Şimdi Ara

1440p, 2K veya 144Hz monitörde oyun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
8.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Hiç kafa yormadan her şeyi kökleyip ort. 60 fps istiyorum" diyenler için 7900 - 670/680 gerekiyor. Ki bunlar da sürekli 60 fps veremiyor.

"Yok, biraz kafa yorar, etkisi görsele az, fps'ya çok olan ayarları kendim bulur kısar, gene çok iyi görüntüyle 60 fps sağlarım" diyenler içinse 7800-660 ideal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Aralık 2012; 18:50:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs
    Hocam 30 fps ve 60 fps de ki varki fazlasiyla anlar cogu insan oyunlarda. Eminim benim gibi dusunende vardir.

120hz monitorler bile cikmistir saniyede 120fps veren ve gercekten 60fps ye nazaran daha akici bir oyun deneyimi sunar.

Ben hic bir oyunu 50 alti oynayamiyorum, akiciligi kaciyor sahsen. Keske 30 yetsede 30la oynasak ama yetmiyor.

Konsoldan, bilgisayara gecmemde ki ana neden budur.

hatta ve hatta televizyon filmleri 24fps dir ama gecen ay cikan Hobbit filmi ise ilk defa 48 fps de cekilen bir filmdir. Turkiyede 48 fps olan versyonunu gosteren sinema yoktu ama yurt disi yorumlarinda 48 fps nin ileride standart olacagi yaziliyor.

Zamani olanin su haberi okumasini tavsiye ederim.

http://www.tweakguides.com/Graphics_5.html

Dediginiz fps inme ve cikislari olayi dogru. Zaten filmlerde bu cikis olmadigi icin 24 fps civarina filmler veya diziler sabitlendigi icin bu farki genelde insanlar anlamaz. Ama cidden insan gozu 30 fps uzeri goruntuleri algilar

Ozellikle su teste bakarsa herkes daha iyi anlar

http://boallen.com/fps-compare.html

Ustteki karenin cikisi ve inisi 15 fps

ortada ki 30

alttaki 60

Dikkatli bakildiginda 60 fps nin daha akici bir goruntuye sahip oldugu belli oluyor.

Ha tabi kimi insan umursamaz o akiciligi, farkli birsey bu.

Burda bir baska test

http://frames-per-second.appspot.com/

FPS leri ayarlayip farklari gormek adina cok guzel bir test.

Hocam dediklerine katılıyorum ben az önceki cümlemi biraz eksik kurdum. 30 fps üzerinde fark olur elbette. hızlı hareketlerde netleşme olarak algılar insanlar. ama takılma olarak algılamazlar. sabit 30 fps ve üzeri, ortalama bir insana akıcı gelir. 30 fps nin üzerindeki fps artışı akıcılığa çalışmaz da daha çok hızlı hareketlerde görüntü netliğine çalışır. demek istediğim bu. Ama fark mutlaka vardır. o zaman niye 400 hz televizyonlar var değil mi? yani dediğinize tamamen katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

"Hiç kafa yormadan her şeyi kökleyip ort. 60 fps istiyorum" diyenler için 7900 - 670/680 gerekiyor. Ki bunlar da sürekli 60 fps veremiyor.

"Yok, biraz kafa yorar, etkisi görsele az, fps'ya çok olan ayarları kendim bulur kısar, gene çok iyi görüntüyle 60 fps sağlarım" diyenler içinse 7800-660 ideal.

bu
  • cok irdelemenin anlami yok imkan varsa neden olmasin ? imkani olan adama 690 bile yetmez
  • TEKNOLOJİYİ HİÇ BİR ZAMAN YAKALAYAMAZSIN BAKACAKSIN İŞİNİN GÖRÜLDÜĞÜNE
  • Fuzuli masraf, başka bişey değil
  • HD 7870'in 1920x1080 ultra grafiklerde oynatmayacağı oyun yok. Bunun üstü gereksiz ve fuzuli masraf olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

Oyunlar için, AMD Radeon HD 7870 / GTX 660 Tİ ekran kartından fazlasına gerek varmı?

Bilgisayarınızın yüksek performanslı olması, her zaman yüksek performansta oyun oynayacağımız anlamına gelmez.

Standart monitörlerde yenileme hızı 60 hz'dir.
    60 hz yenileme hızı olan monitörlerde, FPS hızı 60'ı geçerse görüntü de yırtılma (tearing) olur. (Bunu önlemek için v-sync özelliğini açmanız gerekir.)
    Oyunlarda yüksek (60'dan fazla) FPS hızı hedefleyen sıkı oyuncular, 3D (120 hz) monitör tercih etmelidir.

Monitör 1920x1080 çözünürlüklü
    daha yüksek çözünürlükte oyun oynamak isteyenler için 2560x1440 (27") çözünürlüklü monitör gerekli.

HD 7870 / GTX 660 Tİ, HD 7950'ye yakın performans sağlıyor
    Bir üst seviye ekran kartları olan GTX 670 / HD 7970 ile aralarında ~300 TL fark var, değer mi?

1920x1080 çözünürlükte piyasada bu kartları zorlayan oyun bile bulunmamaktadır

Kısaca;
    670/680/7970 gibi ekran kartları,
    2560×1440 çözünürlükte oyun
    3D 120hz monitörde oyun
    birkaç monitörde oyun içindir
    Piyasada bu kartları zorlayan oyun bile bulunmamaktadır.
    1920*1080 çözünürlükte sadece oyun için 7870/660 Tİ fazlasıyla yeterlidir

insanın yaradılısından dolayı bir kere yeter diye bir kavram yok.Yetenler için ise bir dünya sebep sayılır neden yettiğine dair.Adam oyun oynamıyordur yeter, bilgisayarla cok hasır nesir degildir yeter,oynadıgı oyunlar yuksek gpu ihtiyacına sahip degildir yeter,kendi harcamalarına ayırdıgı parayı elektronik aksam yerine baska seylere harcamayı yegliyordur yeter,oyun yada pc ayarlarından cok anlamıyordur yeter,3d ekranı yada full hd cozunurlukleri yoktur yeter,sırf deneme amaclı o kartlara harcicak parası yoktur yeter,30 fps onun için akıcıdır yeter vs...Fakat söle bir durumda var ki son teknoloji sistemlere meraklıdır yetmez, fazladan ekran veya ekranlar kullanıyordur yetmez,pro gamerdır yetmez,kartları denemeyi hobi edinmistir yetmez,30 fps 60 fps kesmiyordur yetmez,hardwarela oynamayı overclock yapmayı seviyordur yetmez, benchmark almayı seviyordur yetmez,hep en iyisine sahip olmak istiyordur yetmez,optimize özürlü oyunlarda kassın istemiyordur yetmez,fanboydur yetmez,bütün hayatı pc basındadır yetmez vs..saydıgım ve sayamadıgım daha onlarca degiskenden dolayı her seferinde farklı bir sebep farklı bir sonuc cıkar.Bu elektronikleri uretenlerde zaten yetmeyecegini bildikleri icin devamlı bir üretim içersindeler bu adamlarda yoksa gtx 670 alayına yetiyor galiba oyunların gtx690 cıkarmasamıydık diye tartısmıyorlar toplantılarında:)Her seviye kartın belli bir hitap ettigi kesim var aynı sekilde müsteri olarakta farklı kullanım tercihleri var.Sonuc olarak 7870 660 ti yetmez herkese (cozunurluk 1920×1080 olsa dahi).

• Güncellendi
  • ekran kartlarının senesi dolmadan ya modası geçiyor ya teknolojisi değişiyor bu nedir arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elanorth

Metronun bukadar abartılmasındaki olayı anlayamıorum.Bende 2x 6780 var.Bench ınde bile herşey açık min 30 alıorum.Oyuna gelirsek oyun cidden bana göre çok kötü.Bilim kurgu-korku arası bişi yapmaya çalışmışlar fakat olmamış gibi geldi bana.
    Sonuçta cihazı zorşaması grafik kalitesini ifade etmez illaki.Şimdi şöle birde örnek veriim.Batman AC DX9 da benim performans ım phsyx açıkken bile kayet rahat 60+ oynayabiliorum ama gelki dx11 e geirdiğinde cihaz sapıtıyor.10 fps lere kadar iniyorum.
    Aradaki fark a gelirsek grafik açısından SS bile çektim ama arada inanın gözle görülebilir bir fark bile yok.Aynı şey bir çok oyun için geçerli.

Aynen bana da öyle geliyor. Sanki son yıllarda aşırı süper grafikli oyunlar hariç benzer grafiklerle karşı karşıyayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

quote:

Orijinalden alıntı: omen1710

ortalama insan gözü 30 fps nin ötesindeki görüntü değişme hızını algılayamaz. yani sabit 60 fps ile sabit 30 fps yi insan aynı algılar. ama ani fps inme veya çıkması insanı rahatsız eder. işte asıl problem budur. nvidia kartlarda bu hızlı inme ve çıkmayı engelleyecek bir sistem vardır. amd de ise bu yok. bana kalırsa ortalama bir oyuncu için 7870 ile gtx 560 ti ötesine geçmenin çok bir anlamı yok. eğer eye finity yada 1920 x 1080 'nin ötesine geçecekseniz o zaman daha üst kartlar denenebilir. anti alliasing 2x ile 4x arasında çok aşırı bir fark yok. sadece görüntü kenarları çok ama çok hafif düzleşiyor ama bu size netlik kaybı olarak dönüyor. buna gerek yok. ben hd 4850 ile çok akıcı bir şekilde metro 2033 ü oynamıştım. bana yetti. şu an 5850 kullanıyorum. o kart bana fazlasıyla yetiyor. Ama yine de herkesin tercihine saygı duyuyorum. bu dediklerim benim şahsi düşüncemdir ve kimseyi bağlamak adına söylenmemiştir.

Hocam 30 fps ve 60 fps de ki varki fazlasiyla anlar cogu insan oyunlarda. Eminim benim gibi dusunende vardir.

120hz monitorler bile cikmistir saniyede 120fps veren ve gercekten 60fps ye nazaran daha akici bir oyun deneyimi sunar.

Ben hic bir oyunu 50 alti oynayamiyorum, akiciligi kaciyor sahsen. Keske 30 yetsede 30la oynasak ama yetmiyor.

Konsoldan, bilgisayara gecmemde ki ana neden budur.

hatta ve hatta televizyon filmleri 24fps dir ama gecen ay cikan Hobbit filmi ise ilk defa 48 fps de cekilen bir filmdir. Turkiyede 48 fps olan versyonunu gosteren sinema yoktu ama yurt disi yorumlarinda 48 fps nin ileride standart olacagi yaziliyor.

Zamani olanin su haberi okumasini tavsiye ederim.

http://www.tweakguides.com/Graphics_5.html

Dediginiz fps inme ve cikislari olayi dogru. Zaten filmlerde bu cikis olmadigi icin 24 fps civarina filmler veya diziler sabitlendigi icin bu farki genelde insanlar anlamaz. Ama cidden insan gozu 30 fps uzeri goruntuleri algilar

Ozellikle su teste bakarsa herkes daha iyi anlar

http://boallen.com/fps-compare.html

Ustteki karenin cikisi ve inisi 15 fps

ortada ki 30

alttaki 60

Dikkatli bakildiginda 60 fps nin daha akici bir goruntuye sahip oldugu belli oluyor.

Ha tabi kimi insan umursamaz o akiciligi, farkli birsey bu.

Burda bir baska test

http://frames-per-second.appspot.com/

FPS leri ayarlayip farklari gormek adina cok guzel bir test.

Aynen hocam. 50 altı hakikaten akıcılıgı etkiliyor. 25 fps de oyun oynayıp abi ultarada oyun oynuyorum demesin kimse. Milletin rahat oynatır kavramı 25-35 fps aralıgı olmuş..

• gtx 970 için 1080p monitor 60 fps de gayet iyi bir hız.. olaya soyle bakmak daha dogru olmazmi?
    1080p çözünürlükte vsync acıkken 60 fps verdiği sürece sorun yok. bu kartlar evet guclu kartlar 140 belki 200 fps de verebilir laki 60 fps den extreme bir farkı olmazki?
    kartın gucuyle uzun sure yıllar dx12 kalitesinde min 60 fps ve 1080p de oyun oynatacagını bilmek bana yetmemelimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: radef

gtx 970 için 1080p monitor 60 fps de gayet iyi bir hız.. olaya soyle bakmak daha dogru olmazmi?
    1080p çözünürlükte vsync acıkken 60 fps verdiği sürece sorun yok. bu kartlar evet guclu kartlar 140 belki 200 fps de verebilir laki 60 fps den extreme bir farkı olmazki?
    kartın gucuyle uzun sure yıllar dx12 kalitesinde min 60 fps ve 1080p de oyun oynatacagını bilmek bana yetmemelimi

peki şu an elimde yani pc mde takılı geforce gtx 760 nvidia asus 2 gb 256 bit ekran kartı var
    bana bu kart ne kadar yeter
    ben pc yi büyük ekran led tv ye bağlı oynuyorum oynadığım oyunsa assetto corsa yada Euro track tarzı simülasyon
    oyunlar

ben gtx970 ekran kartı alırsam
    i5 4690 işlemci --8 gb kingston ripjaws ram-- asus z97-A anakart--750 wat zalman hp plus kaldırırmı

yada bu ekran kartı benim için fazzlamı kaçar TEŞEKKÜRLER

• quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

quote:

Orijinalden alıntı: radef

gtx 970 için 1080p monitor 60 fps de gayet iyi bir hız.. olaya soyle bakmak daha dogru olmazmi?

peki şu an elimde yani pc mde takılı geforce gtx 760 nvidia asus 2 gb 256 bit ekran kartı var
    bana bu kart ne kadar yeter
    ben pc yi büyük ekran led tv ye bağlı oynuyorum oynadığım oyunsa assetto corsa yada Euro track tarzı simülasyon
    oyunlar

ben gtx970 ekran kartı alırsam
    i5 4690 işlemci --8 gb kingston ripjaws ram-- asus z97-A anakart--750 wat zalman hp plus kaldırırmı

yada bu ekran kartı benim için fazzlamı kaçar TEŞEKKÜRLER

güncel oyunları takip etmiyorsanız.. oyunlarıda ultra görüntü kalitesinde oynama hastalığınız yoksa.. bence gereksiz olur...2. sorunuzun cevabıda evet kaldırır.

• radef kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler arkadaşım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün ayarları kısarsan 4870 bile yeter

ama burada önemli olan bütün ayarlar ultradayken 60 fps nin altına inmemek , cunki 60 ın altına inince hissettiriyo baya
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    pardon 4870 bu ati redeon kartdanmı bahsediyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

pardon 4870 bu ati redeon kartdanmı bahsediyorsunuz

evet ati 4870
    ben şu anda bu kartı kullanıyorum overclockta var tabi , dota 2 ve csgo da iyi işler çıkarıyor birtek aa kapalı olmasına ragmen

onun dışında gta4 de herşeyi kapatırsam 40+ fps veriyor :D
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    valla çok iyiymiş
    bende asus nvidia gtx 760 var acaba değiştirsemmi diye
    kendi kendime sorup duruyorum
    oynadığımda birtek assetto çorsa ve Euro track yarış ve simülasyon
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.