Şimdi Ara

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
4
Favori
12.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RX 5700 XT aldığımdan belli gözüme bir sorun çarptı. Bu sorunu AMD'ye defalarca bildirmeme rağmen birkaç araştırma yaptığımda 144 Hz ve üstü ekranlarda bunun gerekli olduğunu gördüm.
    Olay şu ki 144 Hz ve üstü ekranlardaki ekran kartı bellek frekansı en yüksek frekansta çalışıyor. Bu da kartınızın boşta +10 derece daha sıcak çalışmasına neden oluyor. Bu olay 2015'ten belli varmış. Eğer aklınıza takılırsa bu neden böyle düşünürseniz diye bildirmek istedim. Bu önemli olay bence.
    Aşağıdan taa 2015te açılmış konuyu görebilirsiniz;
    https://linustechtips.com/main/topic/355108-144hz-monitor-causing-max-memory-clock/

Bunca zamana kadar düzeltilmedi. AMD bunun gerekli olduğunu düşünüyor. Nvidia'da durum nedir bilmiyorum.
    Hatta zamanında bu sorunu CRU ile 141 Hz'e düşürerek çözüleceğini belirtmiştim. Halbuki sürücüler ona göre tasarlanıyormuş. 120 Hz üstü ise ekran yenileme oranı ekran kartı belleğini direk en yüksek frekansta çalıştırıyor. Böyle bir şey olduğunu bilseydim zamanında 1080p 144 Hz yerine 2K 60 Hz ekran alırdım. Gerçi sorunu 120 Hz'e alarak düzeltebiliyorum ama sizin de bilginiz olsun dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Ryzen -- 14 Mart 2020; 11:5:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu Olay sadece amd ile degil. Ben 1070 ilede yaşadim. Sürücü ile alakasi yok windows ile alakali %99. Hatta burada milletin yaşadigi sorunlarin cogu windows ile alakali dir. Düşün artik bir update yapiyor windows ekran karti sürücü sü kayboluyor baska bir update ile harici ses kartinin driver siliniyor asus rog strix dlx. Ha bu sorunlarin hepsi üst seviye intel Nvidia ikilisinde yaşadik yaşiyoruz. Sorun kartlarda degil windows un stabil olmamasi hersey sorunsuz giderken bir update ile Hersey bozulabiliyor
    AMD nin saçma sapan işleri kimse windows diye boş yapmasın. Windows 10 1909-02 sürümünü kullanıyorum GTX1070 ile sıfır sorun 144hz de boşta hem bellek hem gpu düşük hızlarda çalışıyor. Aynı windows sürümü ile herhangi bir AMD kartı deneyin bellekler en yüksek hızda çalışır.

Millet alışmış fanı olduğu markayı savunmaya direk windows da sorun var deyip duruyorlar. Nedense nvidia kartlarda sorun yok ama...
  • Rx590 kullanirken yaşadim bu sorunu. 144hz iken vram 2100mhz çalışıyordu. Ve ekran kartım boşta 60dereceyi görüyordu. 120hz yaparsam 450falan.. 60hz yaparsam 300mhz ye düşüyordu. Bi bug diye düşündüm. Koskoca AMD bi fix yaması koymuştur diye düşündüm. Koymamış. O kart zaten rtx2080 kadar güç tüketiyor, ısınıyor 2500rpm fan çeviriyor kasa havalandı havalanacak korkusu yaşatıyordu. Bıktım sonunda bigün. 1300den ilana koydum 3 günde satıldı. Ben de tövbe ettim AMD ekran kartına
    Gittim Nvidia 1660ti aldım. Vram 144hz te en düşük hızda. Boşta 33derece ekran kartı. Asus Rog Strix aldığım için yük altında da 61derece gördüm maks. 50derece olmadan fan bile çevirmiyor Quiet Bios modunda. 61 derece iken de 1600 devir dönüyor fan sesini duymak imkansız.
    Bu da böyle bir anımdır 😊
    Edit: 144hz monitör alacaksan AMD ekran kartına bulaşmayacaksın. Alacaksın Gsync çalıştıran bi freesync monitör devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 6 Mart 2020; 0:8:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Rx590 kullanirken yaşadim bu sorunu. 144hz iken vram 2100mhz çalışıyordu. Ve ekran kartım boşta 60dereceyi görüyordu. 120hz yaparsam 450falan.. 60hz yaparsam 300mhz ye düşüyordu. Bi bug diye düşündüm. Koskoca AMD bi fix yaması koymuştur diye düşündüm. Koymamış. O kart zaten rtx2080 kadar güç tüketiyor, ısınıyor 2500rpm fan çeviriyor kasa havalandı havalanacak korkusu yaşatıyordu. Bıktım sonunda bigün. 1300den ilana koydum 3 günde satıldı. Ben de tövbe ettim AMD ekran kartına
    Gittim Nvidia 1660ti aldım. Vram 144hz te en düşük hızda. Boşta 33derece ekran kartı. Asus Rog Strix aldığım için yük altında da 61derece gördüm maks. 50derece olmadan fan bile çevirmiyor Quiet Bios modunda. 61 derece iken de 1600 devir dönüyor fan sesini duymak imkansız.
    Bu da böyle bir anımdır 😊
    Edit: 144hz monitör alacaksan AMD ekran kartına bulaşmayacaksın. Alacaksın Gsync çalıştıran bi freesync monitör devam.
    gsync çalıştıran freesync monitor ne oluyor ki

• Eser. kullanıcısına yanıt
    Google a Nvidia gsync compatible monitors yazarsan listeyi gorursun. Gsync monitorler pahali. Freesync monitorlerin hepsi de gsync compatible olmuyor. Ha gsync freesync ne dersen biraz arastir her seyi anlatamam buradan

• quote:

Google a Nvidia gsync compatible monitors yazarsan listeyi gorursun. Gsync monitorler pahali. Freesync monitorlerin hepsi de gsync compatible olmuyor. Ha gsync freesync ne dersen biraz arastir her seyi anlatamam buradan
    yok hocam yeni monitor aldım sayılır da, ya gsync ya da freesync olarak gördüm hep, freesync almıştım, dediğiniz gibi bir şeyi duymamıştım.
  • Eser. kullanıcısına yanıt
    Marka model? Ve sistem özellikleriniz neler?

• quote:

Marka model? Ve sistem özellikleriniz neler?
    monitör şu

şu an hali hazırda 5700 xt ekran kartım var amdnin ancak rtx serisine geçmeyi düşünüyorum, memnun değilim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karttan ben memnunum lakin böyle olay var ayar etti beni. AMD bişe olmaz deyip duruyor.
  • Benimde şu an gtx 1070 ekran kartı bellek frakans hızı neredeyse son limitte çalışıyor ? Acaba windows güç ayarları "yüksek performans" olduğu için mi ?

Not: Hatta gpu işlemci frekans hızıda neredeyse son limitte çalışıyor ? Bunu nasıl düzeltebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 6 Mart 2020; 2:1:14 >
  • Güç kısmını sürücüye bırak (optimum güç seç,) masaüstünde düşer hızlar, güç ayarını yüksek performans seçersen öyle msaüstünde de fuzuli olrk full hızda çalışır.

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Güç kısmını sürücüye bırak (optimum güç seç,) masaüstünde düşer hızlar, güç ayarını yüksek performans seçersen öyle msaüstünde de fuzuli olrk full hızda çalışır.

Cevap için teşekkürler :) Bu arada o ayarı "uyarmalı" şeklinde yaptım, az önce resmen ekran kartı'nın işlemcisi ve ram frekans hızı taban hızdaydı. Şu an ki değerlerim;

Gpu işlemci 139 mhz :D
    Gpu ram hızı 405

Az önce gpu işlemci 1600'den bir tık düşüktü, zaten maksimum olunca 1911mhz oluyordu
    Gpu'nun ram frekans ı da resmen full çalışıyordu. Fena elektrik girdi demek ki bu şekilde...

• Yoo bişey olmamıştır, yani gpu yüke girmedikçe (masaüstünde yada nette veya film izlerken fln) pek fazla amper yani güç çekmez.

Ama uyarlamalı değil optimum güç seçeneğinde nvidia logosu var bak, sürücü default ayarıdır o ve o şekilde kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Yoo bişey olmamıştır, yani gpu yüke girmedikçe (masaüstünde yada nette veya film izlerken fln) pek fazla amper yani güç çekmez.

Ama uyarlamalı değil optimum güç seçeneğinde nvidia logosu var bak, sürücü default ayarıdır o ve o şekilde kalsın.
    Anlayamadım dostum ? Sonuçta az önce ki gördüğüm değerler normal bir şey değil miydi ? Yani o şekilde çalışıyor ise neden elektrik harcamıyor ? Bir de bu konulardan anlıyorsan eğer bana yardımcı olur musun. Bu benim 3. kullandığım 144hz monitor. İlk monitor markası ile şu an (son) kullandığım monitor aynı marka idi. İlk TN, VA, ve son olarak şu an IPS panel kullanıyorum. TN panelden bu zamana kadar aynı sistemi kullandım. Hiçbir değişiklik yapmadım. VA ve ondan sonra sorun yaşamaya başladım CS:GO oyununda. VSYNC kapalı yaptığım zaman fps limitini ortadan kaldırmış oluyorum, fakat aldığım fps 250 bile olsa oyun içi dalgalanma hissiyatı yaşıyorum. Kırılmalar olmuyor, sadece koşarken, mouse çevirirken o dalgalanmayı hissediyorum. Bu sorunu yaşayan çok kişi var google da "144hz monitor feels choppy" fakat ben bir çözüm bulamadım VSYNC kapalı şeklinde. Mecburen VSYNC açık yaparak fps 144kitliyorum, ve oyun gerçekten mükemmel pürüzsüz oluyor.Tabi iyi olmasıyla birlikte mouse kontrolumde sanki biraz zorlanıyor gibiyim, yani bu sefer de o dalgalanma mouse a sıçramış gibi :)) Bu twitch yayıncıları hepsi vsync kapalı oynuyor, ben neden bu sorunu yaşıyorum ?

Bu arada benim pc'de iki sistem kurulu. Biri sadece CS GO için. Nvidia genel olarak "uyarlamalı" yaptım, program ayarlar kısmından CS:GO exe ekleyip maksimum güce aldım :) Teşekkür ederim

• Şimdi sendeki psu atıyorum 700Watt ama kasadaki bileşenler o gücü çekmedikçe 700Watt vermiyor, kaç watt lazımsa okadar güç çekiliyor, yada evde duvardaki prizinden 1000Watt geliyor ama 1000Watt çeken bir alet bağlamadığın sürüce yani yüklenilmediği sürece o prizden 1000Watt çekilmiyor, bunu da öyle düşünebilirsin.

E.kartı tam hızda çalışsa bile o anki yük zorlayabildiğpi kadar yük çektirebilir ve masaüstünde nette yada film izlerken fln gpu 135-300 bellek 405mhz dede bu işleri yapıyor ve o esnada bile gpu kullanımı %10 larda takılır, o zaman 135mhz de %10 kullanım yaparak işi götürüyorsa, 1600mhz de %1-2 de takılır yine aynı seviyelerde güç harcar gibi v.s.

Cs go oynadığım bir oyun değil ama max frame için oyun konsoluna bişeyler fln yazıyorlar ve bu forum da dahil nette birsürü yerde o oyun ile alakalı bir sürü optimizasyon ayarları yıllardır sürekli paylaşılıyor, üstelik her güncelleme sonrası kasmalar yaşayanlar çok oluyor, kısaca anladığım o oyun ayar tutumuyor/ tevbe götürmüyor şeklinde bir izlenimm var v.s.
    steamcommunity.com
    Steam Community :: Guide :: CS:GO Anlık Drop Sorunu Çözümü ve FPS Arttırma (CS:GO Rehber 2019)
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1623776923

• GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Dostum çok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için. Bahsettiğin link e tıkladım ve elamanın direkt kendi yönlendirdiği siteye baktım, ve daha önce görmediğim yöntemler denemiş, üstelik tıpatıp benim yaşadığım sorundan bahsetmiş :) Dediği herşeyi yaptım ama ben de bir işe yaramıyor. Anlayamadığım bir şey var. Tamam biliyorum CS:GO daha çok işlemci yiyen bir oyun, fakat gtx 1070 olan ekran kartımı maksimum %20 kullanıyor. Bundan olma olasılığı var mı acaba çok yoruldum bu sorunu çözmek için uğraştığım için :) Bazı insanlar paralı şekilde yapıyormuş ve yakın zamanda bir arkadaşım yaptırdı. Kullandığı işlemci 6700 + gtx 1070 şu an çok akıcı diyor, fps hiç düşmüyormuş, ve eskiye göre yüksek değerler alıyormuş. Anlamıyorum bu sorunun cevabı nasıl internette olmaz. Yığınla yöntem var her yolu denedim ama 1 tık ileriye adım atamadım. Sonuç hep ve hep aynı. Şu an bile aynı. Ekran kartımı %20 kullanıyor.

• Madem memnun değilsin gelip kurtarayım seni bende 60hz 27 inç monitör var takas edelim
  • Bu Olay sadece amd ile degil. Ben 1070 ilede yaşadim. Sürücü ile alakasi yok windows ile alakali %99. Hatta burada milletin yaşadigi sorunlarin cogu windows ile alakali dir. Düşün artik bir update yapiyor windows ekran karti sürücü sü kayboluyor baska bir update ile harici ses kartinin driver siliniyor asus rog strix dlx. Ha bu sorunlarin hepsi üst seviye intel Nvidia ikilisinde yaşadik yaşiyoruz. Sorun kartlarda degil windows un stabil olmamasi hersey sorunsuz giderken bir update ile Hersey bozulabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.