Şimdi Ara

1440p, 2K veya 144Hz monitörde oyun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
8.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

her şeyi bir kenara bırakalım. Bu nvidia denen şirketin mühendislerinin kafası sizin kadar çalışmıyor mu ? ( fark yok diyenler için söylüyorum ) adamlar o kadar uğraşıyor ediyor yeni kart çıkarıyor bu kart eskisinden pahalı oluyor herkes elinde olsun istiyor ama eskisinden kötü oluyor. Değişik.

Yoruma gerek yok ne güzel demiş arkadaş
  • 10 fps nin üzerindeki her oyun benim için akıcıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rojev

Piyasadaki orta - üst düzey ekran kartları çoğu oyunu rahatlıkla kaldırabilicek güçtedirler.
    Örnek vermek gerekirse:
    Elimde kötü diyebileceğiniz bir işlemci var. (C2Duo 3.2)
    Ekran kartı olarak da 6850 var.
    20" monitörüm var.
    Bu monitörün desteklediği en yüksek çözünürlük de 1600*900.
    Elimdeki ekran kartı ve işlemci ile bu çözünürlükte pek çok oyunu yüksek kalitede ayarlarda oynayabiliyorum.
    Battlefield 3, Metro 2033 gibi oyunları bunun dışında tutuyorum.
    Bu şekilde mutluyum.
    Ama param olursa, akşam eve ekmek götürme derdinde de olmazsam ben de bütün oyunları 1920*1080 çözünürlükte oynamak için daha iyi bir ekran kartı- işlemci alırdım.

Örnek veip konuyu açalım:
    "Hiç oyun oynamam; internette takılırım,film izlerim,müzik dinlerim" diyorsanız gider onboard ekran kartlarıyla takılırsınız.
    "Çok fazla oyun oynamam;ama oynadığım zaman da beni idare etmeli" diyorsanız gider bir tane 4670,5670 alırsınız.
    "Oyun oynarım; ama benim için görüntü kalitesi değil performans önemlidir" diyorsanız gider bir tane 5750-GTS 450 alırsınız.
    "Oyun oynarım; benim için görüntü kalitesi ve performans da çok önemli;ama gidip de 200$ veya daha fazlasını bir ekran kartına veremem" diyorsanız gider 5770-6850-GTX 460 alırsınız.
    "Oyun oynarım; görüntü kalitesi de performans da çok önemli; AA/AF açarım,param da var ;ama gidip 400$ veya fazlasını veremem" diyorsanız kesenin ağzını daha fazla açar; gider bir tane 560Tİ-570-6950-7850-7870 falan alırsınız.
    "Oyun oynamak için varım; 1920*1080'de her şey (AA,AF,BB,CT,RZ...) en yüksek kalitede olmalı,oyun yağ gibi akmalı, en ufak bir takılma olmamalı,yoksa uyuz olurum; para da mühüm değil" diyorsanız gider 580-680 falan alırsınız.

Görüldüğü gibi teknoloji öyle bir şey ki; her zaman paranıza ve ihtiyaçlarınızla orantılı ürünler piyasaya sunabiliyorlar.

Dikkat edilirse teknoloji noktasında zevklerimizi sınırlayan para ve ihtiyaç oluyor.
    Ekonomik olarak iyi bir konumdaysanız ve ihtiyaçlarınızı da paranıza göre esnetebiliyorsanız her zaman " en iyisini,daha iyisini" istersiniz.

ah param olaydı da gideydim gtx690 slı yapaydım .D

• yeter hocam.
  • btf3 1920x1080 ultra ayarlar için ortalama hangi kartı almada karar kıldık 7870 yeterlimidr
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

7850 bile yeterli
    http://thgtr.com/amd-radeon-hd-7870-ve-7850-incelemesi/6#axzz2Alf9IItg

onlar ortalama fps'ler galiba en düşük fps de çok önemli 70 fps iken 33'e düştümü başlıyor slayt show
    hd 7850 oc da yap ne yaparsan yap bunu tam sağlayamaz (1920 x 1080 çözünürlükte )
  • senelerdir oyunları low da oynayan bir kişi olarak çokta uçmaya gerek yok diyorum ben.
    EDİT: Ama gtx 670 alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

5 senedir 1-2 oyun hariç aynı grafiklerle oyun oynuyoruz yani çok bile

Öyle ama nedense ben high ayarlarda NFS most Wanted oynayamıyorum :( medium ayarlara cekıyorum maalesef ve light ayarını kısıyorum. Bu seferde goruntu pek hosuma gıtmıyor ki , yerlerdeki su birikintılerı falan gorunmuyor. O zaman zevk alamıyorum oyundan. Sanırım Msi R6950 tf3 unde modası gectı kart olarak
  • herkes düşmüş metro 2033 bf3 peşine adam sanki 7/24 sadece bu oyunları oynuyacak biraz genel bakın iki oyun için değermi o kadar para saymaya yazık valla gereksiz israf 7870 bence her türlü iş yapar ve artar bile
  • ben 6850 limden memnunum şuan için garantisi yarı bile olmamış kartımı bir yana bırakıp yeni bir kart almayı düşünmüyorum ama görüyorumki acayip bir tüketim çılgınlığı var ekran kartı tozlanmadan yenisini alanlar var ayarları biraz kısar devam edersin cılkı çıkınca yenisini alırsın ekonomik sıkıntısı olmayanlar için bir sözüm yok
  • Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhancub

herkes düşmüş metro 2033 bf3 peşine adam sanki 7/24 sadece bu oyunları oynuyacak biraz genel bakın iki oyun için değermi o kadar para saymaya yazık valla gereksiz israf 7870 bence her türlü iş yapar ve artar bile

ben şu anda sadece bf3 ile nfs most wanted 2012 oynuyorum ufaktanda ac3'e başladım ...
    benim için bf3 olmazssa olmazlardan (multisi)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 31 Aralık 2012; 9:22:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

quote:

Orijinalden alıntı: fero01

5 senedir 1-2 oyun hariç aynı grafiklerle oyun oynuyoruz yani çok bile

Öyle ama nedense ben high ayarlarda NFS most Wanted oynayamıyorum :( medium ayarlara cekıyorum maalesef ve light ayarını kısıyorum. Bu seferde goruntu pek hosuma gıtmıyor ki , yerlerdeki su birikintılerı falan gorunmuyor. O zaman zevk alamıyorum oyundan. Sanırım Msi R6950 tf3 unde modası gectı kart olarak

nfs most wanted'da işlemci kullanımına 1-2 saat baktım o donuklukların olduğu zamanlarda
    işlemcinin 1 çekirdeğini tamamen 2.çekirdeğini ise çok az kullanması dikkatimi çekti ,
    ki gtx 580 ile en düşük ayarlara bile alsam donukluk olan yerlerde yine donukluk oluyor sorun bence işlemci kullanımında
    ekran kartı ile ilgili değil. patch çıkarıp işlemci kullanımını düzeltirlerse sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 31 Aralık 2012; 9:21:26 >

• Bu işler tamamen duygusal many many yoksa elinde 8800gt olupta her oyunu oynuyorum diyende var gtx 680 olupta takılma yapıyor diyende var ........

ama dediğin kart egerki pinpirikli diyilsen her türlü yeter.
  • Yetmek kelimesini acmak lazim.

Herkesin farkli bir oyun anlayisi var.

Oyunlardan ne kadar akicilik bekliyosunuz, hangi cozunurlukte oynamayi tercih ediyosunuz. Once bunlari tartisip ondan sonra yeter mi yetmez mi ancak karar verilir. Ki o dusunce bile herkese gore degisir.
  • ortalama insan gözü 30 fps nin ötesindeki görüntü değişme hızını algılayamaz. yani sabit 60 fps ile sabit 30 fps yi insan aynı algılar. ama ani fps inme veya çıkması insanı rahatsız eder. işte asıl problem budur. nvidia kartlarda bu hızlı inme ve çıkmayı engelleyecek bir sistem vardır. amd de ise bu yok. bana kalırsa ortalama bir oyuncu için 7870 ile gtx 560 ti ötesine geçmenin çok bir anlamı yok. eğer eye finity yada 1920 x 1080 'nin ötesine geçecekseniz o zaman daha üst kartlar denenebilir. anti alliasing 2x ile 4x arasında çok aşırı bir fark yok. sadece görüntü kenarları çok ama çok hafif düzleşiyor ama bu size netlik kaybı olarak dönüyor. buna gerek yok. ben hd 4850 ile çok akıcı bir şekilde metro 2033 ü oynamıştım. bana yetti. şu an 5850 kullanıyorum. o kart bana fazlasıyla yetiyor. Ama yine de herkesin tercihine saygı duyuyorum. bu dediklerim benim şahsi düşüncemdir ve kimseyi bağlamak adına söylenmemiştir.

• Gerekli çünkü insanlar 1080p 60 fps tüm oyunları en yüksek ayarlarda oynamak istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omen1710

ortalama insan gözü 30 fps nin ötesindeki görüntü değişme hızını algılayamaz. yani sabit 60 fps ile sabit 30 fps yi insan aynı algılar. ama ani fps inme veya çıkması insanı rahatsız eder. işte asıl problem budur. nvidia kartlarda bu hızlı inme ve çıkmayı engelleyecek bir sistem vardır. amd de ise bu yok. bana kalırsa ortalama bir oyuncu için 7870 ile gtx 560 ti ötesine geçmenin çok bir anlamı yok. eğer eye finity yada 1920 x 1080 'nin ötesine geçecekseniz o zaman daha üst kartlar denenebilir. anti alliasing 2x ile 4x arasında çok aşırı bir fark yok. sadece görüntü kenarları çok ama çok hafif düzleşiyor ama bu size netlik kaybı olarak dönüyor. buna gerek yok. ben hd 4850 ile çok akıcı bir şekilde metro 2033 ü oynamıştım. bana yetti. şu an 5850 kullanıyorum. o kart bana fazlasıyla yetiyor. Ama yine de herkesin tercihine saygı duyuyorum. bu dediklerim benim şahsi düşüncemdir ve kimseyi bağlamak adına söylenmemiştir.

Hocam 30 fps ve 60 fps de ki varki fazlasiyla anlar cogu insan oyunlarda. Eminim benim gibi dusunende vardir.

120hz monitorler bile cikmistir saniyede 120fps veren ve gercekten 60fps ye nazaran daha akici bir oyun deneyimi sunar.

Ben hic bir oyunu 50 alti oynayamiyorum, akiciligi kaciyor sahsen. Keske 30 yetsede 30la oynasak ama yetmiyor.

Konsoldan, bilgisayara gecmemde ki ana neden budur.

hatta ve hatta televizyon filmleri 24fps dir ama gecen ay cikan Hobbit filmi ise ilk defa 48 fps de cekilen bir filmdir. Turkiyede 48 fps olan versyonunu gosteren sinema yoktu ama yurt disi yorumlarinda 48 fps nin ileride standart olacagi yaziliyor.

Zamani olanin su haberi okumasini tavsiye ederim.

http://www.tweakguides.com/Graphics_5.html

Dediginiz fps inme ve cikislari olayi dogru. Zaten filmlerde bu cikis olmadigi icin 24 fps civarina filmler veya diziler sabitlendigi icin bu farki genelde insanlar anlamaz. Ama cidden insan gozu 30 fps uzeri goruntuleri algilar

Ozellikle su teste bakarsa herkes daha iyi anlar

http://boallen.com/fps-compare.html

Ustteki karenin cikisi ve inisi 15 fps

ortada ki 30

alttaki 60

Dikkatli bakildiginda 60 fps nin daha akici bir goruntuye sahip oldugu belli oluyor.

Ha tabi kimi insan umursamaz o akiciligi, farkli birsey bu.

Burda bir baska test

http://frames-per-second.appspot.com/

FPS leri ayarlayip farklari gormek adina cok guzel bir test.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.