Şimdi Ara

144 Hz 60 Fps

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu anda 60 Hz monitör kullanmaktayım. Yakın zamanda 144 hz monitör almayı düşünüyorum. Ekran kartım gtx 970 yeni nesil oyunlarda 144 fps alamıyorum. Fakat moba ve fps oyunlarında rahatlıkla bu fps değerlerini görüyorum. Acaba 144 hz free sync monitörde (30-144 hz) 60 hz sabitleme var mı ? 60 fps deki takılma ,yırtılmaları önleyebilmek için soruyorum. G sync malesef benim bütçemi aşıyor.

• bıldıgım kadarıyla 144 hz monıtorlerı 60 hz ye de cekebılıyorsun ayarlarından bunun dısında cok emın olmamakla yenıleme hızı 144 ken 60 kareye sabıtlesende cok saglıklı calısmayabılır en azından 60 hz de kı gıbı vsync acıkken kı akıcılıgı veremez tahminim
  • Açıkçası sorduğunuz soruyu anlayamadım. 144 Hz bir monitör alırsanız 60Hz'e sabitleme yapmak istemenizin nedeni nedir? 144Hz monitör aldığınızda her oyunu 144 FPS'de oynamak zorunda değilsiniz. 60 FPS'de oynamanızda bir sorun yok, yırtılmalara vs sebebiyet vermez.
  • Rivatuner ile yapılıyor diye biliyorum. Bende amd var,kendi içinde sınırlayıcı var.

60fps sınırı yapmanın mantığını sormuşlar. Oyun bir 90 fps bir 70 fps çalışırsa yırtılma oluyor, 60fps sınırı bunu engeller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçilebilirkişi kullanıcısına yanıt
    144Hz FreeSync monitörün olayı bu zaten hocam. Örneği 30-144Hz aralığına sahip bir monitör ise hiçbir sorun yaşanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrecoB

144Hz FreeSync monitörün olayı bu zaten hocam. Örneği 30-144Hz aralığına sahip bir monitör ise hiçbir sorun yaşanmaz.
    Arkadaşta nvidia kart var, tam freesync desteği için amd gerekiyor. Yeni sürücülerle nvidia ile freesync çalıştığını iddia ediyorlar ama resmi onaylı 12 monitör var. İyi araştırmak lazım, nvidia onaysız da olsa iyi freesync tecrübesi veren monitör almak lazım.

Onlarda 9xx serisi ile çalışmıyor. 1xxx serisi ile çalışıyor. Benim için önemli olan 60 hz de 50 fps olunca bile böyle takılıyor gibi oluyor ya 144 hz de bu daha fazla olacak. 144hz monitörü 60 hz ayarlayıp bu sorunu aşabilir miyim onu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inflect -- 12 Nisan 2019; 22:39:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p de 30 fps 60 fps farkı
    15 yıl önce açıldı
    60 hz monitör ile 100 fps almak?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    NVidia kart olmasında sorun yok, o 12 monitör dışında da kullanılıyor bir şekilde ama konuyu açan arkadaşın dediği gibi 9xx olması gözümden kaçmış. FreeSync'ten yararlanmak maalesef teknik olarak imkansız 9xx serisi ile.
  • Inflect kullanıcısına yanıt
    Evet bi de o mevzu var.
    Fps sınırı koyabilirsin, msi afterburner içinde riva tuner var, biraz araştır iyi bilmiyorum. Oyunların kendi ayarı da oluyor.

Sınırlama işi oyun performansın hep o değerin üzerindeyse işe yarar. Mesela 60fps sınır koydun, 50ye inerse yine dalgalanma olur, hep en az 60 ve üzeri fps olmalı.
    Ancak şöyle bir şey varmış. 144hzda takılma yaşamamak için ya tam yarı hızda yani 72 fpsde sabitleyecekmişsin, ya da 3te bir hızda yani 48 fpsde.
    144hz monitörü 120hza da düşürebiliyormuşsun, o zaman 60 fps pürüzsüz oluyormuş.
    Başka bir görüş de, 144hzda sınır koymaya gerek yok, fps değişse de yağ gibi akıyor.

• 90-100 fps alsanda pek yırtılma görmüyorsun zaten. 72 hz sabitlersinde gerek yok alınca anlarsın.

Hatta gtx 970’i sat rx 570-580 falan al tertemiz freesync kullan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.