Şimdi Ara

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
4
Favori
12.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fps oyunları için yüksek hz değeri şart

varsın ekran kartı daha fazla ısınsın. 60 hz ile 144 hz arasında uçurum fark var. cs go da vs.

bu arada gtx 1070 kullanıyorum, oldukça serin çalışıyor kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 6 Mart 2020; 10:9:29 >
  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    Kişiden kişiye göre değişir demek istiyorum ama bence değişmez çünkü fark çok belirgin. Şu an evde masaüstümde 24 inch 1080P/144Hz monitör ile 58 inch 4K 60Hz TV kullanıyorum. İş yerinde 21,5 inch 1080P 60Hz monitörler var. Önceki oyun PC monitörüm 27 inch 1440P/144-165Hz idi. TV VA panel ve monitörler mevcut ve eskiden kullandıklarım IPS. Bu farklı panel, çözünürlük ve tazeleme hızlarında belirgin farklar var. Yüksek FPS aldığım ve monitörde oynadığım oyundan sonra konsol ile TV'de 4K 30-60FPS arasına geçince oyun akıcılığı belirgin şekilde değişiyor ama durağanlık hissi verse de yüksek çözünürlükte grafik tadı başka oluyor. Masaüstü normal/ofis/web kullanımında dahi yüksek tazeleme hızı olan monitör düşük tazeleme hızına göre fark yaratıyor.

En başta dediğim gibi belki bu durum ve kullanım tecrübesi kişiden kişiye göre değişebilir. Ama benim gözlemlerim bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 6 Mart 2020; 10:41:42 >

• Sıkıntı amd ekran kartları tarafında var sanırsam.

Boşta 45 yükte 65 derecede geziyor benim 1060. Tek fanlı modeli..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineer037

60 Hz ile 144 Hz arasındaki farkı anlayabiliyor musunuz oyunlarda?
    Değil oyunlar masaüstünde bile hissediyorsunuz.

60dan 144e geçincr fark edemiyorsunuz. Fakat 144den 60a düşünce pc kasıyormuş gibi hissediyorsunuz.

• Başlık, Hurriyet.com haber başlığı gibi olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: imfatalty

Bu mesaj silindi.
    Ya bırakın bu eski forrumtr -niye sansürleniyor lan bu- kafasını. Yok zaten konu varmış, yok eski konuyu niye hortlattınmış, yok cevap verildi konu kilitlensinmiş... Dh nin zamanında popüler olmasının başlıca sebeplerinden biri belki de böyle kasıntı kurallar koyulmamasıdır. Gerçekten ihtiyacım olan bir konuda arama motorlarında arama yaptığımda birçok ayrı başlığın karşıma çıkması çok daha tatmin edici oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 6 Mart 2020; 11:35:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donda

Başlık, Hurriyet.com haber başlığı gibi olmuş
    Ya da aynı paragrafı on kere tekrar eden çöp Dh anasayfa haberlerinin başlıkları gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 6 Mart 2020; 11:37:46 >
  • Konuyu görünce merak edip kendiminkine bakayım dedim , 60 hz miş. Bende en azından 90-100 vardır diyordum içimden
  • Bu sebep bile 2/4k 60hz ekranin tercih sebebidir bence. Ben 144hz laptop alip oyun oynamaya basladigimda anladim hata yaptigimi. Biz yaptik bir hata siz yapmayin
  • Benim merak ettiğim nokta eski AMD ekran kartlarında bu durum var mı?

• konu ile alakası yok ama
    FULLHD
    27İNÇ
    144HZ
    IPS EKRAN
    HDR400 DESTEKLİ
    HDMI KABLOLARI İLE BÜTÜN ÖZELLİKLER BİR ARADA sanırım kaldırmıyor alt tab veya oyun kapatıp acınca ekran 2-3saniyeliğine siyah erkana dusuyor sanırım bu sorun displayport kabloları ile ortadan kalkıyormus bilgisi olan varmıdır acaba veya evet bu sorun bendede vardı kablo ile çözdüm diyen

bu arada kulandıgım monutor acer xv272 144hz
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    Kablo çok fark ediyor hocam Paugge DP kablosu alın. Ben de alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

Kablo çok fark ediyor hocam Paugge DP kablosu alın. Ben de alacağım.
    sorun alıp alamamak değil sorun erkanın 2 3 saniye siyaha dusmesi 144hz hdr400 fresycn aktif edince oluyo kablo kaldırmıyo diyolar reddite de türk forumlarındada
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    İşte bant genişliğinden dolayı.
  • quote:

İşte bant genişliğinden dolayı.
    inanırmısın bne monutorden kayanklı bişey var sanıyodum hep megersem öylemiş :D 1500tl ye bu monutoru buldum sevindim ölü pixel cıkmadı ışık sızmasıda cıkmadı allahıma sukur bi gosting var ama cok az dikkat edersen farkeliyodu onu gta5 de farkettim baska oyunlarda gozlemlemedim sadece geriye bitane display port almak kaldı sertifikalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineer037

60 Hz ile 144 Hz arasındaki farkı anlayabiliyor musunuz oyunlarda?
    Evet dostum net anlaşılıyor

• Bugün Windows 7 yükleyeceğim bakalım düzelecek mi
  • quote:

Benim merak ettiğim nokta eski AMD ekran kartlarında bu durum var mı?
    Yok

• Konu ve bilgiler için Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.