Şimdi Ara

1400 RPM altında çalışmayan fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD işlemci soğutucusunun heatsink'inden söktüğüm 80 MM stok fanı (Arkasındaki etikette foxconn yazıyor) ekran kartının heatsink'ine silikonla yapıştırıp ucunu da Sychte Kaze Master isimli fan kontrolcüye bağladım. Sorun şu ki, Zalman cnps7000c denen işlemci soğutucusunun fanı 700 rpm de bile çalışırken AMD stok fan 1400 RPM nin altına düşmüyor. Fan kontrolcünün düğmesini sağa doğru 1 mm bile çevirince direkt 1400 1500 RPM lerden başlıyor. Bunun sebebi nedir? Bu fan düşük RPM de çalışmamak üzere mi ayarlanmış? Neden bu fanı 700 800 hatta 1000 RPM lerde çalıştıramıyorum? Ayrıca şuna dikkat ettim sistem 30 40 dk çalıştıktan sonra fan kontrolcüye bağlı olmasına rağmen fan kendi kendine hızlanıp 2000 leri filan buluyor. Normalde kendi kendine hızlanmaması gerekir çünkü fan kontrolcüye bağlı ve manuel ayarla sabit hızda tutması lazım fan kontrolcünün. Fan Kontrolcüde sorun olduğunu pek sanmıyorum başka kanallarda da denedim fanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 6 Ekim 2014; 19:57:41 >

• Bunun tek sebebi kontrolcudedir çunki durduk yere kendiliğinden hızı artmaması lazım belkide kontrolcünün devresi ısınınca sıkıntı çıkarıyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1zeus1

Bunun tek sebebi kontrolcudedir çunki durduk yere kendiliğinden hızı artmaması lazım belkide kontrolcünün devresi ısınınca sıkıntı çıkarıyor olabilir.

Olabilir çünkü sabit tutması lazım. Peki hocam 1400 ün altına inmemesi konusunda ne diyorsunuz? Zalman'ı 750 rpm de bile kullanabiliyorum ama bu ekran kartına yapıştırdığım stok AMD fanını 1400 ün altına kısamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 6 Ekim 2014; 23:31:32 >
  • xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Voltajı yeterince duşuremediğinden kaynaklanıyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı fanların minimum devri 100 RPM bazılarının 400 RPM oluyor, sende ki fanın durumu böyle birşey olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Bazı fanların minimum devri 100 RPM bazılarının 400 RPM oluyor, sende ki fanın durumu böyle birşey olabilir.

Bencede böyle birşey olması lazım çünkü Zalman'ı 750 ye düşüren 1. kanala bağlayınca da o AMD fanı 1400 altına düşmüyor. Fan kontrolcünün verdiği minimum voltaj o fanı 1400 ün altına çekmiyor. O fanı direkt değiştireceğim ama silikonla yapıştırdım oraya şimdi kasayı aç silikonu sök git yenisini al bilmemne. Halbuki vatandan 80 MM sessiz fan alacaktım oraya yapıştırmak için mağazadaki görevli elimizde 120mm dışında stokta yok dedi. (Internet sayfasında Lara mağazasında var gözüküyor olmasına rağmen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 7 Ekim 2014; 8:06:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop fan değeri ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.