Şimdi Ara

1440p, 2K veya 144Hz monitörde oyun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
8.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: y.C.g

quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

kusura bakmayın ama 2 tane gtx 680 alma akıllılığını gösterdikten sonra gtx 580 ile gtx 680 arasındaki değer bir fark olmadığını size söylemek zorundayım çok boş bir yatırım yapmışsınız bugün tek bir gtx 580in ultra ayarlarda oynatamayacağı oyun yokken yeni çıkan astronomik fiyatlarla nvdianın acaba kaç kişiyi kekleyebiliriz dediği en büyük bilgisayar satıcılarının bile yüksek fiyatlarından dolayı stoklarında barındırmak istemediği kartları 2 şer 3 er satın almışssınız burdada bunun havasını yapmanın peşine düşmüşsünüz
    neyin havasindan bashediyorsun kusura bakmada.ben zaten o kartlardan birini aldigim fiyata sattim forumda hep bole 3-4 kisi var yok hava atmaymis da falanmis bu arada gtx 580 ile gtx 680 arasindaki farki bf3 teki farki anlatmami istermisin?

yazmak istemiyorum ama okuyunca da yazmadan duramıyorum. forumdaki bazı kesimin mantığını hiç anlayamıyorum...daha 7990 çıkmadan 690'ı geçiyor diyen mi 7850 ile 580 aynı diyeni mi ararsın 6850 ile bf3 ultrada akıcı oynuyor diyeni hepsi mevcut forumda...ama en çok kızdığım nokta kullanmadığı kartlar hakkında yorum yapanlar.Bu iş zevk meselesi bütçen varsa gider 690 sli yaparsın yoksa gider 6850 ile cf yaparsın 680 sli yapan adama sen neden bunu yapıyorsun havamı atıyorsun diyemezsin hakkın yok demeye dersen sen kim oluyorsun diye sorarlar adama...daha yazıcam ama çizecekler sonra en iyisi susmak herneyse cenk hocam takılmamak lazım bu zihniyete

hocam ben bu zihniyete alistim bu yorumu yapan arkadaslarin hepsi poyrii sen ben ve bizim gibilerin sayesinde alacaklari kartlara.karar veriyorlar sonra biz sli quad sli cf trifire yapinca hava atiyoruz oluyoruz bana diyorki 580 ile 680 arasinda ultrada fark yok 120 hz monitorde oyun oynasin be gorurum bir daha bole birsey yaziyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence degil bana 560ti de yetior
    Gozumu 660 a diktim ama uygun olursa alacam
  • quote:

hocam ben bu zihniyete alistim bu yorumu yapan arkadaslarin hepsi poyrii sen ben ve bizim gibilerin sayesinde alacaklari kartlara.karar veriyorlar sonra biz sli quad sli cf trifire yapinca hava atiyoruz oluyoruz bana diyorki 580 ile 680 arasinda ultrada fark yok 120 hz monitorde oyun oynasin be gorurum bir daha bole birsey yaziyormu

580 le 680 arasında fark yok diyen kişi acaba 2 kartı da kullandı mı merak ediyorum...120 hz monitörde değil 60hz monitörde bile bf3 ultrada 580 lightning 910 mhz de yetersiz kullandığım için biliyorum birileri gibi sağdan soldan okuduğum incelemelerden değil.bf3 te mxaa yı açınca fps yerlerde sürünüyor. Oyun olarak Sadece bf3 mü var diyen olacaktır elbet yeni gelicek oyunlarında bf3 ten farkı olacağını sanmıyorum bu gidişle seneye çıkıcak oyunlarda ilk aşamada 2 gb kartların yetersiz kalacağı gün gibi ortada.Diyorsanız ki ben mxaa açmam ayarları high ta tutarım o zaman her oyunda 580 fazlasıyla yeter.Burada kullanıcıları yadırgamamak lazım zevk meselesi bu herkez haddini bilsin bi zahmet.

• quote:

Orijinalden alıntı: y.C.g

quote:

580 le 680 arasında fark yok diyen kişi acaba 2 kartı da kullandı mı merak ediyorum...120 hz monitörde değil 60hz monitörde bile bf3 ultrada 580 lightning 910 mhz de yetersiz kullandığım için biliyorum birileri gibi sağdan soldan okuduğum incelemelerden değil.bf3 te mxaa yı açınca fps yerlerde sürünüyor. Oyun olarak Sadece bf3 mü var diyen olacaktır elbet yeni gelicek oyunlarında bf3 ten farkı olacağını sanmıyorum bu gidişle seneye çıkıcak oyunlarda ilk aşamada 2 gb kartların yetersiz kalacağı gün gibi ortada.Diyorsanız ki ben mxaa açmam ayarları high ta tutarım o zaman her oyunda 580 fazlasıyla yeter.Burada kullanıcıları yadırgamamak lazım zevk meselesi bu herkez haddini bilsin bi zahmet.

• quote:

Burada kullanıcıları yadırgamamak lazım zevk meselesi bu herkez haddini bilsin bi zahmet.

bu "ben kullandım sadece ben biliyorum" tarzı yorumlar yapanlar için de geçerli.
    birçok kişi sadece kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak başkalarının daha farklı ihtiyaçları olabileceğini unutuyor nedense.

hep aynı mesele hep aynı muhabbet...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Mevcut grafik ve kart başarımlarıyla yetinebilmek lazım. Oyun donmuyorsa yeter 60 fps yi zorlamanın da alemi yok.

Kimine göre donmaması kimine göre oyunu açması kimine 30fps kimine 60fps bu oyundan nasıl zevk alındığına bağlıdır..Şahin ayağını yerden keser ama bir audinin verdiği zevki vermez bilmem anlatabildim mi? Yani çok takılmayın gereksiz tartışmalar bunlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

5 senedir 1-2 oyun hariç aynı grafiklerle oyun oynuyoruz yani çok bile

Hocam bakıyorum tüm oyunları neredeyse unreal engine gibi dx9 motorlarla yapıyorlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emircanss

quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Mevcut grafik ve kart başarımlarıyla yetinebilmek lazım. Oyun donmuyorsa yeter 60 fps yi zorlamanın da alemi yok.

Kimine göre donmaması kimine göre oyunu açması kimine 30fps kimine 60fps bu oyundan nasıl zevk alındığına bağlıdır..Şahin ayağını yerden keser ama bir audinin verdiği zevki vermez bilmem anlatabildim mi? Yani çok takılmayın gereksiz tartışmalar bunlar...

Aynen kardeşim, kişisel seçimler bunlar. Saygı duymak lazım o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

quote:

Hocam bakıyorum tüm oyunları neredeyse unreal engine gibi dx9 motorlarla yapıyorlar...

konsollar yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

quote:

kendi adıma; o zaman ekran kartımı değiştirmeyeyim diyeceğim ama 3d ve dx11 için değiştirmeyi planlıyorum
  • 22-24" vb. monitörlerde 1920x1080 çözünürlükte oyun oynuyorsan 7870 üzerine gerek yok. Ha dersen ki ben 3D oyun oynarım veya Eyefinity kurarım o zaman 7970 veya 680 gibi kartlar tabii ki daha iyi olur.

Bence HD 6000 veya GTX 500 serisi orta-üst seviye kartlara sahip birisinin yeni nesil konsollar çıkana kadar kartlarını değiştirmesine gerek yok. Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi çoğu oyun DX9 tabanlı oyun motorlarıyla yapılıyor hâla. Unreal Engine 4 gibi yeni motorlar çıkmalı ki grafikler çağ atlasın. Bu da ancak yeni nesil PlayStation ve XBOX konsolları çıktığında olacak malesef. Gerçi CrySis 3, CryEngine 3 ile baştan itibaren DX11 destekli geliştiriliyormuş. Belki diğer yapımcılarda bu şekilde oyunu direk konsollardan port etmek yerine baştan PC için DX11 ile geliştirmeye başlarsa işte o zaman ekran kartı değiştirmenin bir anlamı olur.
  • benchmark kasmıyorsan ve aşırı yüksek çözünürlükte oyun oynamıyorsan gerek yok.
  • her şeyi bir kenara bırakalım. Bu nvidia denen şirketin mühendislerinin kafası sizin kadar çalışmıyor mu ? ( fark yok diyenler için söylüyorum ) adamlar o kadar uğraşıyor ediyor yeni kart çıkarıyor bu kart eskisinden pahalı oluyor herkes elinde olsun istiyor ama eskisinden kötü oluyor. Değişik.
  • Benchmark kasmiyorsan,3d on iynamiyorsn ki onda lazim cunku iki kez ciziyor goruntuyu,1920 x 1080 24 22 inc monitorler disinda daha buyuk bu cozunurlukten fazla on oynamiyorsan gerek yok.Yeni konsollari bekleyin bu segmentte karti olanlar o zaman aklim yapilacak o zamana kadar degismenize hic gerek yok rahat rahat yetecektir eger yukarda,ilerin birini yapmiyorsaniz yapiyrsanizda 680 690 veya 7970 veya gtx 690 gibi ust model icin 7990 a bakin zaten arkadaisn dedigi gibi cogu oyu dx 9 seviyesinde gelistiriyorlar crysis 3 Dogol gelecek ki sadece bir oyun eger obur onlarda oyle gelirse upgrade gerekir ki crytek bile vas gecebilir cogu pcde problem cikmasin diye.
  • Bf3'ü tartışmak anlamsız. Bu oyunda klasik multi oyuncusunun tercih edeceği ayarlar hala HIGH'dır. 60 fps'i yeterli bulmayıp yüksek kare sn tercihi nedeniyle ayar düşüren milyonlarca oyuncu mevcut. Ne zaman ULTRA detayda min fps 60 fps veya yakın seviyede olur o zaman Ultra oynarım...
  • sakın beyler.herkesın goz zevkı farklıdır.kımıne 30 fps yeter.kımıne 60 kımınede 120 anca keser.nasılkı herkeste ferrarı olmayacagı gıbı herkeste 2000-3000 tl lık ekran kartı olacak degıl.ne kadar ekmek o kadar kofte olayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

sakın beyler.herkesın goz zevkı farklıdır.kımıne 30 fps yeter.kımıne 60 kımınede 120 anca keser.nasılkı herkeste ferrarı olmayacagı gıbı herkeste 2000-3000 tl lık ekran kartı olacak degıl.ne kadar ekmek o kadar kofte olayı.

Arkadaş bi türlü kavrıyamadı olayı. Ben 2000tl verdiysem benden 1 lira aşağı para veren adam akıllı oyun oynıyamaz mantığında. Kaldı ki hiç sanmıyorum bu arkadaş o kartları hem iş amaçlı hem para kazanma amaçlı kullanıyor, sadece ve sadece oyun amaçlıdır buna %100 eminim ve oyun içinde o kadar para veren adama ben ........ derim. Bu kadar basit.
  • Şimdi aklıma geldi. Başlık açıkçası farklı algılamalara sebep olabilir. 250 TL daha az verip 7850 almak varken oyunlar için 7870'e gerek var mı desem?
  • Bence Hd 7850 Bile Yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Amigo[Nuri]- -- 6 Mayıs 2012; 18:52:45 >
  • Piyasadaki orta - üst düzey ekran kartları çoğu oyunu rahatlıkla kaldırabilicek güçtedirler.
    Örnek vermek gerekirse:
    Elimde kötü diyebileceğiniz bir işlemci var. (C2Duo 3.2)
    Ekran kartı olarak da 6850 var.
    20" monitörüm var.
    Bu monitörün desteklediği en yüksek çözünürlük de 1600*900.
    Elimdeki ekran kartı ve işlemci ile bu çözünürlükte pek çok oyunu yüksek kalitede ayarlarda oynayabiliyorum.
    Battlefield 3, Metro 2033 gibi oyunları bunun dışında tutuyorum.
    Bu şekilde mutluyum.
    Ama param olursa, akşam eve ekmek götürme derdinde de olmazsam ben de bütün oyunları 1920*1080 çözünürlükte oynamak için daha iyi bir ekran kartı- işlemci alırdım.

Örnek veip konuyu açalım:
    "Hiç oyun oynamam; internette takılırım,film izlerim,müzik dinlerim" diyorsanız gider onboard ekran kartlarıyla takılırsınız.
    "Çok fazla oyun oynamam;ama oynadığım zaman da beni idare etmeli" diyorsanız gider bir tane 4670,5670 alırsınız.
    "Oyun oynarım; ama benim için görüntü kalitesi değil performans önemlidir" diyorsanız gider bir tane 5750-GTS 450 alırsınız.
    "Oyun oynarım; benim için görüntü kalitesi ve performans da çok önemli;ama gidip de 200$ veya daha fazlasını bir ekran kartına veremem" diyorsanız gider 5770-6850-GTX 460 alırsınız.
    "Oyun oynarım; görüntü kalitesi de performans da çok önemli; AA/AF açarım,param da var ;ama gidip 400$ veya fazlasını veremem" diyorsanız kesenin ağzını daha fazla açar; gider bir tane 560Tİ-570-6950-7850-7870 falan alırsınız.
    "Oyun oynamak için varım; 1920*1080'de her şey (AA,AF,BB,CT,RZ...) en yüksek kalitede olmalı,oyun yağ gibi akmalı, en ufak bir takılma olmamalı,yoksa uyuz olurum; para da mühüm değil" diyorsanız gider 580-680 falan alırsınız.

Görüldüğü gibi teknoloji öyle bir şey ki; her zaman paranıza ve ihtiyaçlarınızla orantılı ürünler piyasaya sunabiliyorlar.

Dikkat edilirse teknoloji noktasında zevklerimizi sınırlayan para ve ihtiyaç oluyor.
    Ekonomik olarak iyi bir konumdaysanız ve ihtiyaçlarınızı da paranıza göre esnetebiliyorsanız her zaman " en iyisini,daha iyisini" istersiniz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.