Şimdi Ara

15-18 bin YTL'ye ne tavsiye edersiniz??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: OnlyArdream

Eski Opel Corsa

bir önceki modeli diyorsanız bende beğeniyorum.

ama bu oplellerdeki easytronik denen sistem nasıl, kullandınız mı?

otomatik vites isteyen biri için istediğinin karşılığı değil falan dediler. kafam karıştı..
  • opel corsa alabilirsin hem az yakıyor hemde yorulassın çünkü otomatik ama 2.el alabilirsin çünkü sıfırları daha pahalı
  • jazz da çok iyi gibi. biraz daha paraya mı kıysam.

NCAP de adult: 25 front 11 side 13 seatbelt reminder 1
    child 31
    pedestrian 19 almış.

colt adult 25 front 9 side 13 seatbelt reminder 2
    child 30
    pedestrian 7

aşağı yukarı aynı.

bir de şu sitede sıralamalar var, kullanıcı olyları galiba.

http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/driver_power_2008/archive/?order=position

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markweber -- 22 Ağustos 2008; 15:35:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: markweber

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

rica ederim.

- ler demişsiniz onlarıda yazayım herşey coltta tozpembe değil tabi;

bagajı daha büyük olabilirdi.

cd mp3 çalamıyor

motor ve yol gürültüsü her japon otosunda olduğu gbi ( burada mersedese hiç çekmemiş) coltta da mevcut.

başka da bir eksi tarafını ben şahsen görmedim.

ha bir de komşular neden bilinen bir model almadın gibisinden sorular soruyorlar açıklamak uzun sürüyor :)

hayırlı günler.

bu ses olayını bende duymuştum soracaktım siz yazmışsınız zaten.
    japonlarda ses olayının ortak sorun olması ilginç.

colt'un ikinci eli nasıl? alsam 3-4 sene sonra satarken zorlanırmıyım, ya da değeri çok düşer mi?

şu an colr donanımında jazz almaya kalkarsan 24-25 gibi fiyatlarla karşılaşabilirsin.

mitsubishi piyasada tanınmadığı için bu fiyata bu donanımı alabiliyorsun zaten.

satarkende alırken ucuza aldığın için o kadar zarar edeceğini düşünmüyorum.

ben 2006 da 24000 e almıştım şu an 19-20 civarı fiyatları araştırmışsındır zaten.

jazz 6 aya kadar kasa değiştirecek.

jazz alacaksan da elite almaya dikkat et.
    sportta 2 havayastığı var.

hayırlı günler.

• benim için avantaj dezavantajlar şu şekilde son durumda:

şehri içinde kullanacağım için bagaj, performans, vs önemli değil benim için.

jazz: genel olarak tüm yorumlar olumlu. tek dezavantajı fiyat.
    yaris: küçük olması avantaj(diğerlerine göre 15-20 cm), fiyatı olumlu. ama colt ve jazz daha estetik.
    colt:gürültüyü içeri alması olumsuz, dış tasarım şık, donanım iyi.

üçü de az yakıyor. bu üç aracı kullanım kolaylığı açısından değerlendirebilecek olan var mı??

bir de bu colt taki bu ses olayını ziebartla halledemezmiyiz? ses yalıtım sistemi 450 YTL. arabanın orjinalliğine zarar verir mi?

jazz la arasında iç gürültü test değerlerine baktım. öyle çok desibel farkı da yok. yüksek hızlarda farkediyordur belki.

corsa hakkında birşey söyleyecek olan yok mu?
  • colttaki "ses problemi" kişiden kişiye değişir arkadaşım.

belki sen"ya bu araba dedikleri gibi değilmiş sessizmiş "diyeceksin.

yerinde olsam bi mitsubishi bayiinde test sürüşüne giderdim.

ben ziebarttan 250 ytl gövde altı ses yalıtımı yaptırttım. lastik ve yol sesi hissedilir ölçüde azaldı. yüzde veremem dedim ya kulak meselesi bu.

ayrıca motor sesi içinde dizel coltlarda standart olan motor bölümü yalıtım keçelerini taktırttım ( orjinal parça) onlarda 250 ytl.

ziebarttı bana servis önermişti. arabanın orjinalliği ile alakalı bir şey değil aracın altına kimyasal bir madde ile kaplıyorlar lastik içlerini altını heryerini. yani işlemden sonra arabanın altındaki sacı göremiyorsun siyah kimyasal ile kaplanmış oluyor. faydaları; sesi azaltıyor ve aracın altını kışın yola atılan tuzlardan vb ömür boyu paslanmaya karşı koruyor.

yan toplamda 500 ytl ye ses yalıtımı biraz daha iyi hale getirilebiliyor.

bir de seninde araştırıp gördüğün üzere; jazzında yarisinde colt donanımındaki versiyonları colttan en az 4000 ytl daha pahalı.

kullnım kolaylığı; jazz ve yarisi kullanmadım bir şey diyemem ama coltun kullnımı çok eğlenceli ve sürücüyü zerre kadar yormuyor.

diresiyon çok başarılı manevra kabiliyeti çok yüksek.

motor emirlerine zamanında ve atiklikle cevap veriyor. frenler başarılı ve güven veriyor.

oturma pozisyonu yüksek yola tam hakimiyetle bakabiliyorsun.

içi çok ferah hem sürücü hem yolcu asla sıkıntı hissetmiyor.

yan aynalar kocaman köt nokta oranı az sürücü tarafı çift açılı zaten.

dur kalk trafikte en ufak sorun göstermiyor. motor güçlü olduğu içn yokuş yukarı dur kalk trafiktedezorlamıyor seni gaza biraz dokun hemen kalkışı gerçekleştiriyor.

gerektiğinde ( ben buna tehlikeden kurtulma yeteneği diyorum) çok kısa sürede yüksek süratlere ulaşabiliyor.

kullnım kolaylığından anladığım bunlar.

kliması başarılı ses sistemi çok müzik meraklısı değilsen gayet tatminkar.

başka srun olursa sorabilirsin.

corsa hakkında tek bir şey söyleyebilirim; iç hacminin ne jazz ile ne colt ile alakası yok.

çok daha dar. özelliklede arka koltuk diz meafesi olarak.

diğer özelliklerini bilmiyorum bilen bir arkadaş açıklar.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 23 Ağustos 2008; 14:41:25 >

• Ford fiesta ile mitsubishi colt arasında tercih yapmandan yanayım.Fiestanın yüksek model ve gayet donanımlısını bulabilirsin bütçen doğrultusunda.Hyundai getz ve honda jazz almanı istemem
  • tasshelhoff hocam çok çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için .
    coltla ilgili baya bir bilgi edindim sayende.sorum olursa yine rahatsız ederim.
    1 aya kadar karar verip alıcam arabayı bakalım kısmet , sonucu da yazarım buraya.
  • Bizede artık hayırlı olsun demek düşer.Hangisini alırsan al umarım kazasız belasız kullanırsın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.