Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.301
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyin özürlü insanlarla laf yetiştiremiyorum

Silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 3 Mayıs 2022; 10:26:46 >

• Yahu kim yöneliyor ince hafif cihazlara?

Cebimizde çok parayla gezsek ne ala da daha geçen Technopat Sosyal'de HP Omen 17 kapış kapış gitti. Adaptörü Mini PC boyutunda 1.2 KG kendisi 2.9 KG 17" laptopu sadece ben en az 5 kişi gördüm ürünü alan. 21600 TL'lik laptop.

Yurttayım laptop lazım enayi miyim deli gibi throttle yiyecek, hadi yemedi bu kasalar kadar performans vermeyecek ürün alayım.

Masaüstü demeyin 5600X, 3060 Ti masaüstü var ama elimde yok. Yok arkadaş yurttayım. Masaüstünü yurda getireyim, kütüphaneye de sırtlanır götürürüm.

Taşınabilir cihazların alınabilir maksiumumu Trendyol'da 16000'e satılan Rog Zephyrus G14'dür. Diğerlerinin ya fiyatı ya kendisi fantezi.

Ben yer yer saatlerce tam yükte CPU + GPU çalıştırıyorum. Slim 7 aşağı, slim 7 yukarı.

Bilmem kaç aydır Legion S7'nin ilanı var HB'de 30 yorum olmuş.

3 haftadır HB'de ilanı olan Legion 5'in 34 yorumu var.

Arkadaş kim alıyor bu ince hafif cihazları?

2 haftadır bilgisayar bkaıyorum sadece ben en az 20 tane Tulpar T7, Legion 5, HP Omen 17 RTX 3060 - RTX 3070 - RTX 3080 alan adam gördüm.

Sadece benim techonpat sosyladen çıkardığım veri bu.

Kim alıyor bu ince hafif cihazları?

Ben de bir ara bu akıma kapıldım, ince olsun hafif olsun diye de o cihazlar saf performans isteyen kimseye hitap etmiyor. Güzeller hoşlar ama en alası Rog G14 gerisini - performans isteyenler için - salla çöpe.

Öyle bir dünya yok. Macbook Pro 16 bile tam yükte 90 - 95 derece çalışıyor. Windows makinalar mı serin çalışacak. 14" değil 16" bizzat testlerde 90'ı geçiyor.

Aynen eskide kaldı. Herkesi kendinizle bir salmayın.

Monster Tulpar

HP Omen

Acer Nitro tavsiye etmediğim 3 modeldir.

Dünyadaki trendi bilmeyip yorum yapmayalım.

GS66 kalın mı ?

Zephyrus M15 kalın mı ?

ROG FLOW Z13 kalın mı ?

X1 Nano kalın mı ?

X13 Yoga kalın mı ?

Summit E16 kalın mı ?

Creator Z16 kalın mı ?

Bu bilgisayarları hiç duydun mu hayatında ?

Kimse kalın PC almak istemez.

Ben olsam ince alırım, rasyonel her tüketici ince alır.

Artık ince, hafif, kolay taşınabilir ve defter gibi boyutlarda şık bilgisayarlar makbul.

• Bu fiyata yakin 3070lisi satilmisti. Hey gidi valla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu 15 bin liraya satılmamış mıydı 1 ay önce falan ?

• Ryzex kullanıcısına yanıt

evet ekranı 1080p di sadece fark buydu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzex kullanıcısına yanıt

17998 tlye satılmıştı

https://forum.donanimhaber.com/lenovo-legion-s7-amd-ryzen-7-5800h-16gb-1tb-ssd-rtx3060-freedos-15-6-17998-tl--152156826

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 17 Nisan 2022; 20:13:0 >
  • 20 bin altına düşmedikçe 3060lı makineler için pek de fırsat sayılmaz. 12. nesil İntel işlemcili laptoplar satışta bir süredir. En fazla 4-5 ay içinde hem daha uygun fiyatlı modelleri gelir, hem de 4000 serisinin tanıtılmasıyla birçok yer stokları bitirmek için indirim yapacak.Dolar kuru sabit kalırsa veya düşerse 18 bine satılan 3060/16/1tb gibi çok fırsat olur. Param dolarda bekliyorum. Dolar umarım yükselmez de şu anki fiyatları indirimli diye 3 ay sonra görmeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agahefendi10 -- 17 Nisan 2022; 21:17:21 >
  • agahefendi10 A kullanıcısına yanıt

20 binin altında rxt 3060 makine var zaten 16-18 bine tl ye alırsın

büyük bir kampanya olmadığı sürece Lenovo Legion 5 / 2K - 165Hz / 5800H / RTX 3060 / 1TB alamazsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    3 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    5 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Takoz kasa

S7 Slim veya

Thinkbook 16P G2 veya

Stealth 15M harici RTX 3060 alınmaz

Artık kasa hafifliği ve inceliği daha önemli

Taşımam diyen masaüstü topla

• Ekran kartlarının bellekleri oyunda iken 4 gb I rahat aşıyor. Rtx 3060 masaüstünde martanın ölümü adlı oyun oynarken 2kda 9 gb, 4k dlls açık 11.5 gb ram harcıyor. Laptopta rtx 3060 6 gb az bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 18 Nisan 2022; 9:48:38 >
  • Oyun icin alınacaksa,2k monitöre mobil rtx 3060 yeterli gelmeyecektir , düşük fps , kasma vs olacaktır.Ekranı 1080 olarak kullanayım deseniz görüntü bulanıklaşacak kötü bir görüntü elde edeceksiniz…Rtx 3060 mobil bir kart icin 1080p monitörlü notebook bakmanızda fayda olur.

2K monitör icin min 3070 maxq olmayan bir ekran kartı şart

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    Hp omen 17 nasıldır sizce hocam.
    Rtx3060 max p
    İ7 11800h
    1tb ssd
    16ram
    17.3 ekran
    1080p 144hz monitör
    Aliminyum kasa
    Bana çok iyi geldi hem indirimde 21600 tl

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum. Bundan daha iyi soğutan laptop yok daha piyasada. Slimlerin hepsi throttle oluyor

• acelilctl kullanıcısına yanıt

Soğutma önemliyse bu fiyata masaüstü düzülür.

Fiyatlar artacak.

Enflasyon rekor düzeyde.

Bu fiyatları gelecekte ararız.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt

Yazın bu fiyatları da ararsınız.

Ryzen 6000 serisi de baya pahalı çıkacak, 12. nesiller de baya pahalı çıktı.

Enflasyon rekor düzeyde

ucuzlamasını beklemeyin

• suicidalMert kullanıcısına yanıt

Hocam ekran kartı maxp ise fiyat fena durmuyor , iyi gibi .Fakat hb de soru cevaplarda hp store Türkiye bile ekran kartının wattı hakkında bilgi verememiş.Kendi sitesinde de bilgi yer almıyor. Ekran kartının watt ını araştırmanızda fayda olur.

Aluminyum kasa olması iyi tabi de Soğutma performansı nasıldır bilemedim.

Fakat ekran ms değeri, 7ms ile biraz yüksek gibi.Gerçi cok prof fps oyuncusu değilseniz pek hissetmezsiniz ama cogu ayaklı monitörlerde 1 ms lere indi , notebooklarda da 3 ms civarı. %100 sRGB gayet başarılı

Ekran

43.9 cm (17.3 inç) diyagonal, FHD (1920 x 1080), 144 Hz, 7 ms tepki süresi, IPS, mikro kenarlı, yansımasız, Düşük Mavi Işık, 300 nit, %100 sRGB

Silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 18 Nisan 2022; 15:7:50 >

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Şahısların durumlarına göre ihtiyaçları değişir. Ben mesela işim gereği laptop kullanmam gerek. Performanslı olsun ağırlığı önemli değil benim için.

Fiyatların düşmeyeceği konusunda haklısınız. Hatta yakın zamanda 2008 ekonomik krizi gibi bir vaka tekrar gerçekleşebilir. Indirim yakalayan alsın hemen

• hoodan kullanıcısına yanıt
    Hocam o konu hakkında çok araştırdım yetkili sevrisi arayıp sordum teknopatte alanlar fotoğrafları yolladılar eminim yani maxp 130 watt olduğuna.
    Ekran ms değeri çok önemli mi bilmiyprum eğer o kadar farkederse ekstra bir monitör ileri zamanlarda alabilirim zaten ana amackm mühendislik programları vs.

• suicidalMert kullanıcısına yanıt

Bence ms değerinin cok cok bir önemi yok . Dediğim gibi cok prof fps oyuncusu iseniz belki sizi rahatsız eder ama zaten prof fps oyuncusunun bu tarz bir laptop ile pek işi olmaz :) Tabi gönül isterdi 1 ms 3 ms olsunda , her malın bir kusuru oluyor işte , herseyi 4/4 lük istersen de fiyat baya artıyor.

10 üzeri ms ler olmadıkca 3 ms ile 7 ms farkedilmeyecektir diye düşünüyorum

• acelilctl kullanıcısına yanıt

bu çocuğa laf yetiştirme he de geç zerre kadar bilgisi olmayan kişi millete laf yetiştiriyor

çocuğun açtığı konu bu

23.000 TL MSI PRESTIGE 14 12. Nesil Core i7 1280P 16GB RAM GTX1650 4GB 1TB 14' FHD

--

/ValidateCaptcha?returnUrl=https%3a%2f%2fforum.donanimhaber.com%2f23-000-tl-msi-prestige-14-12-nesil-core-i7-1280p-16gb-ram-gtx1650-4gb-1tb-14-fhd--152511599

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 18 Nisan 2022; 20:32:19 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.