Şimdi Ara

144 fps alamadıktan sonra 144 hz monıtörün ne avantajı var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba merak ettığım bır hususu dıle getırmek ıstıyorum slı veyahut cf yapmadıktan sonra sağlam oyunlarda tek kart ıle 144 fps almak zor gıbı pekı durum böyle olunca 144 hz monıtörün bır avantajı var mı ?

• İlla 144 fps almaya gerek yok. Daha düşük bile olsa 60hz bir monitöre göre daha akıcı olur ve tearing sorunu oluşmaz.
  • 144 fps şart değil 80-90 fpsye ulaşıldığı an fark hissedilmeye başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 26 Şubat 2015; 19:05:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

144 fps şart değil 80-90 fpsye ulaşıldığı an fark hissedilmeye başlıyor.

Yanı ekran kartın ultra ayarlarda 80-90 fps altında fps verdığınde o parayı hak etmıyor o monıtörler anladığım kadarı ıle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Micro-Star International

quote:

Yanı ekran kartın ultra ayarlarda 80-90 fps altında fps verdığınde o parayı hak etmıyor o monıtörler anladığım kadarı ıle

50-60 fps ile oyun oynatacak bir kartın varsa elbetteki 144 hz monitörün etinden sütünden tam anlamıyla yararlanamayabilirsin. Monitörün 1 ms tepki süresi vermesi veya oyun için özel fonksiyonlar görüntü iyileştirme gibi özellikler mevcutsa bunlarla yetinebilirsin.

Tabi 1 ms tepki süresi sadece 144 hz monitörlere has bir özellikte değil, 1 ile 2 ms arasındaki farkın hissedilmesinin imkansız olduğunu düşünerek 2 mslik 144 hz olmayan fiyatı daha uygun bir monitörde alınabilir 50-60 fps üstüne ulaşacağınız bir kartınız yok ise.

• quote:

quote:

quote:

50-60 fps ile oyun oynatacak bir kartın varsa elbetteki 144 hz monitörün etinden sütünden tam anlamıyla yararlanamayabilirsin. Monitörün 1 ms tepki süresi vermesi veya oyun için özel fonksiyonlar görüntü iyileştirme gibi özellikler mevcutsa bunlarla yetinebilirsin.

Tabi 1 ms tepki süresi sadece 144 hz monitörlere has bir özellikte değil, 1 ile 2 ms arasındaki farkın hissedilmesinin imkansız olduğunu düşünerek 2 mslik 144 hz olmayan fiyatı daha uygun bir monitörde alınabilir 50-60 fps üstüne ulaşacağınız bir kartınız yok ise.

Benım ıcın gayet doyurucu bır cevap oldu tesekkür ederım hocam

• O zaman sorun ekran kartındadır demektir dostum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Benım ıcın gayet doyurucu bır cevap oldu tesekkür ederım hocam

Merhaba dostum , bende yaklaşık bir hafta kadar aoc nin 144hz 1ms gaming monitörünü kullanıp deneme şansım oldu. Denediğim oyunlardan bilindik Battlefield 4 var. o Monitörü değişip (kaliteli,estetik monitördü başka sebeplerden dolayı...) Asusun 21,5" 5ms aynı çözünürlüğe sahip max 60hz (Full hd de) ips monitörünü aldım. Bundada az önce bf 4 multi den çıktım :) Şu kadarını söyliyim 60fps üzeri al veya alma ! Kesinlikle arada fark oluyor kendini hissettiriyor. Hani keşke şuanda kullandığım ips 1920x1080 de 100+hz desteklese ve 2ms falan olsa birkaç tane alır ömür boyu kullanırdım.

Kısaca eğer pc de vaktimin coğunu oyunla geçiririm yağ gibi akıp gitsin oynadığım oyun dersen bütçende varsa 144hz monitörü bence bir dene...
    Bütçem kısıtlı dersen en azından arkadaşların dediği gibi 1-2ms lik 1920x1080 gaming monitörlerden bir tane alabilirsin 500 lira civarı o monitörlerde 144hz modellerin yarı fiyatına.

Bütçen varsa 144hz al düşünme bile.

Bütçe max 500-600 civarı ise 1-2ms gecikme süreli bulabilirsen ah-ips panel yoksa TN panel monitör al.

• 30 fps de bile az da olsa fark var, 40-50 fps de çok fark var, 60 fps ve üstünde ise dağlar kadar fark var ki başka monitörle oynayamazsın anlayamazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi arkadaşlar şöyle bir soru sorayım. Diyelim 144hz monitör aldık, ancak 50-60 fps arası alıyoruz oyundan. Hatta 40-60 arası diyelim. 144 hz monitörde, 60 hzye göre nasıl farklılıklar oluşur? Daha mı kötü olur 144te yoksa aynı mı. Aynı sorum 60 fps sabit alsak 60hzye göre iyimi olur kötü mü diye tekrarlayayım. Bu önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The BlackMamba 24

Şimdi arkadaşlar şöyle bir soru sorayım. Diyelim 144hz monitör aldık, ancak 50-60 fps arası alıyoruz oyundan. Hatta 40-60 arası diyelim. 144 hz monitörde, 60 hzye göre nasıl farklılıklar oluşur? Daha mı kötü olur 144te yoksa aynı mı. Aynı sorum 60 fps sabit alsak 60hzye göre iyimi olur kötü mü diye tekrarlayayım. Bu önemli.

Kötü olmaz, iyi de olmaz. 144 hz monitör almanın mantığı 60 fps den yüksek almaktır yoksa bir anlamı kalmıyor.
  • Yanlış anlaşılmasın, kendimi övmek gibi bir niyetim yok.
    İmzamdaki sistem ile 144hz'e öyle alıştım ki, tarif edemeyeceğim bir akıcılık ile çoğu oyunlarda 144FPS deneyimi ile oyun oynuyorum. Ferrari kullanmak gibi bir şey olsa gerek.
  • marshall_fb kullanıcısına yanıt
    2kda denemek lazım asıl
  • BigOTTOMAN1453 kullanıcısına yanıt
    DSR ile 2K'da kullandım, 1080p gibi tatmin etmedi beni. FPS oldukça düşüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.