Şimdi Ara

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
4
Favori
12.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 7 denedim bugün bir şey değişmedi. Demek ki Windows kaynaklı bir durum değil. Şimdi geri Windows 10'a döneceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Bu Olay sadece amd ile degil. Ben 1070 ilede yaşadim. Sürücü ile alakasi yok windows ile alakali %99. Hatta burada milletin yaşadigi sorunlarin cogu windows ile alakali dir. Düşün artik bir update yapiyor windows ekran karti sürücü sü kayboluyor baska bir update ile harici ses kartinin driver siliniyor asus rog strix dlx. Ha bu sorunlarin hepsi üst seviye intel Nvidia ikilisinde yaşadik yaşiyoruz. Sorun kartlarda degil windows un stabil olmamasi hersey sorunsuz giderken bir update ile Hersey bozulabiliyor
    2 ekran kullanırken 144+75 hz, tüm amd kartlarım 3d hızında çalışıyordu

1070 2070de ise hiç böyle bişey yaşamdım
  • r7 370 te de aynen böyle
    120hz yapınca yüzde 10 hızına düşüyor resmen
  • Rx580 ve 75hz de aynı sorun bende de var. Ancak CRU dan işaretlediğim sayıyı 24 den 39 a çıkardığımda sorun çözülüyor. Sorunu nvidia ile yaşayanlar var ancak bildiğim kadarıyla onda daha az.

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması
  • LCD Reduced panel benimki ondan böyle. AMD, LCD Reducedleri dışlamış LCD standartta bir problem yok lakin görüntü bulanık oluyor.

Reddit'de yazılanlar bu durum hakkında çok şikayet eden var. LCD standart dizilimine göre sürücü yapıyormuş AMD. Yani LCD standart ise paneliniz sorun yaşamıyorsunuz. Benim gibi LCD Reduced ise sorun yaşıyorsunuz.
    reddit
    r/Amd - Use CRU to OC monitor refresh rate causing max memory clock speed, anyone has this problem?
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/68zgyl/use_cru_to_oc_monitor_refresh_rate_causing_max/?utm_source=amp&utm_medium=&utm_content=post_title

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Ryzen -- 7 Mart 2020; 2:31:58 >

• Vega 56 144hz monitör herhangi bi sıkıntı yok boşta

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brnk kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok derken? Şu şekilde bir foto atabilir misin sisteminden?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Güç kısmını sürücüye bırak (optimum güç seç,) masaüstünde düşer hızlar, güç ayarını yüksek performans seçersen öyle msaüstünde de fuzuli olrk full hızda çalışır.

hocam bu seçenekte oyunlarda performans düşüklüğü olmaz mı?

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Niye olsun ki ? Dikkat edersen grafik performans ayarı değil o kısım, güç ayarı.

Sürücünün default ayarıdır o, oyunlarda düşük performans versin diye sürücü default ayarını o şekilde ayarlayıp, bütün kartlarına niçin o şekilde yükletsinler ?

Optimum demek zaten en uygun demek, yani duruma en uygun güç seçeneği o, sen boş yere oradan (yüksek performans seçip) yüksek güç verince masaüstünde bile gpu ve bellek hızı doğal olrk yukarıya zıplar.

Ama optimum seçiliyken gpu ve mem aşağı düşmesi veya yukarı zıplaması gerektiğinde ona uygun gücü ayarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 7 Mart 2020; 14:39:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Sıkıntı yok derken? Şu şekilde bir foto atabilir misin sisteminden?

Oyunda 800 mhz sabit onuda f12 ile aldımda radeon şeysi sağ üstte çıkmamış steam ekran görüntüsünde

• münşi kullanıcısına yanıt
  • LCD standartlarda sorun yok LCD Reducedlerde sıkıntı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brnk kullanıcısına yanıt
    vega serisinde yok diyorsun evet yok da görünene göre. ama rx5700xt kullanan bir arkadaşta var bu problem. bir de o kadar dipte çalışmasına rağmen neden kart 53 54 derecede dolaşıyor boştayken??
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

vega serisinde yok diyorsun evet yok da görünene göre. ama rx5700xt kullanan bir arkadaşta var bu problem. bir de o kadar dipte çalışmasına rağmen neden kart 53 54 derecede dolaşıyor boştayken??

referans kart oyundan çıkmıştım o zaman. normalde bu civarda.

• Aynı sorun 5700xt ile bende de vardı. Freesync kapatınca sorun çözüldü
  • gogo57 kullanıcısına yanıt
    Düzelmiyor.

• Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    Cru dan lcd standart ve 144hz olarak özel çözünürlük ekleyip deneyin bir de.

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Düzeliyor da görüntü bozuluyor dedim ya bulanık oluyor.

• Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    İlginç. Ben 3440x1440 da 75 Hz panelde denedim. Bulanıklık olmadı. Lcd standart ve yukarda ekran resmi koyduğum yerdeki sayıyı değiştirince bellek hızı 300 e düşüyor.

120 Hz de sorun yok demişsiniz. Masaüstüne 120 Hz kullanın. Çoğu fps oyunu da çözünürlük dışında tazeleme hızı seçimine de izin veriyor zaten. 144 e oyunlarda geçersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Mart 2020; 19:33:42 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.