Şimdi Ara

1366x768 monitör alsam 1920x1080 e göre durum nasıl olur (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
13.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar, arkadaşlar sorum biraz saçma olacak gibi ama merak ettim ve elimde test imkanı olmadığından sizlere sormak istedim belki deneyen olmuştur diye.

sorum su: örnek olarak elimdeki 860m ekran kartı ile son çıkan oyunları monitörün en yüksek çözünürlük değeri 1920x1080 ile (efeklerin çoğu orta ve düşük seviyede) ortalama 40 fps zar zor alirken 1366x768 ile daha yüksek fps lere çıkılıyor ama görüntü camurlasiyor gibi oluyor buraya kadar durum normal çünkü monitör 1920x1080 den 1366x768 e çevirme yapıyor doğal olarak görüntü bozuluyor.

peki aynı oyunu aynı ekran kartıyla çözünürlüğü en yüksek 1366x768 olan bir monitörde oynasak yukarıdaki örnekte belirttiğim çamur gibi olma durumu bir birine denk mi olacaktı ?

saçma bir soru sorduysam kusuruma bakmayın. soruyu sorma sebebim ileride 860m kasmaya başlarsa 1366x768 gibi bir cozunukte monitör almak istiyorum da :)

ekleme 07.06.2015: dayanamadım sonunda gittim monitörü aldım kendimce test ettim ve sizlerle paylamak istedim. resimlere baktığınızda özellikle kale duvarına ve diğer resimdeki kaplumbağaya dikkatlice bakarsanız. sorumun cevabını almış oluruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 7 Haziran 2015; 13:16:14 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• cevap veren olmamış,

anladığım kadarıyla 1920x1080 max çözünürlüklü monitörde 1366x768 vb. çözünürlük seçince doğal çözünürlüğün dışına cikilacagindan görüntü ister istemez bozulacak sadece fps artışı ve akıcılığı yakalanacak.

ancak 1366x768 max çözünürlüklü monitörde doğal çözünürlüğü koruduğumuz için görüntüde bozulma olmadan aynı ekran kartıyla fps artışı ve akıcılık yakalanacak.

özetle günümüz dizüstü ekran kartlarıyla sunulan full hd diye adlandırılan 1080p çözünürlüklü monitorler ekran kartlarımıza işkenceden ve bize de kötü oyun deneyiminden başka bir şey değilmiş.

ben de elimdeki ekran kartının gücünden tam olarak yararlanmak için 1366x768 max çözünürlüğe sahip bir monitör almaya karar verdim.

umarım yanılmıyorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 7 Haziran 2015; 13:04:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayarlardan köşe yumuşatmayı vs kısın yada doku kalitesini düşürün. Yoksa 1080p görüntü kalitesi ile 720p karşılaştırmak hata olur. Hele birde alacağınız ekran laptop ekranından daha büyük olacağından pikselleşme çok olur. İnternette yüksek bit rate'e sahip 720p ve 1080p videoyu bilgisayarda izleyin görüntü farkı o derece olacaktır. Yada nvidia shadowplay ile kendiniz çekin aynı oyunda low ayarlara alın ve en yüksek kalitede 720p ve 1080p video kaydı alın sonra izleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0netw0

Ayarlardan köşe yumuşatmayı vs kısın yada doku kalitesini düşürün. Yoksa 1080p görüntü kalitesi ile 720p karşılaştırmak hata olur. Hele birde alacağınız ekran laptop ekranından daha büyük olacağından pikselleşme çok olur. İnternette yüksek bit rate'e sahip 720p ve 1080p videoyu bilgisayarda izleyin görüntü farkı o derece olacaktır. Yada nvidia shadowplay ile kendiniz çekin aynı oyunda low ayarlara alın ve en yüksek kalitede 720p ve 1080p video kaydı alın sonra izleyin.

hocam dedikleriniz 1920x1080 çözünürlüğündeki bir monitörden oyun ici ayarlarından 720p yapınca çok büyük bir fark var bunda fikirlerimiz aynı buraya kadar bir sorun yok.

ancak doğal çözünürlüğü 720p olan bir monitörde oyun ici ayarlarından düşürme yapmaya gerek kalmadan direkt 720p monitore 720p oyun cozunurlugu görüntü kalitesi ile 1080p monitore 720p oyun cozunurlugundeki gibi mi olur ?

yani ikincisinde doğal çözünürlüğün dışına çikiliyorken birincisinde doğal çözünürlük korunmuş oluyor.

yanlış anlaşılmasın 1080p ile 720p karşılaştırması yapmıyorum. sadece doğal çözünürlükle ilgili bir cevap arıyorum.

elinde imkanı olan arkadaş varsa ayrı ayrı çözünürlüğü farklı monitörde test ederse tam olarak anlamış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 7 Haziran 2015; 13:05:20 >

• arkadaşlar 1366*768 çözünürlüğündeki monitörümü aldım ve hemen test ettim.
    oyun ayarları en yüksek seviyede ve bütün efektler açık. sol resimdeki monitör 1366x768, sağdaki ise 1920*1080 (oyun içi ayarlarından çözünürlük ise 1366*768 dir.)

sonuç olarak kendi deneyimime göre ekran kartımızı değiştirmek mümkün değilse, çözünürlüğü 1366*768 olan bir monitör alarak sağ gösterip soldan vurabilir yaklaşık 2 katı kadar performans sağlayabilirsiniz. bu arada ekran kartım 860m dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 7 Haziran 2015; 13:05:48 >

• adam inatla 1290 yazmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Archspire

adam inatla 1290 yazmış

pardon hocam düzeltiyorum heyecanıma verin :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman

quote:

Orijinalden alıntı: Archspire

adam inatla 1290 yazmış

pardon hocam düzeltiyorum heyecanıma verin :)

• Hayırlı olsun.

• kardeş bende 1366x768 monitör alacağım.

laptop çözünürlülüğü ne?

oyun çöz. ne ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

kardeş bende 1366x768 monitör alacağım.

laptop çözünürlülüğü ne?

oyun çöz. ne ?

hocam benim dizüstünün çözünürlüğü 1920x1080 ekran kartı 860m aldığım monitör 1366x768 gayet memnun kaldım. monitör alacaksanız gözünüzle görüp beğendiğinizi alin.

• hocam bulunduğum yere gözümle seçip beğeneceğim yer yok

zaten internetten almam lazım kupon vs ile ucuza geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

hocam bulunduğum yere gözümle seçip beğeneceğim yer yok

zaten internetten almam lazım kupon vs ile ucuza geliyor

anladım hocam beğendiğiniz modeli konu açarak yazarsiniz isin uzmanları olur ya da olmaz der siz de ona gore alırsınız.

• hocam bendede tam tersi durum var. Notebook umun ekrani 1366x768 aldigim ikinci montirun ekrani 1080p oyunu 2. minitorumden oynuyorum notebook ekranindanda dh de dolasiyorum, notebook da isinma oluyor sizde de var mi ayni durum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VatandA.Ş.

hocam bendede tam tersi durum var. Notebook umun ekrani 1366x768 aldigim ikinci montirun ekrani 1080p oyunu 2. minitorumden oynuyorum notebook ekranindanda dh de dolasiyorum, notebook da isinma oluyor sizde de var mi ayni durum?

hocam ısınma sorunu sogutucudan kaynaklıdır kendiniz yapabiliyorsanız hava çıkışlarını temizleyip termal macunu yenilemeniz gerekir, yapamazsanız servis yapar. bilgisayarınızda virüs varsa o da ısınmasına sebep olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VatandA.Ş.

hocam bendede tam tersi durum var. Notebook umun ekrani 1366x768 aldigim ikinci montirun ekrani 1080p oyunu 2. minitorumden oynuyorum notebook ekranindanda dh de dolasiyorum, notebook da isinma oluyor sizde de var mi ayni durum?

hocam ısınma sorunu sogutucudan kaynaklıdır kendiniz yapabiliyorsanız hava çıkışlarını temizleyip termal macunu yenilemeniz gerekir, yapamazsanız servis yapar. bilgisayarınızda virüs varsa o da ısınmasına sebep olabilir.

o zaman hazır garantisi devam ediyorken bir götüreyim servise sorunu yoksa bile termal macunuyla hava filtresi değişmiş olur. Isınma problemi yaşıyorum dersem onlar zaten direk filtreyle macunu değiştirirler sanırsam. Umarım ücret almazlar.

• Bu hangi oyun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Undersis

Bu hangi oyun ?

ac rouge

• quote:

quote:

Bu hangi oyun ?

ac rouge

nedense uncharted e benzettim
  • quote:

quote:

quote:

Bu hangi oyun ?

ac rouge

nedense uncharted e benzettim

yok hocam daha neler :) öyle bir şey olsa dünya çapında rekor kurardım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 9 Haziran 2015; 12:04:08 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.