havalar iyice soğudu ve annemlere klimayı almaya en kısa sürede karar verdim. daha önceki uygun fiyatları ve kampanyaları kaçırdık. fujitsu beyin de general ve fujitsu arasında hiç fark olmadığını ve aynı klimalar olduğunu belirtmesinden sonra İklimsadan General almaya karar verdim. oda 13m2, çift Pvc camlı, zemin kat (altı boş değil) izmir Evka-1 deki oturma odası. kataloglardan baktım ve 7 lik ve 9 luk ASHA inverterların btu değerlerinde hiç fark olmadıklarını gördüm. 7 liğin EER ve COP değerleri daha iyi olduğu için 7lik almayı düşünüyorum. Değerler: ASHA07 LGC: Soğutma kapasitesi 7200( 1700-10200) Isıtma Kapasitesi 10200 (1700-15300) EER ve COP: 4,57/ 4,55 ortalama sarfiyat: 0,47/ 0,66
ASHA09LGC: Soğutma kapasitesi 8500(1700- 10900) Isıtma Kapasitesi 10900(1700- 15300) EER ve COP: 3,97/ 4,27 ortalama sarfiyat: 0,63/ 0,75
görüldüğü gibi sadece nominal ısıtma değerleri arasında sadece 700 btuluk çok küçük bir fark var. Aralarındaki fiyat Farkı da çok az 9luk 60 lira daha pahalı. Ben EER / COP ve sarfiyat değerleri daha iyi olduğu için 7lik düşünüyorum. acaba yanlış fikirde miyim? 9luk daha mı iyi olur.yardımcı olursanız sevinirim. İzmir de ki Ümit Tic. fiyat aldım ve verdiği fiyatlar piyasaya göre iyi.
9.000 lik herzaman daha iyidir o tarz bi yerde oturma odası olmasından dolayı kapının sürekli açılıp kapanması çok büyük dezavantaj yaratıyor 7.000 lik cihazların gücü çok iyi değil kapasitesi düşük olduğu için COP EER değerleri iyi cihazın kw cinsinden.9.000 lik almanızı öneririm.
13 metre kare yere 7000 btu ınverter fazlasıyla yeter arkadaşım sen satıcıları dinleme kullanıcıların yorumlarını oku, 17 metre kare yeri 10 yıldır 8500 btu ınverter canavar gibi ısıtıyor
eina hocam bende onu demek istiyorum aslında Generalin 7lik inverterin kapasitesi 9lukla aynı nerdeyse.EER ve COP değerleride iyi olduğu için 7lik daha iyi olmaz mı? aralarında kapasite farkı bariz olsa 9 luk alabilirim ama nerdeyse ısıtmadaki btu değerleri aynı.
quote:
Orijinalden alıntı: callottemre
eina hocam bende onu demek istiyorum aslında Generalin 7lik inverterin kapasitesi 9lukla aynı nerdeyse.EER ve COP değerleride iyi olduğu için 7lik daha iyi olmaz mı? aralarında kapasite farkı bariz olsa 9 luk alabilirim ama nerdeyse ısıtmadaki btu değerleri aynı.
COP ve EER değeri cihazın kapasitesi nin elektrik sarfiyatına bölünmesiyle bulunur birisi 2 kw birisi 2.8 kw olduğu için bölümünde COP ve EER değğerleri büyük çıkar.7.000 lik cihazı kullandığında oraya cihaz sürekli son kapasitede kullanır.Oturma odalarında kapı sürekli açılıp kapanır bide içeri insan girdiğinde ccihaz sürekli son devirde çalıştığından dolayı fan sesi yüksek olur ve inverter in bi cazibiyeti kalmaz o kadar lık fark için değemez 9.000 lik cihaz kullan oraya desenki sadece yatak odası veyahut oturma odası çok fazla kapı açılmaz ısı kaybı olmaz ama oturma odalarında her insan bi btu üretir her insan başına 500 btu düşün bi misafirin geldiğinde sıkıntı yaşayabilirsin 9.000 lik olanı düşün.Çok büyük fiyat farkı olsa bi nebze düşünürsün ama 60 lira emin ol geri dönüş yapar sana 7.000 lik cihaz daha çok 11 12 metre kare yatak odalarında kullanılır.
arkadaşlar başka cevap verecek yok mu? Özellikle Samet007, ahmetizmirli, mss80, mbirol ve aydemir çelik arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
callottemre bende eylül sonunda general alırken senin kaldığın kararsızlıkta kaldım fakat sonunda 9binlik aldım, iyi kide öyle yapmışım sonuçta cihaz gerçekten sessiz çalışıyor ve rahatlıkla sessizken aynı sıcaklıkta tutuyor odayı öte yandan ben evde bir koridor ve bazen 2 bazen bir oda açıyorum yani 3 yada 2 oda+1 koridor gerçekten rahat edilebilir seviyeye getiriyor tüm açık yerleri. Bence işin o açısınıda düşün, ben kullanıcıyım sonuç itibariyle ama oda dışında bir yer ısıtmıcaksan ve oda kapısı sık açılıp kapanmıyorsa kesinlikle 7binlik al derim. saygılarımla.
callottemre bende eylül sonunda general alırken senin kaldığın kararsızlıkta kaldım fakat sonunda 9binlik aldım, iyi kide öyle yapmışım sonuçta cihaz gerçekten sessiz çalışıyor ve rahatlıkla sessizken aynı sıcaklıkta tutuyor odayı öte yandan ben evde bir koridor ve bazen 2 bazen bir oda açıyorum yani 3 yada 2 oda+1 koridor gerçekten rahat edilebilir seviyeye getiriyor tüm açık yerleri. Bence işin o açısınıda düşün, ben kullanıcıyım sonuç itibariyle ama oda dışında bir yer ısıtmıcaksan ve oda kapısı sık açılıp kapanmıyorsa kesinlikle 7binlik al derim. saygılarımla.
aras teşekkürler cevap için. Eylül ayındaki kampanyayı kaçırdık. kaça almıştın sen klimayı. senin klimayı koyduğun oda kaç m2. ve ASHA serisini mi yoksa plazma serisini mi aldın. Ben ASHAyı düşünüyorum. anladığım kadarıyla sen oldukça memnunsun klimadan. aslında benim söylemek istediğim 7lik ve 9 luk klimaların nominal seviyeleri dahil bütün btu değerlerinin aynı olduğu hiç fark yok EER ve COP değerleri iyi olduğu için 7 lik almak istiyorum
emre arkadaşım konuyu okudum. bence eina arkaşımızı dinleyin derim. buna bir örnek en az 5-10 klimacıdan net olarak duydum. 9000btu ile 12000 btu arasında fark yoktur. cop değerleride çok fazla büyütülecek konu değil. kimsenin adına konuşamam tabi tahminim bu klimacıların genel kanısı gibi algılıyorum. belki eina, buna dayanarak söylemiştir. çünkü baktıkmı yazınıza 7000btu EER ve COP: 4,57/ 4,55 ortalama sarfiyat: 0,47/ 0,66 ısıtma sarfiyatı son sınır değeri 0,66 denmiş. 9000 btu ise EER ve COP: 3,97/ 4,27 ortalama sarfiyat: 0,63/ 0,75 ısıtma sarfiyatı son sınır değeri 0,75 sadece 1 puan oynuyor. cop değerlerinde ise 7000 btu 4,55 9000btu 4,27. benim görüşüm çok bir şey değil. daha güçlü bir makineniz olmuş olur. şuda var klimacılar şöylede diyorlar. 7000 btu niye üretirler anlamıyoruz. benim konuştuklarımı yanlış anlaşılmasın. hiç bir şeyin iddiasında değilim. burda ustalar varken.. ben sadece kendi görüşümü ilettim. sizin dediklerinizde mantıksız değil. ama ben daha öncede yazdım daikin klima için tüm değerleri düşükte olsa daikin alırım demiştim. gerçekten ben takmıyorum cop vs değerlere. kendi görüşüm birde çok eski bir yazı var birol usta yazmış şimdi bulamam onu kendi yüksek performanslı klimalarının en yüksek cop değerlisinin bile yıllık tüketimde normal a-b sınıfı klimaya göre yıllık bazda çokta yüksek bir kar sağlamadığını açıkça yazmış. bu açıdanda ben çok takmıyorum. ama kendi görüşüm olarak alın lütfen bunları. çünkü ortada laboratuvar değerleri var bunlar yalan değildir sonuçta . benim tek düşündüğüm yaşadığımız alanların yalıtım değerleri bu ortamları yakalayamayacağı için, es geçiyorum. bu yüzden size kesin net bilgi vermem yanlış olur. en zor durumda yazı tura atsanız bile çok bişey değişmez herhalde :))
Ben bu değerleri görsem 7bin btu alırdım kesinlikle Fiyat farkı varsa tabii ki.
Klimadan memnunum evet. Asha serisi aldım. Eylülde 1175 gibi bir fiyat vermiştik 09'a. Bende tam senin gibi 07 09 arası kararsız kalmıştım.http://forum.donanimhaber.com/m_34396551/tm.htm bu başlık altında benim o süreçte bu forumdan aldığım yardımları görebilirsin. Bizim odamızda 13.5 m2 ve kuzeybatı cepheli. Sonuç olarak odaya fazla giriş çıkış yoksa, yalıtımı iyiyse ki öyle görünüyor ve odanın kapısını açıp koridor yada başka bir yeri ısıtmak için kullanmayı düşünmem diyorsan bence 07'lik al birader...
general alan arkadaşların coğu aynı ikilemde olmuştur hep 7lik mi 9 luk mu diye bende de oldu ben gittim biraz daha paraya kıyıp plazma 9luk aldım cihazımdan gayet memnunum gayet güzel ısıtıyor kışın yüzünü gösterdiği şu günleri de gördükten sonra kafamdaki tereddütleri atmış bulunmaktayım eer cop değerlerine o kadar takılmayın size uygun bir klimayı alın 9000luk klima 7000 kapasitesinde çalışırken cop 7likden daha yüksek olur ama 7000lik klima 9000 kapasitesinde çalışırken cop 9 lukdan daha düşük olur yani klima zaten inverter özelliği sayesinde ortam ısındıktan sonra kapasitesini düşürecektir kapasite düşüncede o cap değerleri dhada yükselecektir orada yazan cop değerleri nominal kapasitede çalışırken ölçülen değerler
şunuda belirteyim sizin yerinizde olsam 9000 lik olanını alırım çünkü ikiside min olarak 1700 btu ya kadar düşüyor ama 9000 lik daha iyi ısıtır performansı daha yüksek olur eer cop değerlerini başka markalarla karşılaştırabilirsiniz ama aynı marka hatta aynı seri içerisinde pek farketmez çünkü alırken verimli kullanabileceğiniz kapasitedeki modeli alın
bencede kardeşim 9 luk al derim 13m2 için, çünkü 7 likten ısıtma olarak daha geniştir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme