Şimdi Ara

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
4
Favori
12.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes yazmış ben durumu size anlatayım şimdi 1080p 165hz mönitörler de genelde sorun olmaz ama 2k 165hz monitörler 2k olduğu için aslında hz değerleri 144hz düşer orjinali 144hz olur ve bunu monitör üreticileri oc yaparak piyasaya 165hz olarak çıkarırlar.Şimdi sizin de belirttiğiniz gibi ekran kartı bellek hızları değişmeye başlar.Sizlere şimdi hangi çözünürlükte ve hz değerinde bellekler yorulmaz onları yazacağım.

1080p - 165hz / 1440p - 144hz
    1080p - 120hz / 900p - 144hz
    (Direk hz ise) 1080p 144hz
    gibi değerlerde gpu frekans hızları normal olarak düşecektir.

Eğerki ekran kartını frekans yüksek çalışıyor ise seçtiğiniz hz değeri büyük ihtimalle ekran kartını kullanıp oc olan hz değeridir.
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Hocam ben zaten umudu kestim bu olaydan. Direk 144 Hz çalıştırıyorum gitsin en üst frekansta çalışsın. Yanar mı artık ne olur saldım.
  • Sapphire Pulse 5700xt ile 2k 144 hz monitör kullanıyorum. Boş kullanimda çok şükür böyle bir sorun yok şimdilik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şey olmaz merak etmeyin fan ayarı yapın %36 da çalıştırıyorum ben mesela sizde öyle yapabilirsiniz.
    Hocam stres testi de yaptım yarım saatlik bir saatlik bir şey olmuyor ama o bellek sıcaklığı denen sensör 80-90 arasını gösteriyor. Ama işin tuhaf olan yanı ne biliyor musunuz 120 hz yani düşük frekansa alsa bile oyundayken yine bu frekans coşuyor ve stres testindeki sıcaklıkla aynısını buluyor.
    Hocam kartınız bellek soğutması yetersiz gibi o zaman çünkü bunun monitörünüz ile alakası olmaz.
    Yok bütün RX 5700 XT'ler böyle bana özgün bir durum değil. Memory Junction Temp baya fazla.
    Merhabalar,

Ben bu yazılım ile geçici olarak pratik bir çözüm buldum.Klavye'den kısayol tuşu ile belirlediğim hz'e geçiş yapabiliyorum.Belki sizde denemek istersiniz?
    HRC – HotKey Resolution Changer
    144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması

HRC – HotKey Resolution Changer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fa1yan0s -- 9 Ağustos 2020; 19:41:50 >

• fa1yan0s kullanıcısına yanıt
    Güzel bir şey. Ama ben sürekli olarak 120 Hz'de çalıştırıyorum. Oyundayken 144 Hz açsan da yine de kilitleniyor en yüksek frekansa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

İlginç. Ben 3440x1440 da 75 Hz panelde denedim. Bulanıklık olmadı. Lcd standart ve yukarda ekran resmi koyduğum yerdeki sayıyı değiştirince bellek hızı 300 e düşüyor.

120 Hz de sorun yok demişsiniz. Masaüstüne 120 Hz kullanın. Çoğu fps oyunu da çözünürlük dışında tazeleme hızı seçimine de izin veriyor zaten. 144 e oyunlarda geçersiniz.
    Yıllardır nedense masaüstünde seçili tazeleme değeri neyse oyunlarda da maximum onu görebilirsin diye biliyordum Yanlış biliyormuşum. Masaüstünde 120 hz seçip oyunlarda 144 hz'li çözünürlüğü aktif ederek hem 144 hz'den feragat etmemiş oldum hem de idle'da iken bellekleri boşuna tam hızda çalıştırmaktan kurtuldum hocam sayende. Eyvallah Şimdilik en mantıklı ve güvenli çözüm bu gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 10 Ağustos 2020; 4:41:15 >

• Hem 5700 xt sapphire pulse hem de nitro SE kullandım böyle bir sorunla karşılaşmadım iki kartta da. Tahminimce şans işi biraz.
  • asaidb A kullanıcısına yanıt
    Hangi monitör hocam?

samsung 27 inch 2k 144 hz freesync açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaidb -- 10 Ağustos 2020; 13:15:36 >
    Bu problem yalnızca 1080p'de mevcut. 2K'da sıkıntı çıkarmıyor.

İkinci ekran olarak 37 inch 1080p ama onu film, maç izleme vs için kullanıyorum dikkat etmedim hiç onda nasıl oluyor.
    1080p 144 hz ve üstünde bellek frekansı boşta bile en yüksekte takılı kalıyor bu da ısınmaya neden oluyor.

• bende sapphite nitro 5700 xt var hocam. monitör msi 27 inch 1080 144 hz. freesync açık. frekans boşta 795-800 oluyor. güç tüketimi de 8 watt civarı. hepsinde bu sorun yok yani. driver 20.7.2
  • quote:

Orijinalden alıntı: nty35

bende sapphite nitro 5700 xt var hocam. monitör msi 27 inch 1080 144 hz. freesync açık. frekans boşta 795-800 oluyor. güç tüketimi de 8 watt civarı. hepsinde bu sorun yok yani. driver 20.7.2
    Aynen MSI Mag serisinde olmuyor nedense bu durum. Daha önce de yazmıştım.

• Acer 165 hz monitörde 165 hz de yaşıyorum bu sorunu.
    165hz yapınca monitörü 1500mhz takılı kalıyor
    144 e alınca kendine geliyor boşta 200mhz
    20.4.2 driver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scuderia. -- 13 Ağustos 2020; 20:57:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Msi Optix G24C4 ile Sapphire 5600XT kullanıyorum sorun olmuyor. İlgili AMD FreeSync listesinde monitör FreeSync Premium olarak gözüküyor. Eğer olay tamamen FreeSync Premium olmasıyla alakalıyla insanların monitör alırken bu duruma dikkat etmesi gerek, ana konularda bu tarz bilgilendirmeler yapılabilir. Benim bu premium işinden hiç haberim yoktu mesela, tamamen şansa denk gelmiş.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.