Şimdi Ara

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
4
Favori
12.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD nin saçma sapan işleri kimse windows diye boş yapmasın. Windows 10 1909-02 sürümünü kullanıyorum GTX1070 ile sıfır sorun 144hz de boşta hem bellek hem gpu düşük hızlarda çalışıyor. Aynı windows sürümü ile herhangi bir AMD kartı deneyin bellekler en yüksek hızda çalışır.

Millet alışmış fanı olduğu markayı savunmaya direk windows da sorun var deyip duruyorlar. Nedense nvidia kartlarda sorun yok ama...
  • 2 Monitör bağlı 144Hz masa üstü Vram 167MHz'de çalışıyor.İşleme göre değişiyor.

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması

Eski 780TI bazen takılı kalırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 8 Mart 2020; 21:23:58 >
  • Ya LCD Standartlarda sorun yok LCD Reduced panellerde sıkıntı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Kişiden kişiye göre değişir demek istiyorum ama bence değişmez çünkü fark çok belirgin. Şu an evde masaüstümde 24 inch 1080P/144Hz monitör ile 58 inch 4K 60Hz TV kullanıyorum. İş yerinde 21,5 inch 1080P 60Hz monitörler var. Önceki oyun PC monitörüm 27 inch 1440P/144-165Hz idi. TV VA panel ve monitörler mevcut ve eskiden kullandıklarım IPS. Bu farklı panel, çözünürlük ve tazeleme hızlarında belirgin farklar var. Yüksek FPS aldığım ve monitörde oynadığım oyundan sonra konsol ile TV'de 4K 30-60FPS arasına geçince oyun akıcılığı belirgin şekilde değişiyor ama durağanlık hissi verse de yüksek çözünürlükte grafik tadı başka oluyor. Masaüstü normal/ofis/web kullanımında dahi yüksek tazeleme hızı olan monitör düşük tazeleme hızına göre fark yaratıyor.

En başta dediğim gibi belki bu durum ve kullanım tecrübesi kişiden kişiye göre değişebilir. Ama benim gözlemlerim bunlar.
    Ben de deniycem o zaman, bir dahaki monitorümü 144 Hz almayı planlıyorum. Zaten 60'a çekebiliyorsun diye biliyorum. Para biriktirip almışken daha yüksek hertz vereni almak mantıklı.

• engineer037 kullanıcısına yanıt
    LCD Reduced panel alma yoksa aynı sorunu sen de yaşarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

LCD Reduced panel alma yoksa aynı sorunu sen de yaşarsın.
    Var mı tavsiye edeceğiniz monitor?
  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    MSI MAG serisi.
  • windows 10 stabil çalışmıyor ki... sıkıntının kaynağı bu...
  • Yazılımdan olma ihtimali bence de daha fazla ama windows tan da kaynaklı çıkarsa şaşırmam.Ben fps yi riva ile 143 e ayarlıyorum daha akıcı oluyor.Dün bir şey farkettim bende Razer nari ultimate kulaklık kullanıyorum ses sürücüsü kendi kendine buga geriyor.Şöyle ki; alt taban frekanslar çok kısılıyor tiz den yada basstan bahsetmiyorum kulaklığı uzunca bir süre kullanan adam anlar anca.Hatta görev yöneticisinde ses ve grafik aygıtı diye bir sekme çıkıyor ve %10-15 cpu kullanıyor.İnternette baktığımda bu durumu yaşayan çok insan var windows virüs demiş geçmiş ama 0 kurulumdan sonra oldu bende.Kısaca her güncellemede bir boklar oluyor daha 2 güncelleme önce 2080ti yi tanımıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineer037

Var mı tavsiye edeceğiniz monitor?

Alıntıları Göster
    Viewsonic XG2405 alabilirsin hocam:

• 1080p 144 HZ De gtx 1080 çok çok nadir yüksek frekansa çıkıyor.

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması

Genelde hep bu hızda bu sıcaklıkta. Nvidia kartlarda sorun oluyor mu diye soran arkadaşlar için paylaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 10 Mart 2020; 17:30:12 >
  • boş konu - hem monitörüm 144 hz hemde ekran kartı amd. başlıkta 5700 esamesi geçmeyen yanlış bölümdeki eksik başlıklı clickbait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan_fcb -- 10 Mart 2020; 18:24:18 >
  • ilhan_fcb İ kullanıcısına yanıt
    Konudaki yorumları oku dolu adam. Baştan sona oku. Okumuyorsan da gelip b.k atma.

• okudum - ne kadar seviyeli olduğun şu mesajdan itibaren anlaşılıyor - arkadaşın dediği gibi post kasıp bilgi kirliliği yaratıyorsun (başlık baştan hatalı) . biraz daha çizmeyi aşarsan kimin boş kimin dolu olduğunu banlandığında anlarsın.https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/142285197

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.