz'lerin stabil çalışmaması gibi bir durum var mı yok mu tam emin değilim, ama anakartın oc olmadan istediği sanırım 1333. 1600 de alıp kullanabilirim ama emin değilim. burada tamamen sizin yazacaklarınıza göre hareket edeceğim. oc ile çok uğraşmak istemiyorum ama gerekirse yapabilirim, en son PIII-600 döneminde yapmış olsam da elim yatkındır :) biraz araştırma ile halledebilirim.

sizlerin de yardımı ile aklımdakiler netleşmeye başladı. son rütuşları yaparsak buna göre siparişi geçeceğim
    tekrar teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.