Şimdi Ara

15-20000 civarı dizel otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2. el 15000 20000 arası bir araç almayı düşünüyorum dizel otomatik olması lazım.Araçlara bakıyorum o fiyatlara sanırım mitsubishi colt,corsa,ford fiesta vb araçlar var.Ben büyük ihtimal ford u düşünüyorum çünkü 2.elide fazla.ama benim için önemli olan sorunsuz olması acaba ford fiesta dizel otomatikler nasıl 2005 2006 model civarı?Birde eğer benzinli olursa honda jazz düşünüyorum ama gerçekten çokmu az yakıyor benzinlilere göre bilmiyorum?Yardımcı olursanız sevinirim özellikle dizel otomatik araç tavsiyelerinizi bekliyorum.Önemli olan arıza çıkarmaması benim için ve tabi masrafsız olması???Şimdiden teşekkürler...

• yardımcı olucak yokmu arkadaşlar belki rahatsız ediyorum ama yanlış bir araba seçimide yapmak istemiyorum lütfen yardım!!!
  • Sevgili dostum öyle arabadan çok anlayan birisi değilim. Ben de senin gibi dizel otomatik araç baktım. Ford'a bakmadım, focuslarda kulladığı otomatik vites çok arıza veriyormuş (Sakarya'daki bayiisinde de bunu konuşmuştuk ki otomatik ve dizel satışıyoktu). Hyundai, Kia, Toyota'da klasik otomatik vardı, 4 ileri, onların da yakıtları yüksek diye bakmadım (Ana sayfalarından bakmıştım, Hyundai İ30 şehir içi manuel 5.8 , otomatik 7.6). Tercihimi opel corsadan yana kullandım, karma 5lt. Buradan okuduklarıma göre motoru sabahları 2dk falan çalıştırıyorum, kısa süreli işlerim olduğunda motoru kapatmıyorum. Ancak daha şehir içini ölçemedim. 330km karma yolda, 55lr mazot verdim (mazot 3.15'ti). Kara senin, bu arada 110.000km idi aldığım araba, umarım yardımı dokunur.
  • Bu dediklerinin hepsi yarı otomatik vites. (tam otomatik değil, vites geçişlerini hissedersin ve yokuşta geri kaydırır, park vitesi yoktur vs.)
    Madem bunları düşünüyorsun
    corsa yada colt bak.

Fiesta otomatiklerde şanzıman ısınması gibi bir olay var.
    Jazz ise uygun bulabilirsen kaçırma al. 2003 lerini bile 20000 tl ye satıyorlar.

A sınıfı olarak (küçük araba)
    Eğer arka koltuğa oturacak yoksa, şans eseri girdiim plazada gördüğüm suzuki alto yu denemeni tavsiye ederim. 24850 tl ye kasko dahil sıfır araba.
    Ön koltuk son derece rahat.

Picanto yu da tavsiye edenler var ama görmedim, binmedim.

Alto ve picanto nun benzin tüketimi epey düşük 5 litre civarlarında. Dizele yakın yani.
  • dizel tam otomatik pek yok sanırım zaten tiptroniclerde sorun çıkarttığını duyduğumdan sordum.daha önce opel astra easytronic kullandım baya sorunlu bir araçtı şimdide dizel otomatik veya triptonik ama sorunsuz ve masrafsız bir araç arıyorum.honda jazzıda eğer dizel almazsam diye düşünüyorum ama gerçekten şehiriçi tüketimi azmı öğrenmek istiyorum??siz başka neler önerirsiniz bu arada otomatik triptonik ve az yakan tabi dizel olursa iyi olur ve 15 20 bin civarı???
  • Dizel olarak colt yada corsa, benzini tercih edersen jazz ekonomiktir.
  • colt corsa dışında 15 20000 civarı önerebileceğiniz sorunsuz dizel otomatik araçlar varmı?colt ve corsa da kronik vb sorunlar yok değilmi bu arada? birde jazz ne kadar yakıyor otomatik şehiriçi benzin???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili dostum, bana göre sorun kullanımdan kaynaklı. Bu arabadan önce 2008 corsa easytronic'ti aracım (benzinli), onda da aynı problem: 1. viteste dikkat edeceksin, arabanın ne hangi viteslerde sarstığını öğrenipona göre davranacaksın. Bunun haricinde biliyorsundur, ilk kalkışlarda gaza sonuna kadar yüklenmeme, sakinkullanım, motorun bakımlarını zamanında yaptımak, güvenilir istasyondan yakıt almak.

Sorunsuz olması için senin de gerekenleri yapman gerekiyor. Yukarıda da belirttim ford'la ilgili durumu, tamotomatik konusuna gelince: Hyundai, Kia, Renault modellerine bir bak istersen vitesler tam otomatik mi, değil mi? Corsa'da direksiyon tıkırtı problemi mevcutancak bana göre bu da uygun şekilde halledilebilecek bir sorun ancak hiç sorunsuz olanı soruyorsan, ben bilmiyorum.
  • Hiç düşünmeden dizel Mondeo derim, içi dolmuş kadar geniş bagajıda öyle. Focuslarla aynı para ve bir üst model, beygiri ve torku diğerlerinden çok üstün, saydığın arabalar Mondeo'yu ancak kırmızı ışıkta dururken görebilirler
    Not: Sorunsuz bi araba henüz üretilmedi, öyle olsa herkes onu alırdı zaten....!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MADXXL -- 15 Aralık 2010; 13:48:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.