Şimdi Ara

15-18 bin YTL'ye ne tavsiye edersiniz???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, forumu bir süredir zevkle takip ediyorum. Bu ilk mesajım, bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.
    15-18 bin YTL arasında ikinci el araç almayı düşünüyorum, istediğim özellikler aşağıda:

1. İlk alacağım araba olacak, dolayısıyla küçük segmentte olsa daha iyi olur gibi geliyor. Ya da en azından hatchback.
    Haftada 3-4 gün işe+okula gitmek için kullanacağım.
    2. Otomatik vites istiyorum, benim için hem öğrenmesi kolay hem daha az yorucu.
    3. Güvenli olması, az benzin yakması tercih nedenidir.
    4. En fazla 5-6 yaşında, 60-70 bin km'de olsun.

Benim araştırdığım kadarıyla:

wv pololar pahalı gibi.
    opel corsaları beğeniyorum ama easytronik vites nasıl bilmiyorum. olumlu-olumsuz birsürü şey okudum.
    renault clioların tipini sevmiyorum. megane hakkında fikrim yok.
    fiatın ve citroen'in modellerini sevmiyorum.
    peugeout 307 leri çok beğeniyorum ama bu fiyata bulunmaz herhalde. 206'yı bilmiyorum.
    honda jazz'lar çok iyi gibi ama 2. eli az bulunuyor galiba.
    hyundai getzler kaliteli değilmiş gibi geliyor.
    toyata yaris nasıl bilmiyorum. biraz bayan arabası gibi mi ne.
    ford focus-fiesta hakkında fikrim yok.

Siz ne dersiniz arkadaşlar, her türlü tavsiyeye açığım.

• arkadaşım pegeoutdan kesinlikle uzak dur senelerdir yılın en sorunlu aracı seçiliyor
    ama getzin 2006dan sonraki üretimleri çok güzel getz hkkında bir çok iyi yorum duydum gerçektençok az yakıyor ve donanımıda güzel seviyede benzinli otomatik viteside var
  • gene mi colt öneriyorsun gibi mesaj yazan arkadaşlar olabilir.

ama ben yılmayacağım ( japon hükümetinden fahri vatandaşlık talep edicem bu kahramanlığıma karşılık)

tüm kriterlerini uyan senin saymadığın bir araç öneriyorum arkadaşım.

18000 ytl ye 2005 model otomatik bulabilirsin.

standart word dosyamdan kopyala yapıştır yapıyorum özellikleri.

1.3 95 hp mersedes mitsubishi ortak üretimi motor.

6 ileri tiptronik vites.

honda jazz dan sonra 1.4-1.6 hacminde en az tüketen benzinli otomatik araç.

standart donanımları;

4 havayasığı-abs -ebd-önler elektrikli ön gergili 5 adet 3 noktalı emniyet kemeri- 5 adet kafalık-aliminyum alaşım jantlar-yol bilgisayarı-otomatik klima-elektrikli \ısıtmalı\ sürücü tarafı çift açılı yan aynalar-hıza duyarlı silecekler-hıza duyarlı elektro hidrolik eps direksiyon sistemi-kişileştirilebilir ayarlar ( silecek-sinyal-klima-şanzıman ayarları)-soğutmalı torpido gözü-6 hoparlörlü cd player \rds radyo- gecikmeli sönen iç aydınlatma- sınıfında jazz ve note ile beraber en geniş iç hacim- yatabilen\çıkabilen\ön koltuklar gibi öne arkaya kayabilen\ sırt açısı ayarlanabilen arka koltuklar-195/50/r15 lastikler- uzaktan kumandalı merkezi kilit-12 yıl paslanmazlık garantisi-3 yıl teknik garanti-sabancı güvencesi.

iç hacmini şu şkilde açıklayabilirim.;

colt o kadar geniştir ki;

1.80 m boyunda bir kişi ön koltukları kendine göre dizleri her iki taraftada ön konsola değmeyecek şekilde ayarladıktan sonra arka koltuğa geçip bacak bacak üstüne atığında ayakları ön koltuklara temas etmez. ( çok geniş iç hacim demektense böyle bir örnek daha aydınlatıcı oluyor kanımca) ayrıca 1.80 m boyunda 5 yetişkin sıkılmadan sıkışmadan seyahat edebilir. konu mankeni olan 1.80 lik kişi benim :

hayırlı günler.

not: ortadaki resim iç hacim büyüklüğünü görmen amacıyla. elbette arka koltukları var. bu çıkarılmış hali.

istersen ticari amaçla bile kullanabilirsin yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Ağustos 2008; 23:08:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

gene mi colt öneriyorsun gibi mesaj yazan arkadaşlar olabilir.

ama ben yılmayacağım ( japon hükümetinden fahri vatandaşlık talep edicem bu kahramanlığıma karşılık)

tüm kriterlerini uyan senin saymadığın bir araç öneriyorum arkadaşım.

18000 ytl ye 2005 model otomatik bulabilirsin.

standart word dosyamdan kopyala yapıştır yapıyorum özellikleri.

1.3 95 hp mersedes mitsubishi ortak üretimi motor.

6 ileri tiptronik vites.

honda jazz dan sonra 1.4-1.6 hacminde en az tüketen benzinli otomatik araç.

standart donanımları;

4 havayasığı-abs -ebd-önler elektrikli ön gergili 5 adet 3 noktalı emniyet kemeri- 5 adet kafalık-aliminyum alaşım jantlar-yol bilgisayarı-otomatik klima-elektrikli \ısıtmalı\ sürücü tarafı çift açılı yan aynalar-hıza duyarlı silecekler-hıza duyarlı elektro hidrolik eps direksiyon sistemi-kişileştirilebilir ayarlar ( silecek-sinyal-klima-şanzıman ayarları)-soğutmalı torpido gözü-6 hoparlörlü cd player \rds radyo- gecikmeli sönen iç aydınlatma- sınıfında jazz ve note ile beraber en geniş iç hacim- yatabilen\çıkabilen\ön koltuklar gibi öne arkaya kayabilen\ sırt açısı ayarlanabilen arka koltuklar-195/50/r15 lastikler- uzaktan kumandalı merkezi kilit-12 yıl paslanmazlık garantisi-3 yıl teknik garanti-sabancı güvencesi.

iç hacmini şu şkilde açıklayabilirim.;

colt o kadar geniştir ki;

1.80 m boyunda bir kişi ön koltukları kendine göre dizleri her iki taraftada ön konsola değmeyecek şekilde ayarladıktan sonra arka koltuğa geçip bacak bacak üstüne atığında ayakları ön koltuklara temas etmez. ( çok geniş iç hacim demektense böyle bir örnek daha aydınlatıcı oluyor kanımca) ayrıca 1.80 m boyunda 5 yetişkin sıkılmadan sıkışmadan seyahat edebilir. konu mankeni olan 1.80 lik kişi benim :

hayırlı günler.

not: ortadaki resim iç hacim büyüklüğünü görmen amacıyla. elbette arka koltukları var. bu çıkarılmış hali.

istersen ticari amaçla bile kullanabilirsin yani :)

içime sinmedi bunlarda koltuklu hali ::)

kırmızı koltuklar 2005 modellerde vardı.

koltuk rengi gride olabilir. şu andakiler gri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Ağustos 2008; 23:17:31 >

• quote:

içime sinmedi bunlarda koltuklu hali ::)

kırmızı koltuklar 2005 modellerde vardı.

koltuk rengi gride olabilir. şu andakiler gri.

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler tasshelhoff dostum.
    colt mercedes smartın platform kardeşiymiş. donanımları birhayli fazla gerçekten ,nerdeyse yok yok.
    yakıt tüketimi de sitesinde çok düşük görünüyor. ncap 4 yıldız. favoriler arasına ekledim.

şu ilandaki çok şık görünüyor, rengi de güzelmiş:
    http://www.sahibinden.com/yakitta_ekonomi_-_guvenlik_konfor_paketli_colt_invite_amt_-_1_WQQaXQQ2785949WQQpXQQdisplayitem

bir de şu haber var:http://www.arabam.com/haber.aspx?HID=1&PID=1110&haberID=283104

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markweber -- 21 Ağustos 2008; 23:55:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: markweber

colt mercedes smartın platform kardeşiymiş. donanımları birhayli fazla gerçekten ,nerdeyse yok yok.
    yakıt tüketimi de sitesinde çok düşük görünüyor. ncap 4 yıldız. favoriler arasına ekledim.

http://www.sahibinden.com/yakitta_ekonomi_-_guvenlik_konfor_paketli_colt_invite_amt_-_1_WQQaXQQ2785949WQQpXQQdisplayitem

bir de şu haber var:http://www.arabam.com/haber.aspx?HID=1&PID=1110&haberID=283104

Alıntıları Göster
    Colt veya Yaris derim.

• quote:

Alıntıları Göster
    evet eklemeyi unutmuşum.

colt ve smart forforu yüzde 60 tan fazla aynı parçalardan aynı fabrikada üetilmekte. ( idi for four pahalı olduğundan dolayı satamadığından artık üretilmiyor)

ayrıca colt 2007 yılında avrupada en az arıza çıkaran B segmenti aracı seçildi.

ve geçenlerde forumda yayınlanan servis bakım ücretlerinde en ucuz bakımı olan 3. araba idi.

gerçek tüketim değeri istanbul şehir içi 7,5 litre\100 km dir.

ilanını verdiğin colt gerçekten özel bir colt ( şayet dendiği gibi ise) hem asr ( antipatinaj sistemi) hem esp( elektronik stabilite programı) hemde perde havayastıkları var.

güvenlik paketli versiyonu.

normalde yukarıda saydıklarım standarttır. 4 havayastığı-abs-ebd

başka sorun olursa sorabilirsin.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 22 Ağustos 2008; 0:03:49 >

• quote:

evet eklemeyi unutmuşum.

colt ve smart forforu yüzde 60 tan fazla aynı parçalardan aynı fabrikada üetilmekte. ( idi for four pahalı olduğundan dolayı satamadığından artık üretilmiyor)

ayrıca colt 2007 yılında avrupada en az arıza çıkaran B segmenti aracı seçildi.

ve geçenlerde forumda yayınlanan servis bakım ücretlerinde en ucuz bakımı olan 3. araba idi.

gerçek tüketim değeri istanbul şehir içi 7,5 litre\100 km dir.

ilanını verdiğin colt gerçekten özel bir colt ( şayet dendiği gibi ise) hem asr ( antipatinaj sistemi) hem esp( elektronik stabilite programı) hemde perde havayastıkları var.

güvenlik paketli versiyonu.

normalde yukarıda saydıklarım standarttır. 4 havayastığı-abs-ebd

başka sorun olursa sorabilirsin.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    @tasshelhoff, hocam bilinçli bir tüketici olduğunuz için sizi kutlarım.
    Aracınızı alırken herşeyini ölçüp biçip almışsınız.
    Aracınızın bütün özelliklerini + ve - lerini biliyorsunuz.
    Keşke bütün kullanıcılar sizin gibi olsa... Komşum sırf x marka araba aldı diye
    Aynı modelden alanlar var ülkemizde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

@tasshelhoff, hocam bilinçli bir tüketici olduğunuz için sizi kutlarım.
    Aracınızı alırken herşeyini ölçüp biçip almışsınız.
    Aracınızın bütün özelliklerini + ve - lerini biliyorsunuz.
    Keşke bütün kullanıcılar sizin gibi olsa... Komşum sırf x marka araba aldı diye
    Aynı modelden alanlar var ülkemizde.

Alıntıları Göster
    rica ederim.

- ler demişsiniz onlarıda yazayım herşey coltta tozpembe değil tabi;

bagajı daha büyük olabilirdi.

cd mp3 çalamıyor

motor ve yol gürültüsü her japon otosunda olduğu gbi ( burada mersedese hiç çekmemiş) coltta da mevcut.

başka da bir eksi tarafını ben şahsen görmedim.

ha bir de komşular neden bilinen bir model almadın gibisinden sorular soruyorlar açıklamak uzun sürüyor :)

hayırlı günler.

• otomatik vites arabada öğrenmeyiniz derim ben sağlıklı olmaz

sadece ufak bir tavsiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

otomatik vites arabada öğrenmeyiniz derim ben sağlıklı olmaz

sadece ufak bir tavsiye
    quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

sadece ufak bir tavsiye

doğru söylüyorsunuz, yok zaten manuel'de öğrendim kullanmayı, baya bir geliştirdim.

ablam hollanda'da ehliyet almaya çalışıyor. sınava otomatikle girersen ehliyette ayrıca belirtiyormuş, manuel vites araba kullanamıyorsun.

bizdeki sürücü kurslarında da otomatik yasak bildiğim kadarıyla.

sadece istanbul trafiğinde iş vs yorgunluğunun üstüne bir de vitesle uğraşmayayım istiyorum. biraz tembellikten :)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

sadece ufak bir tavsiye

doğru söylüyorsunuz, yok zaten manuel'de öğrendim kullanmayı, baya bir geliştirdim.

ablam hollanda'da ehliyet almaya çalışıyor. sınava otomatikle girersen ehliyette ayrıca belirtiyormuş, manuel vites araba kullanamıyorsun.

bizdeki sürücü kurslarında da otomatik yasak bildiğim kadarıyla.

sadece istanbul trafiğinde iş vs yorgunluğunun üstüne bir de vitesle uğraşmayayım istiyorum. biraz tembellikten :)

Alıntıları Göster
    ben getz veya colt tavsiye ederim.colt yokuşlarda kaydıran aslında tam otomatik olmyan bir şanzmana sahip.getz ise bilindik oto. şanzıman.ben 2004 1.3 gls otomatik kullandım.açıkçası beklediğimden iyi çıktı.
    +kliması megane 1 ve clio'dan daha güçlü
    +beklediğimden sessiz ve konforlu-130-140 km kadar otomatik için konuşuyorum düz vites fazladan 5. vitesiyle daha sessiz olacaktır.
    +çabuk tepki veren şanzıman-gaza tam basarsanız motoru devirlendirip öyle vites değiştiriyor.
    +plastik kalitesi bu sınıf için normal ve işçilik bence iyi araçta hiç takırtı-gıcırdama yok.araç 4 senelik.
    +bilinen kronik sorunu yok.bakım masrafı düşük.
    +uygun fiyat.
    +kötü olmayan 2.el
    -arka koltuk ve bagaj dar
    -donanım beklersen tatmin etmeyebilir.
    -yakıtı yüksek gelebilir.
    -frenlerin dozlaması biraz garip geldi.belki araçtan kaynaklandı ama frene yüklenmezsen araç sanki yavaşlamıyor tam yüklenince bu sefer öne yığılıyor.kullandığım araçta abs yoktu.

coltu arkadaş zaten anlatmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

ben getz veya colt tavsiye ederim.colt yokuşlarda kaydıran aslında tam otomatik olmyan bir şanzmana sahip.getz ise bilindik oto. şanzıman.ben 2004 1.3 gls otomatik kullandım.açıkçası beklediğimden iyi çıktı.
    +kliması megane 1 ve clio'dan daha güçlü
    +beklediğimden sessiz ve konforlu-130-140 km kadar otomatik için konuşuyorum düz vites fazladan 5. vitesiyle daha sessiz olacaktır.
    +çabuk tepki veren şanzıman-gaza tam basarsanız motoru devirlendirip öyle vites değiştiriyor.
    +plastik kalitesi bu sınıf için normal ve işçilik bence iyi araçta hiç takırtı-gıcırdama yok.araç 4 senelik.
    +bilinen kronik sorunu yok.bakım masrafı düşük.
    +uygun fiyat.
    +kötü olmayan 2.el
    -arka koltuk ve bagaj dar
    -donanım beklersen tatmin etmeyebilir.
    -yakıtı yüksek gelebilir.
    -frenlerin dozlaması biraz garip geldi.belki araçtan kaynaklandı ama frene yüklenmezsen araç sanki yavaşlamıyor tam yüklenince bu sefer öne yığılıyor.kullandığım araçta abs yoktu.

coltu arkadaş zaten anlatmış.

Alıntıları Göster
    @tasshelhoff güzel açıklamış ve okuduğum kadarı ile olumlu ve olumsuz yanlarını objektif bir şekilde ortaya koymuş.

Bencede colt mantıklı duruyor. ayrıca yariste mantıklı bir tercih olur (bayan arabası falan değil. benim tanıdığım yaris kullanan adamların hepsi delikanlı kişilerdir )

tasshelhoff bırak japon vatandaşlığını bu gidişle başbakan bile olursun gerçi idare biçimi meşruti monarşi olan bir ülkede kral bile olabilirsin

bak buda smile'ı ()

• quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

@tasshelhoff güzel açıklamış ve okuduğum kadarı ile olumlu ve olumsuz yanlarını objektif bir şekilde ortaya koymuş.

Bencede colt mantıklı duruyor. ayrıca yariste mantıklı bir tercih olur (bayan arabası falan değil. benim tanıdığım yaris kullanan adamların hepsi delikanlı kişilerdir )

tasshelhoff bırak japon vatandaşlığını bu gidişle başbakan bile olursun gerçi idare biçimi meşruti monarşi olan bir ülkede kral bile olabilirsin

bak buda smile'ı ()

Alıntıları Göster
    TASSHELHOFF,
    ARKA DİZ MESAFESİ GERÇEKTEN OLDUKÇA FAZLA...
    BU ARAÇLARIN MOTORU 1.3 DİYE GEÇİYOR... TAM OLARAK KAÇ CC? VERGİ DİLİMİ AÇISINDAN SORUYORUM...
    1300 ÜN ALTINDA MI, ÜSTÜNDE Mİ?..
    BU ARALAR, HONDA JAZZ LARA ALICI GÖZÜYLE BAKIYORUM. AMA BU COLT TA HİÇ FENA GÖRÜNMÜYOR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverci -- 22 Ağustos 2008; 2:50:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: roverci

TASSHELHOFF,
    ARKA DİZ MESAFESİ GERÇEKTEN OLDUKÇA FAZLA...
    BU ARAÇLARIN MOTORU 1.3 DİYE GEÇİYOR... TAM OLARAK KAÇ CC? VERGİ DİLİMİ AÇISINDAN SORUYORUM...
    1300 ÜN ALTINDA MI, ÜSTÜNDE Mİ?..
    BU ARALAR, HONDA JAZZ LARA ALICI GÖZÜYLE BAKIYORUM. AMA BU COLT TA HİÇ FENA GÖRÜNMÜYOR...

Alıntıları Göster
    1300 cc'nin üzerinde. (1332 cc)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend10 -- 22 Ağustos 2008; 4:34:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend10

1300 cc'nin üzerinde. (1332 cc)

Alıntıları Göster
    hikmetini anlayamadığım 33 cc ( su barağının 6 da biri) yüzünden 1.4-1.6 sayılmakta.

evet arka diz mesafesi çok geniştir. ( ön diz mesafeside çok geniştir.)

yukarıda yazdım zaten. ön koltuğu 1.80 lik kişiye göre ayarlayın ve arka koltuğa geçp bacak bacak üstüne atın ayağınız ön koltuğa değmez.

ayrıca bu 1.80 lik kişi nin başı ile tavan arasında ( 1695 cm yükseklik var) neredeyse bir karış oluyor.

coltun iç hacimde bu segmentte 2 alternatifi var zaten.

biri dediğin gibi jazz, diğeri de note.

hayırlı günler.

• quote:

rica ederim.

cd mp3 çalamıyor

motor ve yol gürültüsü her japon otosunda olduğu gbi ( burada mersedese hiç çekmemiş) coltta da mevcut.

ha bir de komşular neden bilinen bir model almadın gibisinden sorular soruyorlar açıklamak uzun sürüyor :)

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

rica ederim.

cd mp3 çalamıyor

hayırlı günler.

bu ses olayını bende duymuştum soracaktım siz yazmışsınız zaten.
    japonlarda ses olayının ortak sorun olması ilginç.

colt'un ikinci eli nasıl? alsam 3-4 sene sonra satarken zorlanırmıyım, ya da değeri çok düşer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

bak buda smile'ı ()

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: arifomer

bak buda smile'ı ()

o zaman bende son durum:

colt, jazz, yaris öncelikli gibi şu an. hepside capon

getz değerlendirmeye alınabilir. fiyat olarak daha uygun, ama donanım daha az.
    peugeut sorunlu dendi.

ford, opel, vw hakkında yorum yapan olmadı.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: arifomer

bak buda smile'ı ()

o zaman bende son durum:

colt, jazz, yaris öncelikli gibi şu an. hepside capon

getz değerlendirmeye alınabilir. fiyat olarak daha uygun, ama donanım daha az.
    peugeut sorunlu dendi.

ford, opel, vw hakkında yorum yapan olmadı.

Alıntıları Göster
    Benim 2006 ford fiesta TDCI ' m vardı ... son derece başarılı ve ekonomik bir araçtı, benzinlisini de tercih edebilirsin, gözü kapalı gidip alınacak araç.

• Eski Opel Corsa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.