Şimdi Ara

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
4
Favori
12.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen ben post kasıyorum 2011den belli bak 1000 tane mesajım var iyi post kasmışım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende de garip bir sorun var çözümünüde bulamadım.
    monitör: msi mag 271cqr 2k 144 hz
    ekran kartı: rtx 2080
    Sorun şu:bazen oyun içinde bazen normal menüde 144 hzden 120 hz e geçiyor pc.ve bu geçiş esnasında windows mavi ekran verip yeniden başlıyor.reset attıgımda genelde düzeliyor.garip olan su mesele genelde önce pubg sonra cs girdiğimde bu sorunu daha cok yapıyor.bazen 1-2 ay hıc yapmıyor bazen aynı gun 2-3 kere yapıyor.mesele en son 1 ay kadar falan yapmadı.dün yeni sürücü güncellemesini yüklerken dedim nvdia geforce experience yide indiriyim dedim onu yaptıktan sonra 1 saatte 2-3 kere 120 hz e attı.kafayı yiyicem hiç bir yerde çözümde bulamıyorum yabancı forumlardada araştırdım.
  • Alprux A kullanıcısına yanıt
    BIOS güncel mi? PCI güncellemeleri yayınlanıyor sürekli.
  • Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    hepsi güncel dostum 1-2 ayda bir kontrol ediyoum.monitörden mi sistemden mi ekran kartından mı anlamadım gitti.
    Chipset sürücün güncel mi peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

Chipset sürücün güncel mi peki?
    evet dostum o da güncel.hatta dp kablosunu bile değiştirdim kaliteli bir kablo aldım.ama sorun yine devam ediyor.yani ilginç bir sorun neden oluyor anlamıyorum.ama önceden direk hz değiştiridi son zamanlarda hz değiştiriken windows hata kodu alıyorum.mesela dun ''kernel auto boost invalid lock release'' diye bir hata aldım bir önceki değişimde baska bir hata aldım.genelde grafik sürücüsü hatalarıymıs bunlar biraz bakmıstımda.ama oda guncel.
  • Oto profiller ve manuel ayar işe yaramıyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    işlemcim o.c li ama aman aman bir o.c yapmadım zaten.oto profil derken anlamadım :).birde diyelim 120 hz e geçti pc kendiliğinden ,pc de 144 görünmüyor.reset atınca kendiliğinden 144 e geçiyor.
  • Şu Windows 10 yüzünden ya da güvenlikten dolayı adamakıllı bir sürücü yapamıyorlar bence.

Ekran kartının frekans ayarlarından bahsediyorum. Msi afterburner veya kartının marka uygulaması vardır. Oradan ayarlayabilirsiniz.

Sıcaklık düşürmenin en etkili yolu da undervolting. Bilginiz olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Ekran kartının frekans ayarlarından bahsediyorum. Msi afterburner veya kartının marka uygulaması vardır. Oradan ayarlayabilirsiniz.

Sıcaklık düşürmenin en etkili yolu da undervolting. Bilginiz olsun
    ekran kartı ile hiçbirşey yapmadım.auto da çalışıyor.yüzde 80-95 arası kullanımda bile sıcaklık 72-73 ü geçmiyor zaten.afterburner kullanıyorum oradan takip ediyorum.hz değişikliği ile alkalı olailirmi diyorsunuz anlamadım
  • Hocam. rog strix 1660 ti var. boşta 30 derece yükde 54 ü geçmiyor 144hz 1 ms monitör bir sorun yok bende freesync da açık
    Core frekans yüksekse gpuyu, memory frekans yüksekse gpunun bellekleri ısıtır ancak asıl yüksek sıcaklığın nedeni ekran kartı voltajıdır. 1100-1200 mv civarı voltaj çekiyorsa o kart ne kadar iyi soğutması olsada normalden fazla ısınır.

Eğer voltajı 1000 mv ve altına sınırlarsanız voltaj düştüğü için çektiği watt düşer. Watt düştüğü için yani daha az elektrik çektiği için sıcaklık 10 derece farklara kadar düşer.

sıcaklıklarım normal değil mi ?cpu zaten 50-55 arası cpu da 70lerde gezınıyor 72 yi falan pek geçmiyor arasıra..ama benım derdım ekranım 144 olmasına rağmen arasıra 120ye atması.
    Kendilinden 120’ye nasil atiyor ya. Oyun icinden 144 yapilmiyor mu

144 hz de oynarken önceden ekran gidip geliyordu bakıyorsum 120hz e atmış.son zamanlarda windows hatası alıyorum pc yeniden baslıyor ozaman 120 ye geçmiş oluyor.reset atınca düzeliyor.ama bazende dediğim gibi ekran gidip geliyor 120ye atıyor

Bende sadece world war z’dw nadiren 60 hz’e atiyordu. Onu da oyunu kapatip yeniden açarak cozuyordum.

• Faydalı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoradasein -- 14 Mart 2020; 10:3:47 >
  • verdiğiniz linkte ekran kartının ne olduğu yazmıyor.r5 1600 ile msi rx 570 kullanıyorum.hiç böyle bir problem yaşamadım.
    sistem boştayken gpu ve bellek 300mhz de sürekli sabit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

+1 Windows aşırı sorunlu bir şey. Mesela format attıktan sonra Windows'un kurulurken kendi kendine yaptığı bir şey yüzünden FH4 yüklenmiyor ben de. Microsoft hiç bir şekilde çözüm bulamadı, Xbox game support ile konuştum yine çözüm bulunamadı. Yabancı bir forumda okuduğumda sorunun direkt Windows'ta olduğunu ve yeni baştan Windows kurmak gerektiğini söylenmişti. Denemedim ama doğru olduğuna eminim... FH4 oynamayı saldım. Gamepass boşa gitti.

Alıntıları Göster
    kardeşim kullanıcı hesabında türkçe karakter var mı? varsa o yüzden oluyor açılmıyor oyun.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.