Şimdi Ara

1400 km yol nasıl yapılır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
11.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aslında en önemli detay kaçırılıyor. Yola çıkmadan önce kaç saat uyuduğunu soran yok arkadaşa? Böylesine uzun bir yola çıkacaksanız, en az 8-9-10 saat civarında uyumalısınız. Eğer 4-5 saat uyuyup yola çıkarsanız refleksleriniz zamanla çabuk zayıflayacaktır.

Bazı kesimler yol heyecanı ile gece uyuyamaya biliyor. Yanınızda biri olursa yolculuk daha keyifli olur düşüncesindeyim. Araçta uyanmaz diye bir şey yok. Oturduğunuz yerde bile 1 saat kestirmek ilaç gibi gelir insana.

Kaç kişi yolda durup ta pansiyon gibi yerlerde uyuyor ki? Bir tesise girersiniz, koltuğu arkaya atarsınız 2 saat uyusanız bile size ilaç gibi gelir. Eğer hava çok sıcak ise, pille çalışan ufak vantilatör işinizi görebilir.
  • ankarada mutlaka dinlenin çünkü ankara eskişehir arası dümdüz sakin sıkıcı bir yoldur. hızda yapamazsın, değişik makinalar var hafızada tutuyor senin plakanı kaç km hızla gittiğini aklında tutuyo ya la. ayar oluyorum
  • Allah yardımcınız olsun. Kazasız belasız gidersiniz inşallah. Dikkatinizi toplamanızı sağlayan şeyler yapın. Sevdiğiniz müzikleri dinleyin vs. Dikkat dağıldığında uyku daha çabuk geliyor.
  • Tek kişi yolculukta uzun molalar sıkıcı oluyor. Bol bol sıvı alın, bu sayede bol bol kısa molalar vermek, ayağa kalkmak zorunda kalırsınız Ankarada da konaklayın, hiç riske girmeyin.
  • 3-4 yılda 1 Bursa ığdır bursa yaparım 1500 1500 3000 km yol.

yukarıdaki arkadaşların dediklerine eklenecek hiçbir şey yok.

sadece dikkatli sürün yeter. eğer uykunuzu iyi almışsanız 7-8 saat sıkılmadan yorulmadan rahat bir şekilde gidersiniz.

ancak benim gibi gece işten çıkıp direk yola çıkarsanız . 5 saat içinde piliniz biter ve mahvolursunuz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

3-4 yılda 1 Bursa ığdır bursa yaparım 1500 1500 3000 km yol.

sadece dikkatli sürün yeter. eğer uykunuzu iyi almışsanız 7-8 saat sıkılmadan yorulmadan rahat bir şekilde gidersiniz.

ancak benim gibi gece işten çıkıp direk yola çıkarsanız . 5 saat içinde piliniz biter ve mahvolursunuz :D

Hocam hangi güzergahı kullanıyorsun? Ben Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bursa üzerinden gitmeyi düşünüyorum fakat navigasyonlar Erzincan'a gelmeden Tokat, Amasya tarafına çıkıp, Çorum, Çankırı, Bolu, Adapazarı, İzmit üzerini veriyor. Hangisi daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Bol bol enerji icecegi.

Ve ilk mesaj,saçma mesaj..

Enerji içeceği kullanmak bile bile lades etmektir.Vücut birden kafeini kesince çat diye uyuyakalırsın,uyuyakaldığını da hissetmezsin.Bol mola vererek git başka bir şey yapmana gerek yok.Bol bol su iç,hafif şeyler ye..

Bu arada güzergah iyiymiş bol bol basarsın radar olmaz Ankara'ya yaklaşana kadar.Yavaş gitmek akıl karı olmaz,dikkatli ol.En son geçen sene kışın Erzurum'dan Kocaeli'ye karda kaya gelmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OceanMaster -- 28 Haziran 2013; 21:09:31 >
  • en önemli konu molalar. zaten arkadaşlar da bahsetmiş.

yolda ağır yemekten kaçınmak gerek. çerez meyve iyi gidebiliyor.

yola çıkarken 2 bardak kahve için yükleme dozu olarak, daha sonra 4 saatte bir bardak idame dozu olarak kahve içmeniz sizi rahatlatabilir.

yolu mutlaka ikiye bölmeye çalışın, hiçbir yer bulamazsanız arabada uyumayı deneyin ve uyandıktan sonra hemen yola çıkmayın, yürüyüş felan yapın çevrede, insanlarla sohbet etme imkanınız varsa o da dinlendirir sizi.

90 ile yollar bitmez diyenlere inanmayın ben sürekli 900km gidiyorum ve gayet iyi bitiyor :) 90 ile 110 arasındaki fren mesafesinin nelere kadir olduğunu bilseniz benim pek konuşmama gerek kalmaz.

arada güzel yerlerde 1-2 dakikalık mola verip fotoğraf çekin ilginiz varsa. bu kadar uzun bir yol keyifli geçmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: udikisilik

quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

3-4 yılda 1 Bursa ığdır bursa yaparım 1500 1500 3000 km yol.

Hocam hangi güzergahı kullanıyorsun? Ben Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bursa üzerinden gitmeyi düşünüyorum fakat navigasyonlar Erzincan'a gelmeden Tokat, Amasya tarafına çıkıp, Çorum, Çankırı, Bolu, Adapazarı, İzmit üzerini veriyor. Hangisi daha mantıklı

navigasyonu salla hocam dediğiniz yol doğru en rahat ve kısa yol orası ...

• Arakdaşlar şu an Kırıkkale'deyim. Yozgat'ta konaklamayı planlamıştım fakat kalacak yer bulamadım. Eğer burada da bulamasaydım arabayı çekip yatacaktım. Gece uykumu tam alamadan çıktım. Hakikaten çok yorucu oldu. 1050 km yol yapmışım. kalan 400 km de yarına kaldı. 3 sefer mola verdim. 12.5 saatte geldim buraya. 2 Nescafe 3 çay, bol su, biraz çikolata.. Şu aşırı sıcaklarda ve ipinden kurtarılmış boğalar gibi araba kullanan kasaplarla, yola çıkacak herkese kolay gelsin
  • batmandan denizliye akraba ziyaretine gitmek için yola çıktık 1345 km yolu ikiye bölerek gitmeyi düşündüm geceyi adanada geçirecektik fakat 5 aylık küçük oğlum daha urfaya varmadan inanılmaz şekilde huzursuzlanmaya ve hareketsiz kalmaya başlayınca yolculuğun 3.saati sonunda urfada gece kalmak zorunda kaldık ertesi günde yolculuktan vazgeçerek evimize geri döndük klima aç diyenlere de şimdiden söyliyim klima falan hikaye küçük çocuklar uzun yolculukta resmen turşu gibi oluyorlar ayrıca bende çocuk olmasa bile en fazla 1 saat daha gidebilecek halim kalmıştı sıcakta ne göz ne kafa kalıyor anladım ki ben de en fazla tek seferde 4 yada 5 saat gidebiliyormuşum tek seferde bir yerde yatmadan 10 saat 15 saat giderim diyen arkadaşlar gerçekse alınlarından öper tebrik ederim zira çok zor iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: baran7872

batmandan denizliye akraba ziyaretine gitmek için yola çıktık 1345 km yolu ikiye bölerek gitmeyi düşündüm geceyi adanada geçirecektik fakat 5 aylık küçük oğlum daha urfaya varmadan inanılmaz şekilde huzursuzlanmaya ve hareketsiz kalmaya başlayınca yolculuğun 3.saati sonunda urfada gece kalmak zorunda kaldık ertesi günde yolculuktan vazgeçerek evimize geri döndük klima aç diyenlere de şimdiden söyliyim klima falan hikaye küçük çocuklar uzun yolculukta resmen turşu gibi oluyorlar ayrıca bende çocuk olmasa bile en fazla 1 saat daha gidebilecek halim kalmıştı sıcakta ne göz ne kafa kalıyor anladım ki ben de en fazla tek seferde 4 yada 5 saat gidebiliyormuşum tek seferde bir yerde yatmadan 10 saat 15 saat giderim diyen arkadaşlar gerçekse alınlarından öper tebrik ederim zira çok zor iş

Konunun ilk sayfasındaki mesajıMDA da belirttigim gibi bu kişiden kişiye değişiyor o yüzden herkes kendi doğrusunu yapmalı. Ben mesela 2 bebekle sürekli uzun yol yapıyordum defalarca 800 km yi beraber tek seferde kat ettiğimiz oldu bu yuzden sizinkisi çok kısa olmuş ama gidemeyeceginizi anladiysaniz en iyisini yapmışsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaga20

Hocam uykunuzu iyi alıp yola çıkın. Sersemlemeyi falan beklemeyin durmak için yolun yarısında mola verin. Geçtiğimiz yaz başımıza gelen bir olayı anlatayım. Dedemin vefat haberi üzerinde ansızın gecenin bir yarısı yola çıktık 6-7 saat gittik dayım kullanıyordu arabayı dinlenmek için birazdan dururuz dedi o sırada birden uykusu bastırdı araba hafif sendeli ben direksiyona müdahele etmek durumunda kaldım. Sonra şöför değişimi yaptık.

Geçmiş olsun hocam
  • 11 temmuzda sabah 9:30 civarında Eskişehir'den yola çıktım.bayram için s.urfaya geldim.ankarada ihtiyaç molası+yemek yedikten sonra durmadan Yola devam ettim.Atistirmalik Alıp yolda yiye yiye geldim.tek basıma Olduğum için Yakıt almak haricinde durmamaya Özen gösterdim.aksam 7:30 da Gaziantep e girdim ve Arkadaşlarımla görüştüm birer cay kahve içip saat 11 de yola çıktım.12:15 civarında Ş.urfadaydim.uzun yol insani çok yoruyor ama yoran şey araba değil.tek basına olmak insana çok ağır geliyor aslında. Ortalama 1.100 km yol gelmişim. Veriler resimde

1400 km yol nasıl yapılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amosis -- 13 Temmuz 2015; 19:06:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 yıl önce açtığım konuyu tekrar hortlatıyorum müsadenizle. Bu üç yılda konu başlığında bahsettiğim yolculukla birlikte o 1400 kilometrelik yolu 4 kez yaptım. Cumartesi günü de nasipse 5.sini yapmayı düşünüyorum. Sizlerin tecrübelerinizden faydalanarak başladığım bu uzun yolculuklar silsilesinden edindiğim tecrübelere küçük eklemeler yaparak bunları başka ihtiyacı olan arkadaşlara da aktarmak istedim. Madde madde yazıyorum.

1) Öncelikle alışkanlıklarınıza, genel sağlık durumunuza, arabanızın durumuna göre eğer gideceğiniz yol 1000 kilometrenin üstündeyse kesinlikle ama kesinlikle tek seferde gitmeyin. Bu 1000 kilometre, arabası yeni ve konforlu, sağlık sorunu olmayan ve bünyesi uykuya dirençli olanlar için limittir. Bu konularda bir eksiği olanlar için limit 400 500 kilometrelere kadar düşebilir.

2) Yola nasıl çıktığınız çok önemli. Çok sinirli, çok üzgünseniz, önceki gece uykunuzu alamadıysanız, makine kullanımıyla önerilmeyen bir ilaç kullanmışsanız, herhangi bir sindirim sıkıntınız varsa.. yola çıkmamalısınız.

3) Araç bakımı çok önemli. Lastikleriniz eski ve mevsime uygun değilse, aracınızın motorunda, yürüyen aksamında ve elektrik aksamında bir problem varsa bunları gidermeden yola çıkmamalısınız.

4) Yolda hafif şeyler yemelisiniz. Yoruldukça enerji içeceğine başvurmak yerine 2 saatte bir vereceğiniz bir molada çay-kahve içmek, soğuk suyla boyun, ense ve baş bölgenizi yıkamak daha iyi olacaktır. Ben yolculuklarımda bilmediğim yerlerden yemek yerine akşamdan kendime sandviçler hazırlayıp nylon folyoya sarıyorum. İçi aliminyum kaplamalı sıcak-soğuk muhafazalı bir sepetim var. İçine buzluktan çıkardığım bir kaç donmuş pet şişe koyuyorum, yanına da sandviçlerimi sularımı ve soğuk çaylarımı kkoyuyorum. Molalarda sadece çay ve kahve içiyorum.

5) Trafik kurallarından bahsetmeye gerek yok sanıyorum. Hız limitlerine uymak, sollamalarda ve takip mesafelerinde gerekli hassasiyeti göstermek, en küçük bir tehlike sezdiğinizde ayağınızı gaz pedalından çekip fren pedalının üstünde tutmak çok önemli. Özellikle virajlı yollarda sürüş çizgisini korumak maksadıyla çok sık sinyalsiz şerit ihlalleri yapılabiliyor. Bunları yaparken bir gözünüz mutlaka aynanızda olsun.

6) Kazaların önemli bir bölümü varılacak noktaya yaklaşıldığında yaşanıyor. O yüzden "yoruldum ama az kaldı" mantığını çöpe atın. Yorulduğunuz yerde durun. Varacağınız yere 50 kilometre kalsa da uykunuz bastırırsa girip bir yerde uyuyun. Eğer benim gibi 1400 kilometre gidiyorsanız yolu ikiye bölüp geceyi bir otelde, misafirhanede falan geçirin. Yolculuktan sonra alacağınız duş ve çekeceğiniz güzel bir uyku sizi yeniden başlatacaktır.

7) Aracınızda hız sabitleyici varsa bunu sadece kendinizi dinlendirmek için kullanın. Sürekli hız sabitleyerek gitmek özellikle çok düz yollarda uykuyu arttırıyor. Gaz pedalından gelen o ufacık titreşim bile yolda olduğunuzu ve kontrolün sizde olduğunu hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Herkese emniyetli sürüşler diliyorum.

• zamanında eşim arabayı ben surucem diye direksiyona gecmisti. tek marsta 750 km yolu 8 bucuk saat gitmisti.
  • 3 sene kadar oluyor, Bursa - Samsun arası iş seyahatinde kendi aracımla gitmeyi tercih etmiştim (normalde Istanbul'a git, uçakla Samsun'a git, orada araç kirala - dönüşte de aynısı).

Yol 760 km. Tek başıma gidecektim, aracım yeniydi, Kasım ayına uygun şekilde kış lastikleri vardı, araçta hız sabitleyici ve ESP de mevcuttu. Sileceklerim yeni, cam suyum tam vs vs. Yani teorik bütün şartlar yerindeydi. Eşimin de ısrarı ile yanımda annem de geldi, tam 2 saatte bir (hatta kronometre tuttuk) ben ve annem sırayla değiştik sürücü koltuğunu. Bolu'da bir yerlerde mola vererek 9 saat kadar sürdü.

2 sürücü ve 760 km olmasına rağmen yorucuydu. İyi ki tek başıma gitmemişim diyorum.

Uzun yol ve yorgunlukla ilgili sıkıntılı nokta, insana bir şeyi yokmuş gibi gelmesi. Aslında sarhoş mantığı gibi, "ben sarhoş değilim" diyorsa zaten sarhoştur. Sürücü de kendisi yorgun değilmiş gibi geliyor, ama yoruluyor, dikkat dağılıyor. Kahveden ziyade dinlenmek en doğrusu. Keza uykusuz araç kullanmak aynı sarhoş araç kullanmak gibi refleksleri zayıflatır.

Yoksa "oo ben bi kapattım mı giderim x kilometre" demenin gereksiz cesaret, kendi ve başlarının hayatını tehlikeye atmaktan başka bir anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 24 Ağustos 2016; 12:36:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.