Şimdi Ara

14 Metrekare Odayı Soğutmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu yıl yeni eve taşındık. Evde 3 adet klima mevcut fakat benim odamda yok. Klimaların borularını da duvarların içinden geçirmişler, o yüzden split klima takamıyorum. Portatif klimalarında camı delmek gerekiyormuş, benim oda düzeninde cam tarafı müsait değil o yüzden bunu da tercih edemiyorum. Ufonun kule soğutucusu var ama o da sıcak havayı geri suratına vuruyor, bütün gün çalışmasına rağmen 1 derece bile düşmüyor. Burayı soğutabilmek için önerebileceğiniz bir ürün var mı? Buharlı vantilatörler vs var bunlar işe yarar mı?
    Sabahları oda içerisi 30-31 dereceleri görüyor ve daha mayıstayız, ağustosta ölmemek için buraya bir çare lazım.

Araştırırken bunu buldum.
    www.ebeyaz.com/urun/hon...oratif-serinletici.aspx

Kullanan var mı? İşe yarar mı?
    Ayrıca Babam bugün Bauhaus a gitmiş, bu aletler odayı soğutmaz falan demiş adam. Birde 2014 yılında klima motoru yasaklanacak, portatif klima alınacak demiş. Bauhaus sitesinde bu evaportatif soğutucu yok, adam portatif klima satmak için böyle bir yola başvurmuş olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carfreak -- 26 Mayıs 2013; 19:39:49 >

• Evaporatif soğutuculara bakmanı tavisye ederim ortam sıcaklığını bir miktar düşürebilme özelliğine sahip cihazlardır. Örnek olarak Koçtaş'ın linkini veriyorum:

http://www.koctas.com.tr/vantilatorler/k6100-evaporatif-hava-sogutucu-vantilator/5516/

Bu arada diğer odaların klima boruları gizli demişsiniz dış duvara split klima takmanız apartman yönetimince yasak olduğu için mi klima takamıyorsunuz? Böyle bir yasak yoksa dış duvara klima takılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Evaporatif soğutuculara bakmanı tavisye ederim ortam sıcaklığını bir miktar düşürebilme özelliğine sahip cihazlardır. Örnek olarak Koçtaş'ın linkini veriyorum:

http://www.koctas.com.tr/vantilatorler/k6100-evaporatif-hava-sogutucu-vantilator/5516/

Bu arada diğer odaların klima boruları gizli demişsiniz dış duvara split klima takmanız apartman yönetimince yasak olduğu için mi klima takamıyorsunuz? Böyle bir yasak yoksa dış duvara klima takılabilir.

Şöyle söyleyeyim, klimanin arkasından çıkan borular tamamen duvar içinde ki yollardan balkona gidiyor. Yani eğer ben kendi odama taktirirsam bütün duvar kağıtları vs hersey yıkılıp duvar içinde yeni yol yapılması gerekecek. Evde internet kablosundan antene kadar herşey duvar içinde, ortalıkta hicbirsey yok. Bu arada dediğiniz ürünün daha üst versiyonu vs var mı, maddi açıdan sorun yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pachenkov

quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Evaporatif soğutuculara bakmanı tavisye ederim ortam sıcaklığını bir miktar düşürebilme özelliğine sahip cihazlardır. Örnek olarak Koçtaş'ın linkini veriyorum:

Şöyle söyleyeyim, klimanin arkasından çıkan borular tamamen duvar içinde ki yollardan balkona gidiyor. Yani eğer ben kendi odama taktirirsam bütün duvar kağıtları vs hersey yıkılıp duvar içinde yeni yol yapılması gerekecek. Evde internet kablosundan antene kadar herşey duvar içinde, ortalıkta hicbirsey yok. Bu arada dediğiniz ürünün daha üst versiyonu vs var mı, maddi açıdan sorun yok.

Aslında müsait yer varsa klima tek delikle kablo boru vs görünmeden montaj yapılabilir. Dış ünite balkon değil de pencere altına yerleştirilir. Bahsettiğim cihazı ben de geçen yıl forumun klima bölümünde konusu açılmıştı orada görmüştüm. Üst modeli var mı bilmiyorum. İsterseniz bir de oradaki uzman kişilere de sorun derim. Yalnız klima kadar serinletme gücü olur mu bilmiyorum.

• Araştırırken bunu buldum.
    www.ebeyaz.com/urun/honeywell-cs10xe-evaporatif-serinletici.aspx

Kullanan var mı? İşe yarar mı?

Bu arada hocam kapı ile cam karşı karşıya duruyor, klimanin boruları da camın hizasinda 5m yandaki motora gitmesi gerekir. O yüzden mümkün olmuyor ne yazık ki.

• Babam bugün Bauhaus a gitmiş, bu aletler odayı soğutmaz falan demiş adam. Birde 2014 yılında klima motoru yasaklanacak, portatif klima alınacak demiş. Bauhaus sitesinde bu evaportatif soğutucu yok, adam portatif klima satmak için böyle bir yola başvurmuş olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carfreak -- 25 Mayıs 2013; 21:58:42 >
  • Yardım arkadaşlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Klimanın dışında alacağınız aletlerden hiç birinde, Klimanın rahatlığını bulamazsınız.
    Eğer taktıra biliyorsanız önceliği klimaya verin derim. Zannerersem duvar kağıtları ıslatıldığı zaman yerinden çıkıyor. Kırılacak yeri ıslatıp havalandırıp işiniz bittikten sonra tekrar yapıştırabilirsiniz. Eskisi gibi olur. Tabii bu benim görüşüm, yinede bir ustaya danışmak lazım. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.