Şimdi Ara

1408 Acayip 2 son ? o.O

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Filmi izleyeniniz var mı ? Ben sinemada izledim ve başroldeki adam ölmüyordu daha doğrusu mutlu sondu... Ama birkaç gün önce Divx olarak indirdim; torrentten. Fakat filmin sonu çok farklı. Adam ölüyor. Çok şaşırdım arkadaşlar. Bu filmin 2 sonu falan mı var ? Yuh yani... Şaşırdım valla arkadaşlar bilen biri varsa açıklayabilir mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

1408'in İki Farklı Sonu

Stephen King'in korku klasiği "1408 Numaralı Oda", iki farklı sonla çekilmiştir. Bu sonlar, filmin ana karakteri Mike Enslin'in kaderini değiştirir.

Orijinal Son

Orijinal son, Enslin'in 1408 numaralı odada hayatta kaldığını ve odayı kiralayanların lanetinden kurtulduğunu gösterir. Odaya tekrar girerek yüzleştiği korkularını aşar ve odayı yener.

Alternatif Son

Alternatif son ise çok daha karanlık ve kasvetlidir. Enslin, 1408 numaralı odaya girdikten kısa bir süre sonra ölür ve odayı kiralayanların lanetine yenik düşer. Odanın kötü ruhları onu ele geçirir ve korkularıyla yüzleşme şansını bulamaz.

Hangi Sonu İzlemelisiniz?

Her iki son da farklı bir deneyim sunar. Orijinal son daha umut vericiyken, alternatif son daha gerilimli ve ürkütücüdür. Hangi sonu izleyeceğiniz kişisel tercihlerinize bağlıdır. Ancak her iki sonun da filmin genel etkisini artırdığına şüphe yoktur.

1408 Alternatif Son Türkçe İzle

1408'in alternatif sonunu Türkçe olarak izlemek isterseniz, filmin DVD'sini veya Blu-ray'ini satın alabilir veya internet üzerinden kiralayabilirsiniz. Alternatif son ayrıca bazı yayın platformlarında da mevcut olabilir.

1408 Sonu

1408'in iki sonu da filmin anlamını ve temasını farklı şekillerde yansıtır. Orijinal son, korkularıyla yüzleşmenin ve onların üstesinden gelmenin gücüne vurgu yaparken, alternatif son, korkuların yıkıcı gücüne ve onların kontrolünü kaybettiğimizde neler olabileceğine dikkat çeker.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet iki farklı sonu var
    dvd ve sinema sonu farklı
    ww.imdb.com da bu konuyla ilgili ayrıntılı tartışmalar var
  • Evet sinemada izleyen birisi filmin sonu mutlu sonla bitiyor dedi, ben divx izledim filmin sonunda adam ölüyor. Neden böyle birşey yapmışlar
  • belki bi zamanlar farklı farklı sonlar konabilinicek deniyordu DVD nin ilk çıktığı dönemlerde belkide onu kullandılar?
  • Çok ilginç bilmiyordum benim izlediğim divx versiyonuda ölümle bitti pekii iyi biten sonda nasıl bitiyor yangından mı kurtuluyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tilkea.

Çok ilginç bilmiyordum benim izlediğim divx versiyonuda ölümle bitti pekii iyi biten sonda nasıl bitiyor yangından mı kurtuluyor ?

Evet.

Diğer bi konuya yazmıştım buraya da ekliyorum aynısını

SPOİLER İÇERİR

İndirmiş olmama rağmen sinemada izlemiştim. Şimdi indirdiğimin sonunu izliyorum.
    Ayrıca indirdiğim versiyonda babası ile gerçek hayatta konuştuğu bir sahne de var
    Sinemada son sahnesinde kızı ile konuştuğu anı kaydettiği sesi karısı ile dinliyordu enslin.
    Bunda nasıl olacak bakalım.

Evet izledim şimdi. Sinemada enslin'i itfaiyeciler kurtarıyordu. 1408'in kapı numarası siyah bi şekilde aşağı akıyor sonra itfaiyeciler içeri giriyordu. Sonra olin: kazandın enslin gibisinden bir şeyler söylüyordu.
    Şimdi öyle olmadı. Yazılar aşağı aktı sonra sahne mezarlıkta başladı.
    Olin lily'nin yanına geldi ve mike'ın eşyalarını vermek istedi fakat kadın reddetti. Sonra olin arabaya bindi ve ses kayıt cihazını dinlerken katie ile mike'ın konuşmalarını dinledi. O sırada aynada mike'ın yanmış suratını arka koltukta gördü.
    Ve sonra yine dolphin otel. Mike yanmış odada yine göründü sağlam bir biçimde. Sonra şeffaflaşarak bir hayalet şeklinde yürüyerek kapıdan çıktı gitti.
    Ve biter.

Sinemadaki versiyonu mutlu son olmuş. DVDrip ise kötü son. İkisini de beğendim açıkçası. Ama sinemadaki daha iyiydi sanki. Mutlu son olduğu için değil. Olin'in aslında olin olmadığını gösterdikleri için.

Film hakkında yorumum ise şu:
    Bence çok güzel bir kurgu güzel çekim süper roller. samuel jackson fazla görünmüyor tüm sahneler John Cusack'a ait genelde. Ama kurguya bayıldım.
    23'ü izleyenler kesinlikle bunu da izlemeli.

• quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: Tilkea.

Çok ilginç bilmiyordum benim izlediğim divx versiyonuda ölümle bitti pekii iyi biten sonda nasıl bitiyor yangından mı kurtuluyor ?

Evet.

Diğer bi konuya yazmıştım buraya da ekliyorum aynısını

SPOİLER İÇERİR

İndirmiş olmama rağmen sinemada izlemiştim. Şimdi indirdiğimin sonunu izliyorum.
    Ayrıca indirdiğim versiyonda babası ile gerçek hayatta konuştuğu bir sahne de var
    Sinemada son sahnesinde kızı ile konuştuğu anı kaydettiği sesi karısı ile dinliyordu enslin.
    Bunda nasıl olacak bakalım.

Evet izledim şimdi. Sinemada enslin'i itfaiyeciler kurtarıyordu. 1408'in kapı numarası siyah bi şekilde aşağı akıyor sonra itfaiyeciler içeri giriyordu. Sonra olin: kazandın enslin gibisinden bir şeyler söylüyordu.
    Şimdi öyle olmadı. Yazılar aşağı aktı sonra sahne mezarlıkta başladı.
    Olin lily'nin yanına geldi ve mike'ın eşyalarını vermek istedi fakat kadın reddetti. Sonra olin arabaya bindi ve ses kayıt cihazını dinlerken katie ile mike'ın konuşmalarını dinledi. O sırada aynada mike'ın yanmış suratını arka koltukta gördü.
    Ve sonra yine dolphin otel. Mike yanmış odada yine göründü sağlam bir biçimde. Sonra şeffaflaşarak bir hayalet şeklinde yürüyerek kapıdan çıktı gitti.
    Ve biter.

Sinemadaki versiyonu mutlu son olmuş. DVDrip ise kötü son. İkisini de beğendim açıkçası. Ama sinemadaki daha iyiydi sanki. Mutlu son olduğu için değil. Olin'in aslında olin olmadığını gösterdikleri için.

Film hakkında yorumum ise şu:
    Bence çok güzel bir kurgu güzel çekim süper roller. samuel jackson fazla görünmüyor tüm sahneler John Cusack'a ait genelde. Ama kurguya bayıldım.
    23'ü izleyenler kesinlikle bunu da izlemeli.

DVD versiyonunda iki sonlu olucak sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belki dvddeki uncut edition dır. sinemada heleki türkiyede bazı filmleri traşlarlar ve bundan biz izleyicilerin ruhu duymaz. film biter jenerik akar bazı filmlerde jenerik sonunda ya kamera arkası yada sürpriz bir son vardır birkaç kare gösterilir.mesela karayip korsanları. ama ne yaparlar bizimkinler çat kapatırlar görüntüyü.

halkımız da sevmez hemen kalkar gider oysaki bazı filmlerin jeneriklerinde çok kalite hoş soundtracklar vardır.
  • stephen king in kitabındaki hikayede ölmüyordu...
  • az önce bitirdim filmi.kötü sonla tabii.bi acaipti film.izlerken 2. bir fight club vakası sanırım diye düşündüm.(şizofreni)ancak son gerçekten ilginçti.acaip bi senaryo acaip bir son.izlenmeye değer.

bu arada Mutlu son olduğu için değil. Olin'in aslında olin olmadığını gösterdikleri için.
    burda ne demek istediğini anlayamadım arkadaşım
  • çok merak ediyorum bu filmi izlenmeye değer mi izleyelim mi??
  • el-muhaberat E kullanıcısına yanıt
    Deger guzel film

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filmde 3 tane son yok muydu?
    ben 3 tane izlediğimi hatırlıyorum :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.