Şimdi Ara

144 Hz ve üstü monitörlerde AMD bellek frekansı takılması (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
4
Favori
12.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VulonViing

Msi Optix G24C4 ile Sapphire 5600XT kullanıyorum sorun olmuyor. İlgili AMD FreeSync listesinde monitör FreeSync Premium olarak gözüküyor. Eğer olay tamamen FreeSync Premium olmasıyla alakalıyla insanların monitör alırken bu duruma dikkat etmesi gerek, ana konularda bu tarz bilgilendirmeler yapılabilir. Benim bu premium işinden hiç haberim yoktu mesela, tamamen şansa denk gelmiş.
    Bende de kendi sitesinde Freesync Premium yazıyor AOC C27G1 lakin takılma sorunu var. MSI monitörlerde olmuyor bu sorun çok tuhaf.
  • bence bu problemler arkadaşın dediği gibi kartın değilde monitorun sorunu 165hz yazanı 144 de kullanınca sorun olmuyor 144 olanıda 120 bi gariplik var
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Bir şey okumuştum ne kadar doğru bilemem. Bu monitörlerde gerçek ve sahte diye yenileme oranları varmış. Aslında 144 Hz sahte olan hız aşırtılmış şekilde piyasa çıkıyor 165 Hz olan da var. Acaba bundan ötürü mü bilemem. Benim kendi gözlemlediğim monitörümde 120 Hz ile 144 Hz arasında fark göremeyişim.
  • Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    muhtemelen öyle
  • Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt
    Benim monitörün kutusunun üstünde belirtiyor hocam aşırtılmış şekilde 165hz diye belkide 144 yazanlarında normali 120 o yüzden 144te sıkıntı yaratıyor. Böyle düşünürsek benim monitöründe asıl hz değeri 144 o yüzden 144te sorun olmuyor. Tabiki varsayım yapıyorum belkide böyle değildir :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VulonViing kullanıcısına yanıt
    Mag241c ile bende sorun yaşamıyorum 5700xt kullanıyorym tamamen benimkide şansa kadere oldu.
  • quote:

Msi Optix G24C4 ile Sapphire 5600XT kullanıyorum sorun olmuyor. İlgili AMD FreeSync listesinde monitör FreeSync Premium olarak gözüküyor. Eğer olay tamamen FreeSync Premium olmasıyla alakalıyla insanların monitör alırken bu duruma dikkat etmesi gerek, ana konularda bu tarz bilgilendirmeler yapılabilir. Benim bu premium işinden hiç haberim yoktu mesela, tamamen şansa denk gelmiş.
    Freesync premium yada monitör ile hiç bir alakası yok. Farklı monitörler sorun yaşamıyor olabilir bu sorunun AMD den kaynaklı olmadığı anlamına gelmiyor. 4-5 farklı nvidia kart kullandım bir kere bu sorunu yaşamadım yine 4-5 farklı AMD kart geçti elime hepsinde bu bellek sorunu vardı. AMD yazılım konusunda vasat ötesi bir firma.
  • Scuderia. kullanıcısına yanıt
    dostum şöyleki benim monitorumda 144 de full frekans çalışıyor bellek sıcaklıgı maximum 70 ekran kartı gpu 60 ken 120 çekince no signal almıştım bir kaç kere sonra dedim aman ne uğraşıcam 144 de 2 3 haftadır sıfır hata sıfır drop kullanıyorum sogutmam zaten çok iyi bişey olacagını düşünmüyorum
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Bende öyle 165 yerine 144e çektim sorun hata yok o şekilde devam ediyorum hemde frekanlar düzgün calısıyor belki yeni driverlerda düzelir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Scuderia. kullanıcısına yanıt
    Aynen bence bunun yüzünden büyük ihtimal. Hız aşırtılmış yazmıyor benim monitörde ama buna rağmen sıkıntı var. MSI monitörlerde sorun yok mesela.
  • Hocam bazı monitörlerde olmadığını varsayarsak direkt olarak ekran kartı üreticisini suçlamak yanlış olur bence. AMD'nin yazılım konusunda vasat olduğuna ben de katılıyoum, ancak bu farklı bir olay. GSync ve FreeSync standartlarıyla alaklı bir şey sanırım. Hız aşırtma muhabbeti de doğruysa eğer sorun tamamen monitör üreticisinin sahtekarlığı oluyor
  • VulonViing kullanıcısına yanıt
    Aynen ona ben de kanaat getirmeye başladım.
  • quote:

Hocam bazı monitörlerde olmadığını varsayarsak direkt olarak ekran kartı üreticisini suçlamak yanlış olur bence. AMD'nin yazılım konusunda vasat olduğuna ben de katılıyoum, ancak bu farklı bir olay. GSync ve FreeSync standartlarıyla alaklı bir şey sanırım. Hız aşırtma muhabbeti de doğruysa eğer sorun tamamen monitör üreticisinin sahtekarlığı oluyor
    Aynı monitörde Nvidia kartlar bellek hızı sorunu yaşatmazken AMD kartların bellek frekansını sona çekmesi nasıl monitör üreticilerin sorunu olabiliyor? yıllardır kullandığım 1080p 144hz monitörde her AMD kart ile bu sorunu yaşadım şuan 2K 144hz monitöre geçtim yine aynı sorun. Gsync yada freesync hangi standart da ne olduğu beni gram ilgilendirmiyor ben son kullanıcı, tüketici olarak yaşadığım soruna bakarım. Aynı donanımlarla Nvidia da sorun yokken AMD de sorun yaşanıyorsa bunu monitör üreticilerine yıkmak cidden komedi kaldı ki bu soruna freesync yol açıyorsa monitör üzerinden yada software den kapatınca sorunun düzelmesi lazım? ama düzelmiyor bu da ayrı bir tezat.

• Monitör zamanlamalarıyla alakalı bir sorun bence. AMD'nin sürücü kısmında unuttuğu zamanlama olayları olabilir. MSI kullananlarda hiç sıkıntı yok. Zamanlaması farklı sanırım. Şu CVT felan olayları.
  • Hocam sinirinizi anlıyorum ancak iddianız hala ikna edici değil, çünkü bu sorun bazı Nvidia kartlarda da yaşanıyor. Yani Nvidia bir kartta sorun olmamasına rağmen AMD'de olması sizin şanssızlığınız olmuş gibi, durum tam tersi de olabilirdi. Anladığım kadarıyla monitörden monitöre değişen bir olay bu.
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/dgyblg/rx_5700xt_memory_clock_stuck_at_max_clock_even/f3ilu7a/

Bu açıklamaya göre sorunun basitçe bazı monitörlerin driverlarda verilen standart vblankleri kullanmamasından kaynaklı olduğu söyleniyor. Aynı şekilde bazı Nvidia kartlarda da sorun varmış.

Şöyle bir görsel de var:

Bu konuda da ayrıntılı olarak açıklanmış:

Verdiğim iki yazının da çıkış kapısı aynı. Monitör üreticileri standart vblanklere uymayınca bu sorun oluşuyor. Örnek vermek gerekirse HDMI bağlantıya 340m pikseli sığdırabilmek için 325m'e çekim yapılmış, ancak tavsiye edilen oran 346m'miş. Bütün bu işlemlerde belleklerden destek alınmasına yol açıyor. MSI'da olmamasının ve belirli monitörlerde olmasının sebebi de sanırım bu, monitör üreticisi kaynaklı bir durum.

Bütün bunları kendi yaptığım ufak bir aramayla yazdığımı belirteyim, kaynakları da verdim zaten. Monitör üreticileri tam bir açıklama yapmadan sorunun sebebi asla bilinemez. Hatta belki de böyle bir açıklama yapmışlardır ama biz kaçırıyoruzdur, bilemiyorum. Çözüm olarak CRU aracılığıyla değerlerin standart LCD değerlerine çekilmesi verilmiş ancak önceki mesajlarda denemeniz bulanıklıkla sonuçlanmış sanırım. İlginç bir durum, monitör alırken de bazı şeylere dikkat etmek gerekecek artık.

• Nvidia gsync sorunu :

Konu linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 15 Ağustos 2020; 14:34:26 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    hocam monitörünüz freesync ise monitörden bu ayarı kapatın sonra freesync açın ve nvidia g sync açıksa 1 tur kapatıp tekrar aktif edin.G sync açıldıktan sonra monitörünüzün düğmesinden kapatın arkadan bir ses gelecem o ses geldikten 5 sn sonra monitörü açın tekrar ses gelecek hani usb takınca windows ses çıkardığı gibi sesler çıkacak bazen çıkmayabilir bunda sonra nvidia driver açın 3d uygulama kontrolünde yapın ve tercih edilen yenileme hızını uygulama kontrolünde seçin sonra msi afterburner da rtss açın fps monitör hznizden 5 fps düşük olarak sabitleyin bende sorun bu şekilde düzeldi.
  • Merhabalar 165 Hz'lik mönitör sahipleri CRU aracılığı ile 155 Hz'e çektikleri vakit frekans kullanımı düşecektir.
  • 5700xt aldım driver ve psu problemleriyle uğraştım sanırım şuan stabiliteyi yakaladım.
    Monitör bakmak için bu bölüme geldim yine sayfalarca sorun
    Ben kendim kaşındım , f/p yi seven bir ölücü olduğum için 5700xt aldım.
    Uğraşmak istemeyen arkadaşlara tek tavsiyem hiç bulaşmamaları. Tartışmaları sorunları görmekten okumaktan yoruldum vallahi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sapphire 5600xt pulse ile aoc Q3279VWFD8 monitörümde benzer sıkıntı var.

monitör aslen 75hz. 75hz ye aldığımda bellek frekanslarında takılma sorunu 60 hz ye aldığımda düzeliyor. olay sadece 144hzde geçerli değil arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.