Şimdi Ara

13000'lik Toshiba mı? 18000'lik Arçelik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Buna benzer bir soru sormuştum ama ısınma sorunum olduğu için acele ediyor ve yeniden görüşlerinizi soruyorum.

Bu hafta içinde klima taktırmayı düşünüyorum. Taktıracağım yer 14. katta, 31 m2 kuzey cephe salon. Hem ısıtma (merkezi kalorifere ek olarak ama kalorifer söndüğünde sadece klimaolacak tabii) hem de yazın soğutma amaçlı kullanacağım. 3 klima arasındayım.

Arçelik mirror 18054
    Toshiba RAS 13 SKV (ınverter)
    Samsung AQV12VBCN (inverter) (stoklarda yok 1-2 ay beklemem lazım)

Yukarıdakiler içinde Toshiba'nın en üstün olduğunu biliyorum ama Toshiba markasının ancak 13650 küsür btu'luk yukarıda bahsettiğim cihazına bütçemi çok zorlayarak alabileceğim, 18000'lik japon alma lüksüm yok.

Arçelik ise 19-20.000 btu'lara çıkan bir cihaz, fiyatını da biraz daha rahat karşılayabileceğim.

Kısaca şunu sorayım Toshiba 13650 btu soğutma 17000 küsür ısıtma yapabiliyor bu cihazı zorlanarak da olsa alsam 31m2'de işimi görür mü? Yoksa fazla kasmadan hem de 20000 btu'luk olan Arçeliği mi alayım? Ne yapmalı sizce?

Son olarak klima dış ünitesini kapalı balkonuma koysam camları aralasam teknikolarak sorun çıkar mı?
    Tşkler

• Konunun uzmanı arkadaşlar, klima kullanıcısı arkadaşlar;

Fikir ve görüşleriniz benim için önemli...Yok mu yardımcı olacak kimse???
  • 12 bin btu cihazlar 31 metrekareya küçük gelir
  • bencede toshiba az gelebilir
  • Toshiba derim ama o kapasite o odaya yetmez...
  • Genel olarak 31 m2'ye Toshiba da olsa inverter da olsa 13650 soğutması olan cihaz az gelir diyorsunuz sanırım. Peki sorduğum diğer konularda ne düşünüyorsunuz?

Örneğin 18000 btu'luk ve dış ünite sesi 54-55 db olan bir klima aldım diyelim. Klimanın dış ünitesi salonun kapalı balkonunda olacak ama balkonun 1 camını aralık bırakabilirim.

1) Dış ünitenin tamamen açık havada olmayıp 1 pencereden havalanacak olması cihazı bozar mı, ya da randımanını çok çok düşürür mü? Yani "dış üniteyi böyle bir yere takmak zorundaysan vazgeç bu klima sevdasından" mı dersiniz yoksa problem olmaz mı?
    2) Klima çalışırken dış ünitenin sesini içerden çok duyar mıyım, rahatsızlık verir mi?

Çok sordum biliyorum ama bu hususlar benim için önemli keza klimaya vereceğim miktar benim bütçem için bayağı fazla...
  • kardeşim general plazma 18 lük senin işini görebilir oda 2.500 civarı gibi ama bir kere almış olursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm789

Genel olarak 31 m2'ye Toshiba da olsa inverter da olsa 13650 soğutması olan cihaz az gelir diyorsunuz sanırım. Peki sorduğum diğer konularda ne düşünüyorsunuz?

Örneğin 18000 btu'luk ve dış ünite sesi 54-55 db olan bir klima aldım diyelim. Klimanın dış ünitesi salonun kapalı balkonunda olacak ama balkonun 1 camını aralık bırakabilirim.

1) Dış ünitenin tamamen açık havada olmayıp 1 pencereden havalanacak olması cihazı bozar mı, ya da randımanını çok çok düşürür mü? Yani "dış üniteyi böyle bir yere takmak zorundaysan vazgeç bu klima sevdasından" mı dersiniz yoksa problem olmaz mı?
    2) Klima çalışırken dış ünitenin sesini içerden çok duyar mıyım, rahatsızlık verir mi?

Çok sordum biliyorum ama bu hususlar benim için önemli keza klimaya vereceğim miktar benim bütçem için bayağı fazla...

Bence dediğiniz mekana asla 12000 btu yeterli gelmez. O yüzden en azından ara model olan 14000 Btulara yönelmek gerekir... Size tavsiye edecegim model İklimsanın satış ve servisliğini yaptıgı General markası olacaktır. Nominal degerlerine bakarsak sogutmada 13600 btu ısıtmada ise 17100 btu Model kodu;

ASHA14LGCZ
    Sogutma....: 13.600 (3.100 - 17.100)
    Isıtma........: 17.100 (3.100 - 23.900)

Fiyat olarak katalogda 2424TL gözüküyor sizin limitiniz 1800 TL demişsiniz fakat 200-300 TL fazla verin ama içiniz rahat olsun bence peşin alımlarda güzelde indirim alanlar oldu arkadaslarımızdan bilginize, böyle bir eşya her sene alınmıyor kapasiteyi iyi belirleyin yoksa kışın çok soğuklarda ve yazın çok sıcaklarda pişman olursunuz o zamanda yapacak bir şeyiniz olmaz. Hoşçakalın!...

Dün yazmıstım aynısını burayada yazayım birde

1) Klima dış ünitesi için servis yardımcı olacaktır en dogru yeri onlar tespit eder ona gore kurulum yapılır...
    2) İyi kalitede bir cihaz ses konusunda sizi üzmez, yukarıdaki general klimanın ses seviyesi dış ünite 48 db. buda cogu cihazdan iyidir...

• arkadaşım arçeliği ben sana tavsiye etmem binim alt komşımda var akşamları eve gelince sanki onun dış ünitesi benim evin içinde çalışıyor sesi rahatsız edici geliyor bana oysa bendeki general (tü tüü maşallah diyeyim) çalışıp çalışmadığı belli olmuyor sesine katlanırım diyorsan al belli bir zaman sonra traktör gibi çıkıyor sesi

balkona gelince dış ünitenin hava sirkülasyonu iyi olan bir yere takmanız lazım ama site gibi bir yerde oturuyorsanız ve binanın dış görüntüsünü bozmamak için izin verilmiyorsa balkona koyulabilir ama mümkün olduğunca pencere açmanızı öneririm

bu cihazların fiyatları neler acaba size asha 14000lik klimayı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mss80 -- 24 Aralık 2009; 16:14:06 >
  • valla bak kardeş bunca kullanıcı sana tavsiyelerini sunuyor bence iyi bir karar ver arçelik filan alayım deme sakın..........................
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm789

Genel olarak 31 m2'ye Toshiba da olsa inverter da olsa 13650 soğutması olan cihaz az gelir diyorsunuz sanırım. Peki sorduğum diğer konularda ne düşünüyorsunuz?

gömme balkonun var sanırım, 18 bin btu klimanın sesini salonundan gümbür gümbür duyarsın öncelikle onu sölim hatta rahatsız eder, benimki inv 14 bin olduğu halde azda olsa duyuyorum

1nci sorunuda anlamadım tam olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: mss80

arkadaşım arçeliği ben sana tavsiye etmem binim alt komşımda var akşamları eve gelince sanki onun dış ünitesi benim evin içinde çalışıyor sesi rahatsız edici geliyor bana oysa bendeki general (tü tüü maşallah diyeyim) çalışıp çalışmadığı belli olmuyor sesine katlanırım diyorsan al belli bir zaman sonra traktör gibi çıkıyor sesi

balkona gelince dış ünitenin hava sirkülasyonu iyi olan bir yere takmanız lazım ama site gibi bir yerde oturuyorsanız ve binanın dış görüntüsünü bozmamak için izin verilmiyorsa balkona koyulabilir ama mümkün olduğunca pencere açmanızı öneririm

bu cihazların fiyatları neler acaba size asha 14000lik klimayı tavsiye ederim

Arçelikten oybirliğiyle vazgeçilmiştir, daha iyi bir cihaz almak gereği de iyice anlaşılmıştır. Konuyla tam alakası yok ama, klimanın dış ünitesini kapalı balkona koyduğum zaman pencerelerden en az 1-2 tanesini açmam gerekecek. Hem de öyle aralamak da yetmeyecek herhalde. Burası kullandığım bir alan, klima çalışırken ve pencereler ardına kadar açık olduğunda içeri doğru yağmurun karın girmemesi için ne yapılabilir acaba?
    İnat ettim taktıracam bu klimayı ama dert bitmiyor ki arkadaşlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.