Şimdi Ara

144 Hz Monitör ile 60 Hz den Yukarı Değer Alamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dell 7567 oyuncu notebookum var.Bugün 144 hz Msi mag241c marka monitör aldım.Notebook'ta display port girişi olmadığı için 144 hz görüntü alamıyorum.Fakat hdmi ile bağlayınca 120 hz alabileceğimi gösteriyor.Alabileceğimi gösteriyor dedim çünkü gelişmiş görüntü ayarlarından 120 hz'i işaretleyince ekran 10 saniye gidiyor ve geri geldiğinde yeniden 60 hz işaretli oluyor.Hiç bir şekilde 60 hz den yukarı değer alamadım ve çözümünüde bulamadım.Ekran kartım gtx 1050ti yani her türlü desteklemesi gerekiyor.
    Kesin çözümü bilen veya fikri olan var mı?Çünkü anlamsız bi şekilde herşeyi denememe rağmen hiçbir şey işe yaramadı.
    Önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

• Hdmı kablosunu bir araştırın çünkü farklı versiyonları var birde monitörün servisini arayın
  • HDMI 1.4 1080p 120 Hz çalıştır diye hatırlıyorum, elinizdeki kablo 1.3 olmasın.

Notebookun ekran yenileme hızı en fazla kaç hz,

2. ekranı takınca Windows görüntü ayarlarından bu ekranı yinele seçeneği mi mevcut yoksa bu ekranları genişlet mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 26 Ekim 2019; 16:39:37 >
  • HDMI 1.4 vardı elimde bazı forumlarda 2.0 ile 144 alabilirsiniz yazıyor diyince gittim bi de 2.0 hdmi aldım.Ama sonuç yine hüsran.Mevcut notebookun yenileme hızı 60 hz.2. ekranı takınca yinele seçeneği mevcut.Hiç bi şekilde çözüm bulamayınca bugün Dell'in yetkili servisine götürdüm hem monitörü hem de laptopu.Monitörü orada başka pc de denedik ve sıkıntısız çalıştı ama benim pc ye takınca yeniden çalışmadı.Adam dedi ki ya anakartta sıkıntı var ya da mevcut driverlarında sıkıntı var.Format atıp driverların son sürümlerini yüklersen düzelebilir.Düzelmezse anakartında sıkıntı vardır o da en az makine kadar fiyatı var dedi.Benim anlamadığım konu;ben zaten her akşam harici bir ekranda oyun oynuyordum ama 60hz idi harici ekranım.144 hz alıp takınca nasıl görmüyor.Yani anakartta da sıkıntı olsa 60 hz taktığım monitörüde görmez.Kafayı yicem hiç bir çözüm bulamıyorum.Bu akşam format atacam bilgisayara ve bence yine olmayacak.Ama yapmadığım bir tek o kaldı.Bu arada acaba dedim benim makineyi mi desteklemiyor 144 hz?Dell'deki yetkiliye sordum özelliklerine baktı ve 165'e kadar destekliyor dedi.Sorunun nerede olduğunu bi anlasam ona göre hareket edecem ama en son şu formatı bi deneyim.Farklı önerileriniz varsa her türlü öneriye açığım.

• The Paragon T kullanıcısına yanıt
    Yinele seçeneği açık ise olmaz, yinele dediğin zaman en düşük tazeleme olan ekran baz alınır, ekranları genişlet de ekranların tazeleme ayarını sonra yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Yinele seçeneği açık ise olmaz, yinele dediğin zaman en düşük tazeleme olan ekran baz alınır, ekranları genişlet de ekranların tazeleme ayarını sonra yap
    144 Hz Monitör ile 60 Hz den Yukarı Değer Alamıyorum.
    Böyle bir görüntü var ekranları genişlet diye bi seçenek yok.Adım adım anlatabilir misin?

• The Paragon T kullanıcısına yanıt
    Sadece 2. Ekran seçeneğini seçip denermisin. Laptopun ekranı kapanacak görüntü sadece yeni aldığın monitörden gelecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Sadece 2. Ekran seçeneğini seçip denermisin. Laptopun ekranı kapanacak görüntü sadece yeni aldığın monitörden gelecek.
    İşte diğer seçenekler aktif değil,gönderdiğim resimde Ekran 1 yazıyor ya orda monitörün markası yazıyor,şu an monitörü gördüğü için laptop ekranını görmüyor yani Ekran 2 diye bi seçenek yok üstüne tıklayınca.Bende anlamadım.
  • PM attım bı bak istersen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.