Şimdi Ara

144hz monitör sadece 120hz seçeneği çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni ASUS 23,8" VG249Q TUF GAMING (https://www.vatanbilgisayar.com/asus-23-8-vg249q-tuf-gaming-1ms-144hz-full-hd-ips-freesync-gaming-monitor.html) marka monitör aldım, 144hz yazmasına rağmen görüntü seçeneklerinde maksimum 120hz görebiliyorum çözüm olarak ne yapabilirim?

Yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım çoğu kişi Hdmi yerine display port kullanmalısınız yazmış fakat monitörün kendi kutusunun içeriğinde hdmi kablosu ile geldi eğer 144hzi desteklemiyorsa böyle gelmesi saçma bir durum değil mi, yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• hdmi ile en fazla 120hz alırsınız o monitörde hdmi 1.4 ile geliyor cihaz.

144hz için dp kablo almalısınız, dp 1.2 destekliyor cihaz, paugge marka 99tl'ye satılıyor 1.2'si , paugge dışında marka kesinlikle almayın !

• Aynı monitörde HDMI 1.4 kablo ile 144Hz'yi görmüştüm, sizde neden 120 Hz ilginç.

EDİT: Çözünürlüğü ekran kartının kontrol panelinden değil de Windows'un görüntü ayarlarından değiştirmeyi deneyin.

Masaüstü>Sağ tık>Görüntü ayarları>Gelişmiş görüntü ayarları>Ekran 1 için görüntü....>Çıkan pencerede Monitör sekmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 18 Mart 2021; 16:11:8 >
  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt

Ekran kartı ile bir alakası olabilir mi? Eski bir laptop kullanıyorum içinde Nvidia 960m takılı ama aynı zamanda Intel Hd Graphics 5600 de var ve monitör Intel'e bağlı gözüküyor, maks 120hz destekleme gibi bir durumumu var acaba

• losthell kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim öneri için, diğer arkadaş aynı monitörle hdmi ile 144hz aldığını söylüyor, eğer benim sorunum ekran kartı vs ile alakalıysa boşuna dp kablosuna para harcamak istemiyorum

• Casuell C kullanıcısına yanıt

Olabilir, ben GTX 750 ile 144 Hz görmüştüm. Bu arada editlediğim mesajdaki yöntemi deneyin.

biliyorum maks 120hz seçeneği var işte orada 144hz çıkmıyor malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: Casuell

biliyorum maks 120hz seçeneği var işte orada 144hz çıkmıyor malesef

O zaman DP kablo ile şansınızı denemekten başka çareniz yok gibi gözüküyor, DP ile 144 Hz almanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 18 Mart 2021; 16:23:7 >

Yani şuan ki bilgisayarım zaten çokta iyi bir şey olmadığından 120hz yeterli gibi eğer yeni bilgisayar alabildiğim zaman da 120hz vermeye devam ederse DP kabloya geçiş yapacağım gibi gözüküyor, Teşekkürler yardım için.

• Yüksek hızlı monitörler 120 ve 144 için sadece dp kablo verirler nasıl böyle birşey olmuş çok enteresan. Hatta benim ilk 144hz asus mönitörde hdmi çıkışı yoktu, gerçekten enteresan...

• ibo-wan kullanıcısına yanıt

Hiçbir fikrim yok DisplayPort 1.2 x 1, HDMI (v1.4) x 1, D-sub x 1 bağlantısı var yazıyordu, kutu içeriğindede hangi kablo çıkarsa çıksın söyledikleri tazeleme hızını karşılayabilecek bi kablo gelir diye düşünmüştüm

• quote:

Orijinalden alıntı: losthell

hdmi ile en fazla 120hz alırsınız o monitörde hdmi 1.4 ile geliyor cihaz.

144hz için dp kablo almalısınız, dp 1.2 destekliyor cihaz, paugge marka 99tl'ye satılıyor 1.2'si , paugge dışında marka kesinlikle almayın !

hocam ben rampage rm344 kullanıyorum kutunun içinden çıkan dp kablosunu kullanıyorum niye öyle dediniz şimdi :/

• Casuell C kullanıcısına yanıt

Herkes bilmeden yorum yapmış, Hdmi dan 1080p 144hz kullanıyorum,aynı kabloyu eski laptopa takınca max 75hz veriyor. Bilgisayarınla alakalı, Intel Hd Graphics kontrol panelinden özel çözünürlük ata kısmından 144e ayarla, olmazsa bilgisayarın desteklemiyor dernektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

hocam ben rampage rm344 kullanıyorum kutunun içinden çıkan dp kablosunu kullanıyorum niye öyle dediniz şimdi :/

Alıntıları Göster

içinden çıkanı kullanabilirsiniz tabi ki , sorun yaşamadığınız sürece sorun yok. sadece sıfırdan kablo alacaklar için paugge'tan şaşmasınlar demek istemiştim.

• ihsanmx kullanıcısına yanıt

Bende bilgisayar desteklemiyor diye düşünmüştüm, stoklar ve dolar kuru izin verir ve bilgisayar alıp denemek nasip olursa bir gün sorunun neyden olduğu belli olur artık. Teşekkürler yorumun için.

• Hdmi 1.2 ile bile 144hz destekler alakası yok hdmi versiyonu ile. Kablonuz dandik. Ya kaliteli bir hdmi yada dp alın.

• Hdmi 1.4 ile 144 Hz alırsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.