Şimdi Ara

14 bin İTÜ endüstri gelme ihtimali hiç mi yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2017:10600

İstanbul aşığıyım Sizce eğer itü endüstri gelmezse Bilkent yazıp Ankarada'da mutlu olur muyum yoksa İTÜ makine falan mı yazayım?

• 2018de 14000'e mı düştünüz?

Neden endüstri yazmak istiyorsunuz? Kolay olduğunu düşündüğünüz için mi, yoksa gerçekten yapmak istediğiniz bir iş olduğu için mi? İşletme mühendisliğine de bir bakın isterseniz ama hakkında pek bir bilgim yok. Endüstrinin biraz daha finans alanına kaymış hali diye biliyorum.

Ben İtü makinadayım. Puanınız yetiyorsa öneririm. Dersler zordur ama kafanızda üniversite gezme tozma yeridir düşüncesi yoksa ve çalışırsanız iyi notlar alabilirsiniz. Burayla ilgili sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.
  • Yukarı
  • uchiha69 kullanıcısına yanıt
    Ben okulun sıralamalarını yazmıştım benim sıralamalarım değil, eksik yazmışım kusura bakmayın.

Ben geçen yıl 30 bin bu yıl 14 bin yaptım.
    İsranbulun en güzel yerlerinden biri, tabiki biraz gezmek isterim. İtüde her zaman ders mi çalışmam gerekecek makinede mesela.

Benim gelecek planım ise 6-7 falan şirketlerde çalışıp piyasaya hakim olup girişimci olmak(ne üzerine bilmiyorum, bundan endüstriye sıcak bakıyorum).

Sizin öneriniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neidüğüblrsz

İsranbulun en güzel yerlerinden biri, tabiki biraz gezmek isterim. İtüde her zaman ders mi çalışmam gerekecek makinede mesela.

Benim gelecek planım ise 6-7 falan şirketlerde çalışıp piyasaya hakim olup girişimci olmak(ne üzerine bilmiyorum, bundan endüstriye sıcak bakıyorum).

Sizin öneriniz nedir?
    Bence İtü endüstri, altına ise makina yazın.

Makina zor bir bölüm. Ama sosyal hayatını kısıtlamadan disiplinli bir şekilde çalışırsan bir zorluk çekmezsin.

Bir de çoğunluk makina mühendisliğini konstrüksiyondan ibaret zannediyor. Çok farklı alanlar var makina mühendisliğinde: enerji, otomotiv, ısı-akışkan,hvac vs. Eğer buraya gelirsen sana tavsiye kendine bir alan seç ve o konuda uzmanlaşmaya çalış. Çünkü artık belli bir alanda uzman mühendise ihtiyaç var. Çoğu sağlam firma (Arçelik, GE, Aselsan vs) artık yüksek lisansı neredeyse zorunlu hale getirecek.

• Neidüğüblrsz kullanıcısına yanıt
    14k ya itü makine gelicek mi?

İtü makine 13 küsürden alıyodu sanki.
    Peki İstanbul staj imkanı olsun şehrin cazibesi olsun benim gözümde Ankara'dan önde. Birde Bilkent ee (ücretli) yazma ihtimalim var, ben savunma sanayi düşünmüyorum serber piyasaya girmem açısından Ankara sıkıntı oluşturur mu.

Birde İTÜ makine veya endüstriye gelsem ve ilk yıl beğenmesem hiç sıkıtı yaşamadan yks puanımla Bilkent ee ye yatay geçiş yapabilir miyim. Bilkent ee geçen yıl 26 binle kapatmış.
  • Onurkanb O kullanıcısına yanıt
    Puan türünün teke indirilmesinde gelir gözüyle bakıyordum.

Haklısınız gelmeme ihtimali var
  • quote:

Peki İstanbul staj imkanı olsun şehrin cazibesi olsun benim gözümde Ankara'dan önde. Birde Bilkent ee (ücretli) yazma ihtimalim var, ben savunma sanayi düşünmüyorum serber piyasaya girmem açısından Ankara sıkıntı oluşturur mu.

Birde İTÜ makine veya endüstriye gelsem ve ilk yıl beğenmesem hiç sıkıtı yaşamadan yks puanımla Bilkent ee ye yatay geçiş yapabilir miyim. Bilkent ee geçen yıl 26 binle kapatmış.
    Ee mühendisliğini neden yazman gerektiğini bilmiyorsan boş yere para harcama. Oraya harcayacağın parayla yurt dışında dil eğitimi alsan veya kendini daha farklı bir şekilde geliştirmeye harcasan çok daha iyi olur.

Kendi işini kurma konusunda çok bir bilgim yok birşey diyemeyeceğim.

İşletmeye puanınız yetiyor mu peki? İstanbul işletmeye vs. Bunları düşündünüz mü?

Puanınız yettiği bölüme geçebiliyorsunuz diye biliyorum ama emin değilim, yanlış yönlendirmeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchiha69 -- 12 Ağustos 2018; 22:5:39 >

Mühendis teknik bilgimle ufkumu da açayım diyorum. Dediğiniz de doğru o özel okul parası da çok iyi bir şekilde değerlendirilebilir.

Makineyi biraz anlatır mısınız?
  • quote:

Mühendis teknik bilgimle ufkumu da açayım diyorum. Dediğiniz de doğru o özel okul parası da çok iyi bir şekilde değerlendirilebilir.

Makineyi biraz anlatır mısınız?
    Derslerden bahsedeyim biraz. İlk yıl klasik mat,fizik teknik resim derslerini alırsın. İkinci yıl temel mühendislik derslerini alırsın. Hareket, kuvvet, şekil değiştirme mekaniği ile alakalı dersler alırsın (dinamik, mukavemet, akışkanlar mekaniği) örneğin mukavemet "kuvvet altında cisimlerdeki şekil değişimi ve malzemenin buna dayanıp dayanmayacağını hesaplayan" bir ders ve konstrüksiyon (makina yapımı, bağlama elemanları, yağlama vs makina mühendisliğinin en temel ve en baba dalıdır) seçmeyi düşünenler için ayrı bir önem sahiptir ve iyi anlaşılmalıdır. Bunların dışında termodinamik ve malzeme dersleri alırsın. Termodinamik, enerji ile ilgili herhangi bir alanda çalışmak istiyorsan en önemli -temel- derstir. Malzeme dersleri ise yine başta imalat,konstrüksiyon veya nanoteknoloji,mems vs gibi konularla ilgilenmek istiyorsan önemli bir derstir. Diferansiyel denklemler de en önemli mühendislik matematik dersidir ve çok iyi anlaşılmalıdır.

Üçüncü sınıfta artık daha pratik ve baba mühendislik derslerini görürsün. (Makina elemanları, ısı geçişi, sistem dinamiği ve kontrol, imal usulleri, makina teorisi, mekanik titreşimler) bu yıl gerçekten zordur. Ama mühendislik yapmak istiyorsan bu dersler iş hayatında karşına çıkar. O yüzden iyi çalışmak ve anlamak lazım. En geç bu yıl ilgilendiğin alanı seçsen iyi olur.

Dördüncü sınıfta seçmeli dersler ve lab dersleri vs vardır. 5 adet seçmeli ders alırsın, ben bu dersleri aynı daldan almanı öneririm, karışık almanı önermem. Örneğin enerji, ısı geçişi, hvac, tesisat gibi alanlarda çalışmak isterseniz -turbomakinalar, buhar kazanları, güç fabrikaları, yenilenebilir enerji, gaz dinamiği- gibi dersleri alın.

Makina mühendisleri firmalarda üretim hattını takip etmek, tasarımda iyileştirme yapmak, gerekli ekipmanları satın almak vs gibi çeşitli işler yapabilir. Örneğin elektronik bir aletin soğutulması işini üstlenebilir. Bilgisayarda tasarım üzerinde ufak değişiklikler yaparak sistem üzerinde sıcaklık dağılımını uygun hale getirmeye çalışır. Veya bir makinenin daha az gürültü ile çalışmasını sağlayabilir. Veya test düzeneği tasarlayıp sonuçları raporlaması gerekebilir. (Bu arada rapor yazmak mühendislerin bilmesi gereken en temel işlerden biridir) Kalite kontrol ekibinde olup, üretilen malların düzgün işlenip işlenmediğini teftiş edebilir. Satış mühendisi olup mühendislik yapmaya da bilir, ağzı sıkı laf yapıyorsa. İyi bir akademisyen olup firmalara danışmanlık yapabilir. Vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchiha69 -- 12 Ağustos 2018; 23:3:26 >

Çok teşekkür ederim. Sanırım sıralamam;

Itü endüstri

İtü makine

Bilkent ee şeklinde olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neidüğüblrsz -- 13 Ağustos 2018; 8:49:5 >
  • Yukarı
  • Girişimci olmak istiyorum diyorsunuz,neden imalat mühendisliği okumuyorsunuz?
    Hoca okul etrafında hiç özel yurt var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vizyoncukk

Hoca okul etrafında hiç özel yurt var mı?
    Hoca yurtlar hakkında pek bilgim yok. Ama hemen yakınında bulamazsın sanırsam. Makina binasına ve hazırlığa yakın sayılabilecek Feriköy erkek öğrenci yurdu var. Hazırlığa 15-20 dakika yürüme mesafesinde, makinaya da maksimum yarım saatte varırsınız diye tahmin ediyorum. Ama herkesi kabul etmiyorlar, daha çok namazında niyazında içkisi vssi olmayan öğrencileri seçiyorlar. Hayat görüşünüz uyarsa orayı öneririm. Buranın dışında pek bir bilgim yok.

Özeller dışında İtü'nün Gümüşsuyu öğrenci yurdu var ama ilk yıl çıkması zor olabilir. Makina binasının hemen dibinde, taksime, Beşiktaş'a yürüme mesafesinde. Teleferikle hazırlık binasına da 10 dk mesafede.

• Yukarı

Hiç ihtimal dahilinde değil mi? Yardım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.