Laptop Şarjdayken FPS düşme sorunu
Merhaba arkadaşlar bir laptop kullanıcısıyım ve laptop kullanıcıları bilir ki laptop şarja takılı iken yüksek fps, batarya ile çalışırken düşük fps alırsınız. Ben laptopu ilk açtığım zaman şarja takılı olmasına rağmen sanki şarja değilmiş gibi düşük fps veriyordu ve şarj aletini tekrar çıkar tak yapmam ile bu sorun düzeliyor ve yüksek fps alabiliyordum. Yakın zamanda batarya sorunu yüzünden bataryamı çıkardım fakat şimdide aynı şekilde düşük fps alıyorum, herhangi bir bataryam olmadığı için çıkar tak yaparak sorunu çözemiyorum çünkü çıkarınca laptop direk kapanıyor bunun çözümü nedir.
Not: Güç seçeneklerinde her şey yüksek performans modunda, nvidia denetim masasında herşey yüksek performans modunda.
Youtube izlerken bilgisayar kapanıyor
Başlıkta belirttiğim gibi laptopumda youtube dan video izlerken bazen 5 dakika bazen 1 saat içinde zamanı belli olmaksızın bilgisayarım herhangi bir uyarı vermeden direkt olarak kapanıyor. Sürücülerim vesaire hepsi güncel durumda ve bu sorunu sadece youtube da video izlerken yaşıyorum, netflix ve benzeri herhangi bir platformda izlerken veya sistemimi zorlayan herhangi bir oyun oynarken bile böyle bir sorun yaşamıyorum, internette araştırma yapsamda konuya ait bir çözüm bulamayıp birde buraya konu açmayı deneyeyim dedim, şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
144hz monitör sadece 120hz seçeneği çıkıyor
Merhaba arkadaşlar yeni ASUS 23,8" VG249Q TUF GAMING (https://www.vatanbilgisayar.com/asus-23-8-vg249q-tuf-gaming-1ms-144hz-full-hd-ips-freesync-gaming-monitor.html) marka monitör aldım, 144hz yazmasına rağmen görüntü seçeneklerinde maksimum 120hz görebiliyorum çözüm olarak ne yapabilirim?
Yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım çoğu kişi Hdmi yerine display port kullanmalısınız yazmış fakat monitörün kendi kutusunun içeriğinde hdmi kablosu ile geldi eğer 144hzi desteklemiyorsa böyle gelmesi saçma bir durum değil mi, yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
9500tl bandında sistem arıyorum (yardım lüften)
|
|
Sistem için Parça ve Monitör Tavsiyesi
|
Monitör Tavsiyesi
|
9000Tlye kadar sistem tavsiyesi
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 57
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.166 (Bu ay: 122)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware