Şimdi Ara

144 Hz FHD Mi ? QHD Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar oyuncu monitörü alıcam çeşitli sosyal platforumda araştırma yaptım çoğu insan GTX1080 deneyimini QHD 144hz li ekran önerirken kimi ise verimi daha iyi alabilmek için normal Full HD 144hz'lik bir ekran almamı söylüyorlar. Bu konuda bilgi verebilcek özellikle deneyimi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratAkbas -- 15 Şubat 2018; 17:32:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

144 Hz FHD mi yoksa QHD mi?

Günümüzün oyun monitörlerinde öne çıkan iki yüksek yenileme hızı teknolojisi 144 Hz FHD (Tam HD) ve QHD (Quad HD)'dir. Her iki seçenek de kendine özgü avantajları ve dezavantajları ile gelir. İşte FHD ve QHD arasındaki temel farklar:

Çözünürlük

• FHD (1920x1080): 2 milyon piksel ile 1080p çözünürlük sunar.
    • QHD (2560x1440): 3,6 milyon piksel ile 2K olarak da bilinen 1440p çözünürlük sunar.

QHD, FHD'ye kıyasla daha yüksek çözünürlük sunduğu için daha keskin ve ayrıntılı görüntüler sağlar. Ancak bu, daha fazla grafik işleme gücü gerektirir.

Yenileme Hızı

Her iki teknoloji de 144 Hz yenileme hızına sahiptir, yani saniyede 144 kare görüntüleyebilirler. Bu yüksek yenileme hızı, daha akıcı ve kesintisiz bir oyun deneyimi sunar.

Piksel Yoğunluğu

• FHD'nin piksel yoğunluğu: Yaklaşık 92 PPI (inç başına piksel)
    • QHD'nin piksel yoğunluğu: Yaklaşık 126 PPI

QHD'nin daha yüksek piksel yoğunluğu, daha küçük ekranlarda bile daha keskin ve daha az pikselli bir görüntü sağlar.

Fiyat

Genel olarak QHD monitörler, FHD monitörlere göre daha pahalıdır.

QHD ne demek?

QHD (Quad High Definition), 2560x1440 piksel çözünürlüğe sahip bir ekran teknolojisidir.

QHD nedir?

QHD, 2K olarak da bilinen 1440p çözünürlük sunan bir ekran teknolojisidir.

QHD vs FHD

QHD ve FHD arasındaki temel fark, QHD'nin daha yüksek çözünürlüğe sahip olmasıdır, bu da daha keskin ve ayrıntılı görüntüler sağlar. Bununla birlikte, QHD monitörler genellikle FHD monitörlere göre daha pahalıdır ve daha fazla grafik işleme gücü gerektirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • QHD
  • Aynı konuda muzdarip durumdayım. UP

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fps takıntınız yok ise qhd tercih edilebilir. Biraz daha keskin görüntüler görürsünüz. Yok illa 140 a yakın fps değerleri göreceğim derseniz fullhd daha mantıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Fps takıntınız yok ise qhd tercih edilebilir. Biraz daha keskin görüntüler görürsünüz. Yok illa 140 a yakın fps değerleri göreceğim derseniz fullhd daha mantıklı olur.

Malesef FPS takındım var. Aşırı şekilde kararsızım 24inch-27inch mi? Kaç Hz? ve FHD mi QHD mi bilemiyorum :)
  • MuratAkbas kullanıcısına yanıt
    Oturma mesafeniz çok yakın değil, masanız da müsait ise 27 bakın, öyle çok fark etmiyor 24-27 arasında. 144hz olsun zaten. Fullhd qhd kısmını biraz daha düşünüp kararınızı verirsiniz :)

• En önemli konulardan biri sisteme göre monitör seçimi 1080 ekran kartın var islemcin en kötü diyelim i7 6700k veya AMD ryzen 5 1600 16 GB ram var diyelim bu sisteme denk quad HD yani 2k monitör 144 hz monitör almak en mantıklıdır ileriye dönük ve görüntüler pikseller küçüldüğü ve daha çok piksel olduğu için daha net olacak tüm oyunları ultra da 2k da açarsanız FPS düşüşü olacaktir.grafik ultra msaa köşe yumsatmalari ( köşe yumsatma ayarlarını açmak ekran kartı belleğinden yediği için FPS düşüşü yaşarsınız oyunlarda ağır yük altında ama 1080 8gb bellek olduğu için çok fazla sorun teşkil etmeyecektir ) ayarını kisarsiniz daha yüksek FPS alırsınız.Gtx 1080 2k için biçilmiş kaftan 1060 olsaydı full HD monitör alın derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 17 Şubat 2018; 11:32:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elinde gtx 1080 varsa ve butce varsa 2k alın bende 1060 var bırazda cazıbesınden oturu 27 ınc asus strıx modelınden aldım fhd monitör 144 hz
  • HDMI 2.1 çıkmadığı için PC oyuncuları 4K 144hz ve üzeri monitörleri göremiyor maalesef 2K da çakılı kaldılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.