Aynı marka aynı fiyat ikisi de. Hangisi tercih edilmeli sizce? Güncelleme: Arkadaşlar Zowie XL2720 monitörünü aldım. TN panel 144 hz bir monitör. 1 aylık kullanıcı yorumumu yazacağım. Öncelikle ben ürünü alırken dahili hoparlör var yazıyordu ve buna güvenerek aldım monitörü ancak dahili hoparlör değil normal ses çıkışı var. Yani ses almak için yine monitöre kulaklık veya hoparlör takmak zorundasınız. Bu monitörün iki eksiğinden birisi diyebilirim. Öteki eksiği ise kutudan Display Port kablosu çıkmaması. Ekstra 100TL daha masraf yapmış oldum. Aklında TN panel için şüphesi olan varsa bence hiç şüphe etmesin çünkü renkler FPS oyunlar ve günlük kullanım için gayet ideal. Biraz doygunluk ayarını artırdığımda on numara görüntü veriyor. Single player oyun oynayacaksanız da yeterli olabilir tabii ki ancak PUBG, CS:GO, Valorant veya LOL gibi oyunlar için hiç düşünmeden alabilirsiniz. Ayrıca TN panel olmasına rağmen görüntü yanlardan ve aşağıdan bakınca hayal ettiğiniz kadar çabuk bozulmuyor. Ancak çok dar açılardan bakarsanız bozulma oluyor. Bugün 3 kişi yanyana maç izledik geniş geniş ve hiçbir açıdan bozulma olmadı. %100 alın şeklinde bir tavsiyede bulunamam ancak alırsanız da pişman edeceğini sanmıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.H -- 16 Ekim 2022; 21:30:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
FPS oyunlar için 144 Hz. 1 ms. [IPS] panel mi yoksa 165 Hz. 0.5 ms. [TN] panel mi?
-
-
İps derim hocam her türlü . HDMI kullanacaksaniz zaten 165 olan monitör de 144hz verecektir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
IPS.
-
Amaç sadece rekabetçi fps oyunlarsa TN panel alınmalı.
-
1/2/3/4/5ms tepki süresine sahip monitör tercih edebilirsiniz.
1ms ile 5ms arasındaki farkı algılayamayız. 5ms freesync destekli monitörler vardır.
4-5ms tercih ederek TN fiyatına IPS veya VA Panel monitör sahibi olabilirsiniz.
-
TN
-
Hepinize cevaplarınız için teşekkürler. Bayağı araştırdım ve FPS oyunlar için en iyisinin TN olduğuna karar verdim. Bugün de BENQ Zowie XL2720 satın aldım. FPS oyunlar için bu markayı ve monitörü çok fazla öneriyorlardı. Umarım güzel sonuç alırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yarım ms için değmez. hatta 1ms ile 5ms arasında sadece kağıt üstünde fark var. TN panalein görüntüsü çamur resmen değişim varsa bir düşün derim kutuyu açmadan
-
aslında 10ms (saniyenin yüzde biri) bile gözle fark edilmiyor ama toplam gecikme önemli. min 25 internet bağlantısından geliyor, 10ms kadar ekran kartından geliyor. bir de tepki açısından kablosuz adaptörlerde de 7ms lik bir gecikme var. totalde 50'yi geçmemek de fayda var. ha zaten sırf 50ms internet lagın varsa monitör 5ms olsa ne olur 15ms olsa ne olur
-
TN..
fakat 24" uzerı monıtor almayın fps oyunları ıcın.
odagınız kaybolur dusuk cozunurlukte kullanıldıgı ıcınde goruntu daha da çamurlaşır.
-
Ms ile belirtilen şey giriş gecikmesi değil hocam araştırmanızı tavsiye ederim.
-
hepsi tepki süresisiyle ilgili aga. diyelimki TV'de ps5'de bir FPS oyunu oynuyorsun. 4K da isen 15ms civarı bir ekran kartının kare çizme süresi var. iyi bir tvde is 20ms civarı tepkime süresi var ve dual sense de 8ms civarı. sen tuşa basıcan o konsola gidecek ekran kartı render edecek sonra onu tv gösterecek. toplamda 40-50ms
yani tuşa bastıktan 0,05 saniye sonra vuruyosun adamı.
-
Ghosting ve input lag kavramlarını birbirine karıştırıyorsunuz hocam. Şuan dünyanın en düşük input lagine sahip monitörleri 360-390hzlik ips monitörler ama motion clarity olarak halen 240hzlik tn panellerin gerisinde kalıyorlar.
-
Ne kadar rekabetcidir bilemiyorum. Bu işten binlerde USD kazanan birisi için belki tn daha mantıklı olabilir lakin ben YouTube bile izlerim arkama yaslanayim desen TN panelde parlama yapiyir malesef..
Hayırlı olsun ne diyelim.
Ben de ips alırdım..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
valla uzmanı değilim tecrübelerimden yola çıkıyorum açıkçası. ghosting durumu panel tipiyle alakalı bir kalitesizlik durumu bence. tepkime süresiyle alakalı olsa piyasadaki tvlein tümü çok kötü patlar. ha tv de olmaz monitörde olur dersen bilmiyorum o kadarını onu da peşinen söyliyim
ghosting genelde VA panellerin sorunu diye biliyorum ama bu zamana kadar 10 dan fazla monitör kullanmışımdır. LG tüplü CRT den Samsung QLED'e kadar çok monitör geçti elimden 1 defa bile ghosting den şikayetçi olduğumu hatırlamıyorum.yani OLED mini-LED hariç tüm çeşitleri deneyebildim. TN paneli bir kere benq ile denemiştim ben de o günden sonra tobe ettim :) monitörde bir sıkıntı yoktu ama renkler falan bi facia
-
Maliyeti çok düşük TN panelin. IPS pahalı, VA ara çözüm. Şu an QLED f/p kralı olarak görünüyor. En pahalısı mini-LED ki zaten monitörlerde kullanılmıyor heralde. Asıl garip olan OLED tv ler epey yaygınlaştı ama monitörde anormal pahalı kalıyor
TN paneller genelde ucuz laptoplarda ve 240hz monitörlerde tercih ediliyor. video izlemek içintercih edilebilecek en kötü panel tipi. zaten asıl hedef kitlesi online FPS oyunlarını minimum grafik yarlarında 200fps ile oynamak isteyen kitle.
-
göz sağlığın için tn al ips çok felaket göz kızartıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X